Προς το περιεχόμενο

Χρήση Artic Silver 5

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα μια Artic Silver 5..

Τι είναι προτιμώτερο να χρησιμοποιήσω για να αφαιρέσω την μαμησια αυτοκόλλητη πάστα στη ψύκτρα του AMD 64; Ασετόν, ή βενζίνη;

Επίσης για το "LINT FREE cloth" που αναφέρει στο site της Artic Silver τι

είναι καλύτερο;

Υπάρχουν κάπου οδηγίες στα ελληνικά για αυτή τη δουλειά;

Δημοσ.

βασικά να αφαιρέσεις την πάστα αμέσως μόλις σβήσεις τον υπολογιστή για να είναι ζεστή η ψύχτρα. εγώ πάντως μετά απο 10 μήνες λειτουργίας με την as5 βγήκε πολύ άνετα και μάλιστα παρατήρησα ότι η πάστα ήταν σε υγρή κατάσταση όπως όταν την είχα βάλει.

Δημοσ.

@aspirin

Φτιάχνω νέο PC οπότε η μαμησια αυτοκόλλητη πάστα είναι αχρησιμοποίητη. Δεν έχει λιώσει.

@deathlok

τι χαρτί; κουζίνας;

το "LINT FREE cloth" μάλλον σημαίνει υφασμα που δεν αφήνει χνούδι ή ίνες...

Δημοσ.

όχι βενζίνη, μήπως κ καταστρέψεις τον επεξεργαστή. στις οδηγίες για να καθαρίσεις την πάστα, γράφει να χρησιμοποιείται ασετον ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. Αυτό είναι σίγουρα ασφαλές.

Δημοσ.

ποιο ειναι χωρις λάδι; Ενα που έχουμε εδώ γράφει για καθαρισμό νυχιών, αλλά δεν αναφέρει αν έχει λάδι..

Δημοσ.

αν δεν γράφει ότι έχει λάδι, τότε χρησιμοποιήσε το άφοβα. πάντως υπάρχει με κ χωρίς λάδι ασετόν. εγώ πάντως το τονίζω στο φαρμακείο ότι δεν θέλω να έχει λάδι.

Δημοσ.

Μάλλον δεν έκανες καλά.. Θα έχει γίνει ένα περίεργο μείγμα καθώς το αυτοκόλλητο περιέχει και κερί... Αλλά και λόγω του ότι η ποσότητα στο σύνολο θα είναι μεγάλη ίσως να έχεις μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ ψύκτρας-CPU.

Ίσως κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα αυτό να μπορεί να μας πει περισσότερα..

Δημοσ.
Εγώ το αυτοκόλλητο που είχε στην ψύκτρα πάνω δε το έβγαλα και έβαλα την πάστα με αυτό μαζί. Πειράζει;

ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

Το ιδανικό θα ήταν να μην μεσολαβεί τίποτε μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας αλλά επειδή όσο γυαλισμένες κι αν είναι οι επιφάνειες, πάντα θα υπάρχουν μικροκενά, βάζουμε ανάμεσα τους το θερμοαγώγιμο υλικό (αυτοκόλλητο ή πάστα). Γι' αυτό, πρέπει η ποσότητα του υλικού αυτού να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Εκτός αυτού, το κάθε υλικό είναι ειδικά σχεδιασμένο (άλλο καλύτερα, άλλο χειρότερα) για να δουλεύει μόνο του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...