Blackie Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Καλημέρα σε όλους. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί και τόσο με τεχνικά μέρη, θα ήθελα μια βοήθεια πάνω στο θέμα. Χθες ο CPU μετά από reboot και αφού μπήκα στο bios μου έβγαλε θερμοκρασία 80 βαθμούς! Ψιλοφρίκαρα και δε ξέρω τι μπορώ να κάνω! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ψύχτρα, οπότε θέλω προτάσεις. Θα προτιμούσα μια γύρω στα 30 Ευρώ, αλλά αναφέρετε και ψύχτρες μέχρι 50 Ευρώ. Όσον αφορά το system fan μου το βγάζει με 0 speed και θερμοκρασία γύρω στους 40-45 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό; Τι φταίει και βγαίνει μηδενικό; Σύστημα: CPU: AMD Athlon XP 3000+ MB: Gigabyte 7vtx600, Via Kt600, FSB 400/333Mhz, ATA 133. GRAPHICS: Leadtek GForce 5700FX, 256mb ΥΓ: Και μια ηλίθια ερώτηση: Σε περίπτωση που πάρω ψύχτρα το ανεμιστηράκι πάει για πέταμα, έτσι; Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλού ή μαζί με τη ψύχτα; Thanks in advance!
nimik Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Καλημέρα σε όλους. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί και τόσο με τεχνικά μέρη' date=' θα ήθελα μια βοήθεια πάνω στο θέμα.Χθες ο CPU μετά από reboot και αφού μπήκα στο bios μου έβγαλε θερμοκρασία 80 βαθμούς! Ψιλοφρίκαρα και δε ξέρω τι μπορώ να κάνω! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ψύχτρα, οπότε θέλω προτάσεις. Θα προτιμούσα μια γύρω στα 30 Ευρώ, αλλά αναφέρετε και ψύχτρες μέχρι 50 Ευρώ. Όσον αφορά το system fan μου το βγάζει με 0 speed και θερμοκρασία γύρω στους 40-45 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό; Τι φταίει και βγαίνει μηδενικό; Σύστημα: CPU: AMD Athlon XP 3000+ MB: Gigabyte 7vtx600, Via Kt600, FSB 400/333Mhz, ATA 133. GRAPHICS: Leadtek GForce 5700FX, 256mb ΥΓ: Και μια ηλίθια ερώτηση: Σε περίπτωση που πάρω ψύχτρα το ανεμιστηράκι πάει για πέταμα, έτσι; Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλού ή μαζί με τη ψύχτα; Thanks in advance![/quote'] Προφανως το Systemfan δεν εχει συνδεθει με τον σενσορα γι αυτο δεν το διαβαζει....παντως οντως οι θερμοκρασιες εινα αρκετα υψηλες...προσθεσε κανα ανεμιστηρακι να κανει ρευμα....
Blackie Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Βασικά ενδιαφέρομαι για ψύκτρα, αλλά δε ξέρω ποια είναι καλή και δε θα έχω πρόβλημα με τέτοιο σύστημα; Απλά το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή τι το κάνω; Μπορώ να το τοποθετήσω και αλλού μέσα στον Η/Υ και αν ναι, που;
manosone Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Hello.Βγαλε μια φοτογραφια το pc σου(μεσω-εξω)ωστε να σου πουμε που μπορεις να βαλεις ανεμηστηρες.Οσον αφορα την ψυκτρα...ποσα λεφτα περιπου θελεις να δωσεις?
Blackie Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Εντάξει βρήκα που να βάλω το ανεμιστηράκι, απλά διερωτούμαι στο ποια ψύχτρα να πάρω. Ο τύπος είναι socket Α και τα χρήματα γύρω στα 30 Ευρώ, αλλά κάνε και πρόταση μέχρι και 50 Ευρώ!
manosone Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 http://www.checkmate.gr/products.php?cid=13 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174032&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=115184&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=2606&catid=11 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650460 http://www.computer-data.gr/products.php?cid=13 ... Aυτα βρηκα προς στιγμην,αλλα αν πας και σε κανενα μαγαζι μια βολτα θα τα δεις και πιο αναλυτικα,και απο κοντα..
Blackie Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Να είσαι καλά παληκάρι, thanks a lot! Απλά κατά τη γνώμη σου, ποιες είναι οι καλύτερες; Η μήπως όλες την ίδια δουλειά κάνουν και δεν έχουν διαφορές;
manosone Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Προσπαθησε να διαλεξεις εσυ.Εγω θα σου πω τι να προσεξεις,ετσι ωστε να μαθεις...! Αυτα που πρεπει να προσεξεις για την επιλογη ψυκτρας ειναι τα παρακατω: 1)Speed (RPM)-->δηλαδη με ποσες στροφες γυριζει ο ανεμηστηρας το λεπτο(Rate Per Minute) - - ΠΡΟΣΕΞΕ:Αν εχει χαμηλο RPM π.χ 2000-3000 αλλα υψηλο Αirflow τοτε ειναι καλη επιλογη,ΑΛΛΑ αν εχει χαμηλο RPM και χαμηλο Airflow τοτε ειναι κακη επιλογη 2)AirFlow (CFM) -->Αυτο δεν ξερω πως να το εξηγησω ομως οσο μεγαλυτερο ειναι,τοσο το καλυτερο.Ειναι το ποσο πολυ φυσαει ο ανεμηστηρας. 3)Noise (dB-A) .Ειναι ποσο θορυβο κανει ο οποιος μετριεται σε decibell(db).Καταλαβαινεις οτι οσο χαμηλοτερο ειναι,τοσο και ο θορυβος ειναι μικροτερος. - - Ενδικτηκα νομιζω οτι μεχρι 28-30 db μπορουμε να το αντεξουμε.. 4)Material(υλικο):Ειναι απο τι υλικο ειναι φτιαγμενη η ψυκτρα.Υπαρχει ο χαλκος,το αλουμινιο και αλλο ενα το οποιο δεν το θυμαμαι,αλλα θυμαμαι πως ειναι ακριβο.Ο χαλκος ειναι καλυτερος απο το αλουμινιο,οποτε προσεξε και αυτο για την επιλογη.Επισης καλο ειναι η ψυκτρα να ειναι copper.Δηλαδη αν κοιταξεις εδω http://www.checkmate.gr/products.php?cid=13 την thermaltake tower και την globalwin θα δεις διαφορα στην βαση(εκτος απο τις αλλες διαφορες).Η πρωτη εχει πολλα και λεπτα "σιδερακια" ενω η αλλη εχει πιο λιγα και χοντρα..!Οσο πιο πολλα και λεπτα ειναι,τοσο το καλυτερο για τον ανεμηστηρα,ετσι ωστε να φυσαει και να τα κρυωνει πιο γρηγορα.. Θα σου προτεινα.. http://www.computer4u.gr/c4u/default.aspx?code=AeroCPUcooling(CATALOG) μαζι με http://www.computer4u.gr/c4u/default.aspx?code=Fans(CATALOG) ετσι ωστε να εχει 2 fans(ανεμηστηρες),οπου ο ενας θα βαζει αερα και ο αλλος θα βγαζει..Νομιζω οτι ειναι μια παρα πολυ καλη λυση.Εγω αν επρεπε να αλλαζα,θα επαιρνα αυτο.40.50e νομιζω πως ειναι μια πολυ καλη τιμη και θα κανει και πολυ δουλεια με 2 ανεμηστηρες.ΠΡΟΣΕΞΕ:Ριξε αλλη μια ματια να δεις αν ταιριαζει σιγουρα η ψυκτρα στο συστημα σου(το socket εννοω).ΕΛπιζω να βοηθησα..:)
bananis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 kata tin gnomi mou min petas ke min alazis tipota.aplos ean den ehis anemistiraki mprosta vale ena pou 8a fisa pros ta mesa 8a dimiourgi etsi revma aeros efoson to piso anemistiraki fisa pros ta ekso. Καλημέρα σε όλους. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί και τόσο με τεχνικά μέρη' date=' θα ήθελα μια βοήθεια πάνω στο θέμα.Χθες ο CPU μετά από reboot και αφού μπήκα στο bios μου έβγαλε θερμοκρασία 80 βαθμούς! Ψιλοφρίκαρα και δε ξέρω τι μπορώ να κάνω! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ψύχτρα, οπότε θέλω προτάσεις. Θα προτιμούσα μια γύρω στα 30 Ευρώ, αλλά αναφέρετε και ψύχτρες μέχρι 50 Ευρώ. Όσον αφορά το system fan μου το βγάζει με 0 speed και θερμοκρασία γύρω στους 40-45 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό; Τι φταίει και βγαίνει μηδενικό; Σύστημα: CPU: AMD Athlon XP 3000+ MB: Gigabyte 7vtx600, Via Kt600, FSB 400/333Mhz, ATA 133. GRAPHICS: Leadtek GForce 5700FX, 256mb ΥΓ: Και μια ηλίθια ερώτηση: Σε περίπτωση που πάρω ψύχτρα το ανεμιστηράκι πάει για πέταμα, έτσι; Δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω αλλού ή μαζί με τη ψύχτα; Thanks in advance![/quote']
bananis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 efoson to pc douleve kala me afti tin psiktra ke to anemistiraki...sinehise me ta idia.ean 8es diefkrinise posa anemistirakia ehis...efharisto
bananis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 ta anemistirakia den ta petame sigpura 8a hriastoun efoson doulevoun.
Blackie Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Έχω 1 στον επεξεργαστή και 1 στο τροφοδοτικό. Αυτό που είπες για το που να βάλω το ανεμιστηράκι δεν το κατάλαβα. Όταν λες να το βάλω μπροστά που εννοείς; Απλώς επειδή στο θέμα cooling είμαι εντελώς άσχετος, δεν το έχω ψάξει γιατί πρώτη φορά είναι που έχω AMD, οπότε... manosone σ' ευχαριστώ πολύ! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Απλά 1 δεν κατάλαβα, έστω πως παίρνω ψύκτρα που να έχει τα χαρακτηριστικά που είναι καλά, βάζω από επάνω το ανεμιστηράκι, το 2ο που ακριβώς μπαίνει; Πάνω στη μητρική ή πάνω στον επεξεργαστή; Δηλαδή μου λες να κρατήσω αυτό που έχω και να πάρω ακόμα 1 αν κατάλαβα καλά! Μόνο πες μου πως ακριβώς γίνεται το σύστημα αυτό αν μπορείς! Σας ευχαριστώ και τους 2 παιδιά!
manosone Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Μιλας για την ψυκτρα που σου ειπα στην οποια να παρεις αλλο ενα ανεμηστηρακι?Αν ναι εννοω οτι σε αυτην την ψυκτρα που σου προτεινα δινουν μαζι και ενα ανεμηστηρακι.Εγω προτινω να παρεις αλλο ενα ιδιο,ωστε να κανει ρευμα.Απο την μια δηλαδη να μπαινει αερας και απο την αλλη να βγαινει.
Blackie Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Ναι, κατάλαβα, αλλά το άλλο ανεμιστηράκι που μπαίνει;πάνω στο άλλο; Σε κάποιο άλλο σημείο; Που;
manosone Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Α,αν καταλαβα σωστα μιλας για την ψυκτρα ε?Μπαινει απο την αλλη μερια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.