atvelos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 gia na min anigo allo topic exo P4 sta 3.0 poia inai ilogiki thermokrasia litourgias.
S2Katana Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Ego pou eixa tin atixia na exw auto ton epexergasti, mou douleue me psikrta Gigabyte 3D stis 4500rpm stous 56 idle kai 67 sto skisimo.Genika oi teleutaioi P4 (kirios s478!) den exoun kali apagogi thermotitas.To eixa psaksei to thema, ara min anisixeis an kimainetai kapou ekei i thermokrasia tou
Καριώτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Ποιον να πιστέψεις άλλοι λένε ότι από 60 βαθμούς και πάνω ο επεξεργαστής πρέπει να παρακολουθείτε άλλοι πάλι λένε ότι για τους intel οι 70 βαθμοί δεν είναι τίποτα εγώ με τον intel που έχω ( 3.00 GHz LGA 775) πήγαινα 63 -65 Βαθμούς σε rentering π.χ. και έβαλα άλλη ψύκτρα τον λυπήθηκα η υπερβολική θερμοκρασία τον σκοτώνει σιγά σιγά.
phovos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Οτι και να εχεις αν παει πάνω απο 60οC πρέπει να κανεις κάτι και σύντομα...
georgeadams Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Καριώτης, δεν είναι πως δεν δουλεύει πάνω από τους 60 βαθμούς. Το πρόβλημα είναι πως από τους 65-70 περίπου και πάνω ενεργοποιήται μια λειτουργία του επεξεργαστή που ονομάζεται thermal throttling και η οποία κατεβάζει την ταχύτητα του επεξεργαστή αυτόματα έτσι ώστε να μην καεί. Όμως αυτό το κάνει χωρίς να το αναφέρει πουθενά. Εσύ συνεχίζεις να νομίζεις πως τρέχει στα 3.0GHz αλλά το σύστημα συμπεριφέρεται σαν να έτρεχε στα 1.0GHz ή και παρακάτω...
phovos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Μπορεις να κατεβάσεις το throttle watch για να βλεπεις το throttling του επεξεργαστή!Θα δεις ότι αν ανεβει η θερμοκρασια πάνω απο μια συγκεκριμένη τιμή τα Ghz του intel αρχίζουν να πέφτουν...
nautilus7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Η μείωση της συχνότητας λειτουργίας ισχύει και για τους παλιότερους επεξεργαστές; Έχω Ρ4 2,4 GHz και σε full load πιάνω 63 οC.
vjshadow Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Αυτο ισχυει μονο στους πεντιουμ ή και για την amd; O athlon xp συμπεριφερεται ετσι;
georgeadams Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 nautilus7, αυτό ισχύει για όλους τους Pentium 4. Τσέκαρε με το Throttle Watch για σιγουριά.... vjshadow, όχι, οι AthlonXP δεν το έχουν αυτό. Σε περίπτωση προβλήματος με την ψύξη, συνεχίζουν να ανεβάζουν θερμοκρασία μέχρι τελικής πτώσης...
SupaCoopa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Ρε παλικαρια, και εγω με (παλαιοτερο) P4 στα 2.6 και με μαμίσια ψυκτρα παιζω γυρω στους 65o C οταν δουλευει full γκαζια πχ CCE. Η ταχυτητα του CCE ειναι γυρω στο 1.4 με 1.6 σταθερη, ταχυτητα λογικη για 2.6 GHz και σιγουρα οχι για 1.0 GHz αρα ή η CPU δεν κανει throttling ή η θερμοκρασια της ειναι μικροτερη απο αυτην που βλεπω με το EpoxView (ή καπως ετσι, ειναι αυτο το προγραμματακι που εχουν τα m/b της Epox). Κολλημματα, reset και λοιπα δεν εχω δει ποτέ λογω θερμοκρασιας. Συμπερασμα: Οι Intel αντεεεεχουν... Η αληθεια ειναι πως μια καλη ψυκτρα την χρειαζομαι. Αλλα και στο κουτι πιανω 45-47ο C οποτε μαλλον χρειαζομαι και αλλα πραγματα...
phovos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 supacoopa δεν ειπε κανεις ότι θα χαλασουν...Αλλά δε παει να πει ότι επειδή αντεχουν το περνουμε και χαλαρα το θεμα θερμοκρασία. Επίσης το throttling αρχίζει να λειτουργει σε μια Χ θερμοκρασία και αυξανεται...Δλδ μπορει να εχει ενα 2% αρχικά και όσο ανεβαινει η θερμοκρασία αυξάνεται κ αυτο.Δε παει κατευθειαν -1Ghz ο επεξεργαστής.
georgeadams Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Και έχω την εντύπωση πως στον δικό σου επεξεργαστή το throttling ενεργοποιήται γύρω στους 70 βαθμούς, οπότε στους 65 που είσαι τρέχει full...
marios07 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Diladi re palikaria, gia enan fx-55 to na leitourgei giro stous 60 inai ikanopoiitiko??? Na min anisixoume diladi??? Pia inai i top psixtra gia enan eperksergastei san kai auton??
georgeadams Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δεν νομίζω να είναι ικανοποιητικοί οι 60 βαθμοί για FX55. Εγώ πάντως δεν θα τον άφηνα να δουλεύει έτσι. Η καλύτερη ψύκτρα (αν χωράει στη motherboard σου) είναι η Thermalright XP-120. Συνδιάζοντας τη με ένα ανεμιστήρα 120mm που να μπορείς να ελέγχεις την ταχύτητα του, μπορείς να πετύχεις τον καλύτερο συνδιασμό ψύξης/θορύβου.
phovos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Ενας FX-55 που τυχαινει να βλέπω συχνα γυρνάει κοντα στους 55-60 oC με νερό[Exos by coolance] Προφανως η υδροψυξη του δε καλύπτει τις αναγκες του επεξεργαστή και γι αυτο εχει υψηλές θερμοκρασίες [Απο βδομάδα θα βαλουμε τη δικιά μου ψυκτρα CM hyper6] για να δουμε διαφορά... Οσο χαμηλωτερα τόσο το καλυτερο...Στους 60 με τόσο δυνατους επεξεργαστες δε φρικάρεις αλλά αγχωνεσαι λίγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.