Προς το περιεχόμενο

Α64 3200+ :Winchester, Venice, Newcastle

sash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο Newcastle είναι στα 0' date='13μ, ο Winchester και ο Venice στα 0,09. Επιπλέον, ο Venice υποστηρίζει εντολές SSE3 (όπως οι P4) και έχει καλύτερο Memory Controller.

Μπορείς ακόμα να διαβάσεις εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=103119[/quote']

έχει δηλαδή μεγάλη διαφορά ο Venice από τον Winchester? Πότε πρόλαβε και βγήκε ο Venice?

Δημοσ.
o venice ekane tin emfanisi tou sta magazia dio tris ebdomades to poli an den kano lathos.tora gia diafora se epidoseis pistevo mono stis efarmoges pou kanoun xrisi ton entolon sse3

τι εφαρμογές είναι αυτές?

Δημοσ.

clock per clock ο venice ειναι ποιο γρήγορος απο τον winchester αλλά μη φανταστεις και τρελες διαφορές μεταξύ τους.Αν εχεις παρει πρόσφατα winchester δεν αξιζει να τον αλλάξεις σε venice ίδιου rating...

Το καλό με τους venice είναι ότι εχουν βελτιωμένο IMC[internal memory controller] και δίνουν καλύτερα αποτελέσματα σε o/c απο τους winchester...

Δημοσ.
IMC [internal memory controller]

IMC [ integrated memory controller ] :P

Διαφορά σε αυτούς που κάνουν Video Encoding & Editing, δίνουν οι SSE3 ( ανάλογα με την υλοποίηση κλπ, η διαφορά στις επιδόσεις παίζει ).

Επίσης ο ανανεωμένος IMC τα πάει καλύτερα με 4 RAM Dimms.

Δημοσ.
IMC [ integrated memory controller ] :P

Διαφορά σε αυτούς που κάνουν Video Encoding & Editing' date=' δίνουν οι SSE3 ( ανάλογα με την υλοποίηση κλπ, η διαφορά στις επιδόσεις παίζει ).

Επίσης ο ανανεωμένος IMC τα πάει καλύτερα με 4 RAM Dimms.[/quote']

diladi tora billpeppas tha doulevoun ta nf4 me tesera dimm i afto einai kathara adinamia tou nf4.(min akouso doulevoun kai tora giati exei gemisi o topos post me problimata)

Δημοσ.
IMC [ integrated memory controller ]

Δε θα κανεις κανενα ορθογραφικό σε review....Ρομπα θα σε κάνω!!!:P

Και πάλι όμως δε φαινεται να εχει λυθει οριστικά το πρόβλημα με τα 4 dimms...

Δημοσ.
diladi tora billpeppas tha doulevoun ta nf4 me tesera dimm i afto einai kathara adinamia tou nf4.(min akouso doulevoun kai tora giati exei gemisi o topos post me problimata)

Ναι, δουλεύουν.

Ανάλογα με τον πυρήνα του επεξεργαστή ( έχοντας φυσικά το BIOS που υποστηρίζει 100% τον νέο core { γκου χου γκούχου...MSI & San Diego :D } τα 4 sticks μπορούν να δουλέψουν:

1T 333MHz

1T 400MHz

2T 333MHz

2T 400MHz

1T Overclock

2T Overclock

έχουν βγεί και καλά clockings :) με 4x UTT @ 250MHz 2-2-2-6 :)

Δημοσ.
Και πάλι όμως δε φαινεται να εχει λυθει οριστικά το πρόβλημα με τα 4 dimms...

Για να μην ανοίγω άλλο thread:

Είμαι και εγώ ένας κάτοχος 3200+ Winchester @ 2.6GHz + 2x512MB TwinMos UTT @ 260ΜΗz.2.2.2.11 + 3.4V. σε DFI Lanparty NF4 Ultra D.

Σκέφτομαι σοβαρά την αναβάθμιση σε 2GB, την στιγμή που ο Matzoukasbros.com έχει την Twinmos UTT στα €40@512 (ελεγμένα ήταν UTT όσα κομμάτια είδα το προηγούμενο Σάββατο).

Θα έχω πρόβλημα; Δεν έχω βρει ιδιαίτερες αναφορές στο θέμα (το λίγο που κοίταξα δλδ).

Βασικά ανησυχώ γιατί θα ήθελα να διατηρήσω το O/C, και δεν ξέρω αν θα "σηκώσει" και η μητρική τον διπλασιασμό σε κατανάλωση που θα επιφέρουν τα 2 επιπλέον DIMM, καθότι το ρεύμα είναι ήδη υψηλό. - PSU Enermax 485W Dual Rail.

Μια και σχεδόν βέβαια θα αναβαμιστώ από Σεπτέβρη σε A64 X2, μήπως αξίζει να περιμένω και να το κάνω μία και καλή το "καλό";

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν ;)

Δημοσ.

ο WinChesterούλης αν βάλεις 4 sticks θα σου ρίξει τις μνήμες στα 333MHz με 2T...

Για overclocking RAM έχεις μερικές πιθανότητες, αλλά μην περιμένεις 250άρια με 2-2-2-6 :D

Καλύτερη κίνηση είναι όπως είπες να περιμένεις τον Σεπτέμβρη που θα κάνεις "καλή" αναβάθμιση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...