Προς το περιεχόμενο

τι πρέπει να προσέξω βγάζοντας έναν Athlon64 από την MB;

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι πρέπει να προσέξω βγάζοντας έναν Athlon64 από την motherboard;

είναι με την μαμά ψήκτρα, και έχει την αρχική πάστα. Τι να προσέξω; πως μπορώ να το καθαρίσω από την αρχική πάστα χωρίς να το βλάψω; οινόπνευμα;

ενοείται πως θα ξαναβάλω δική μου πάστα όταν τον ξανα-τοποθετίσω

Δημοσ.

Αρχικά, καλό θα ήταν να είναι λίγο ζεστός όταν βγάλεις την ψύκτρα για να είσαι σίγουρος πως δεν θα μείνει ο επεξεργαστής κολλημένος στην ψύκτρα και βγει κι αυτός με το ζόρι από το socket όταν την τραβήξεις. Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο για άλλες πάστες και όχι για την εργοστασιακή αλλά ας είμαστε σίγουροι :) Άσε λοιπόν το PC να δουλεψει για λίγη ώρα και μετά σβήσε το και βγάλε την ψύκτρα.

Για να καθαρίσεις την πάστα, το καλύτερο υλικό είναι η βενζίνη, ή έστω το υγρό από αναπτήρα Zippo. Γίνεται και με οινόπνευμα αλλά με ένα κομμάτι βαμβάκι βρεμμένο με λίγο "Zipp-έλαιο" έχω καθαρίσει με ένα πέρασμα ακόμα και την πιο ιδιότροπη πάστα (ακόμα και την ιδιότροπη, σκληρή, ξεραμένη θερμοαγώγιμη ροζ "τσίχλα" που είχαν οι παλιοί Athlon)...

Μετά, με μια τηλεκάρτα, απλώνεις πάνω στον επεξεργαστή ένα λεπτό σχεδόν διάφανο στρώμα Arctic Silver Ceramique (ή Arctic Silver 5, αλλά προτιμώ τη Ceramique) και είσαι έτοιμος για τη νέα ψύκτρα. :)

Δημοσ.
Γίνεται και με οινόπνευμα αλλά με ένα κομμάτι βαμβάκι βρεμμένο με λίγο "Zipp-έλαιο" έχω καθαρίσει με ένα πέρασμα ακόμα και την πιο ιδιότροπη πάστα (ακόμα και την ιδιότροπη, σκληρή, ξεραμένη θερμοαγώγιμη ροζ "τσίχλα" που είχαν οι παλιοί Athlon)...

το θυμάμαι αυτό :)

[...'] Arctic Silver Ceramique

από που μπορώ να την προμυθευτώ;

Δημοσ.

Den einai tipota dyskolo re sy. Tha sikwseis to klipsaki kai tha ton vgaleis. Vgainei eykola. Prosexe omws min otan ton vgaleis kaneis kammia mamakia kai sou pesei i ton akoumpiseis apotoma kapou kai stravwseis kana pin kai meta den ksanakoumpwnei. Pantws ekei den exei kati na kathariseis.Mono tin psyktra vgale an thes gia katharisma.

Δημοσ.
από που μπορώ να την προμυθευτώ;

Εγώ είχα πάρει ένα σωληνάριο από το Hacshop (σε ένα κάθετο δρόμο στη Στουρνάρη). Φαντάζομαι βέβαια πως δεν είναι το μόνο μαγαζί εκεί γύρω που τη φέρνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...