Προς το περιεχόμενο

MSI K8N Diamond + AMD 64 problem... Please Help!

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά όλα δουλεύουν μια χαρά με το αρχικό BIOS ver. 1.0, αλλά μόλις έκανα upgrade στο version 1.4 που είναι και το τελευταίο, έχω πρόβλημα με τα Restart/ Shutdown. Συγκεκριμένα μόλις επιλέξω από τα Windows XP SP2 να γίνει Restart/Shutdown, τότε όταν το shutdown process των Windows XP τελειώσει και έχω blank screen (οπότε και περιμένω να δω πάλι τα γράμματα της εκκίνησης ή να σβήσει ο υπολογιστής αντίστοιχα), τότε το σύστημα "κρεμάει" για από 30-40 δευτερόλεπτα εώς και 3 λεπτά(!) και μετά του "θυμιέται" και κάνει Restart ή Shutdown (αναλόγως τι έχω επιλέξει). Κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα όταν είναι μέσα στο Windows. Έκανα revert στο παλιό BIOS ver. 1.0 και όλα είναι τέλεια! Ξαναέβαλλα το ver. 1.4 και πάλι πρόβλημα, οπότε είναι σίγουρα θέμα BIOS. Καμιά πρόταση τι μπορώ να κάνω;;; Ξέρετε αν θα κυκλοφορήσει καινούργιο version (1.5) για το BIOS αυτού του Motherboard ή αν υπάρχει κάποιο patch γενικότερα;;;

Ευχαριστώ πολύ!...

Δημοσ.

Τι CPU έχεις ? ( εννοώ ποιόν πυρήνα... )

Και μερικοί ακόμα είχαν λίγα προβλήματα με το 1.4

Οπότε είτε:

Κάθεσαι για λίγο με το 1.3 ( έρχονται νέα BIOS από MSI σε κανά 15ήμερο )

Είτε δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις τα Windows εξ' αρχής με το BIOS 1.4 ήδη flashed.

Δημοσ.

billpeppas: Και με το 1.3 είχε πρόβλημα!!! Το δοκίμασα πριν κάνω revert στο αρχικό 1.0 με το οποίο δουλεύει άψογα. Όσο για επανεγκατάσταση των Windows... το σκέφτηκα, αλλά θέλω να το αποφύγω (όχι πάλιιι!!!...)!...

Όσο γι ατο BIOS update της MSI... ποιος μου λέει ότι με το επόμενο θα δουλέψει αφού τα 1.3 και 1.4 έχουν πρόβλημα;;;... :(

Mad_man: Θα δοκιμάσω να κάνω ένα reset στο CMOS, μήπως δοθεί και λύση έτσι. Καλή ιδέα μου φαίνεται.

Δημοσ.

Έκανα clear to CMOS και μετά έβαλα πάλι το v.1.4 στο οποίο έκανα τις ρυθμίσεις όλες από την αρχή αφού είχαν γίνει reset όλα. Πιστεύω ότι επειδή από την αρχή είχα φτιάξει RAID και μετά εγκατέστησα τα Windows XP SP2, κάποια ασυμβατότητα παίζει με το RAID εφόσον κάνεις το upgrade στο BIOS (Το λέει άλλωστε και μέσα στο txt file με τα changes που έχουν γίνει, ότι γίνεται upgrade και το version του RAID). Βέβαια με το CMOS clearing που έκανα μετά έκανα setup το RAID από την αρχή, οπότε ξαναδημιουργήθηκε με το νέο BIOS. Επίσης έβαλα Windows 2003 σε άλλο δίσκο που έχω πάνω στο σύστημα αλλά που ΔΕΝ είναι RAID (απλά είναι SATA) και γίνεται restart και shutdown κανονικά. Μεγάλο μπέρδεμα... Έστειλα και στην MSI σχετικό e-mail αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμη. Θα διορθωθεί άραγε το θέμα σε επόμενο BIOS ή θα ταλαιπωρούμαι;;; Αχ! Και έλεγα εγώ να πάρω Ιntel πάλι και ας μην έχω τις "κορυφαίες" επιδόσεις! Τουλάχιστον θα είχα σωστό σύστημα. Τα motherboards για AMD όλα προβληματικά βγαίνουν! :(

Αν έχετε να προετείνετε οτιδήποτε please help...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω.... εκανα διαφορες δοκιμες οπως κι εσυ αλλα τζιφος η υποθεση (με την 1.4 εκδοση του bios). Το θεμα ειναι οτι και με την 1.5 εξακολουθω να εχω το προβλημα.

Ακου τωρα. Εχω 2x200 GB σε Raid και 1x200 για back up. Ο main σκληρος ειναι ο raid και με αυτον παρουσιαζονται τα προβληματα. Μπουταρω απο τον 2ο σκληρο και το μηχανημα κλεινει κανονικα. Οποτε η τελευταια λυση που πιστευω οτι υπαρχει ειναι οτι πρεπει να βαλεις τους καινουργιους drivers του raid (φανταζομαι εχεις το nforce). Αυτο κατα την διαρκεια του installation εκει που σου ζηταει να πατησεις το F6 για να εγκαταστησει του Raid Drivers. (Δοκιμασα να τους βαλω ενω ειχα κανει το installation των win αλλα και παλι δεν εγινε τιποτα). Εγω δεν το εχω δοκιμασει διοτι εχω βαρεθει να κανω format και να ξαναεγκαθιστω προγραμματα. Εχω χασει πανω απο 1 εβδομαδα για αυτον και μονο τον λογο. Αν εχεις ορεξη να το κανεις θα σε παρακαλουσα να ποσταρεις τα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Κώστα δοκίμασε να βάλεις την έκδοση bios v5.0 Beta 6 από την σελίδα που σου έδωσα παραπάνω, έχω διάβαση ότι λύνει το πρόβλημα (ή σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον)

Δημοσ.

Από όσο διάβασα το πρόβλημα είναι στην αναβάθμιση του version του RAID στη μητρική. Το καινούργιο είναι μάλλον προβληματικό. Ελπίζω να το έχει λάβει υπόψην της η MSI!

Mad_man: Δεν είναι επικίνδυνο να βάλω Beta BIOS;;; Δε ξέρω, αλλά δεν μου ακούγεται καλή ιδέα... Τι λένε οι υπόλοιποι πάνω σε αυτό;; Μήπως είναι καλύτερα να περιμένω μια επίσημη διορθωμένη έκδοση;;;

Ευχαριστώ και please help!!!...

Δημοσ.

Από αυτά που έχω διαβάσει δεν έχει παρουσίαση κάποιο πρόβλημα, επίσης ένας κολλητός που το έχει περάσει λόγω overclocking δυνατοτήτων δεν έχει κανένα πρόβλημα (5.XX = overclocking bios) αλλά δεν βάζω κ το χέρι μου στη φωτιά γιατι ποτέ δεν ξέρεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι το πρόβλημα λύθηκε!!! Με το νέο BIOS release από την MSI, το v.1.5!!

Τώρα όλα είναι μια χαρά! Αρκεί να πέσει λίγο η πολύ τσουχτερή τιμή του AMD X2 (Dual Core)!...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...