Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή Σελιδοδεικτών σε Αγαπημένα (Ελληνικά)

kryonts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για προγραμματάκι μετατροπής ελληνικών bookmarks σε ελληνικά favorites (δηλαδή Σελιδοδείκτες σε Αγαπημένα).

Έχει βρει κανείς;

Δημοσ.

Φαίνεται πως δεν έγινα αντιληπτός. Είμαι fanatic Firefox(er) - δική μου λέξη - και επειδή όλον αυτόν τον καιρό (ενάμιση χρόνο που τον χρησιμοποιώ) έχω φτιάξει δεκάδες bookmarks θέλω να τα μεταφέρω στον IE (συγκεκριμένα Maxthon) όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά έτσι για να τα έχω και εκεί και για λόγους συμβατότητας και ομοιομορφίας σε δύο διαφορετικούς browser. Έλα όμως που τα ελληνικά bookmarks δεν μπορείς να τα δεις σαν ελληνικά Favorites (γιατί προφανώς η κωδικοσελίδα των ελληνικών είναι διαφορετική για τον firefox απ' ότι για τον ΙΕ).

Έχει καταφέρει κανείς με κανένα utility επιτυχές port ελληνικών bookmarks σε ελληνικά favorites διαβαστερά και κατανοητά;

Δημοσ.

Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι ελληνικό αφού μόνο στα ελληνικά υπάρχει το πρόβλημα. Δηλαδή πρέπει να γραφτεί ένα utility από την ελληνική ομάδα μετάφρασης υποστήριξης του firefox ...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά γίνεται και μάλιστα πολύ εύκολα... δηλαδή από ελληνικά bookmarks να πάρεις ελληνικά favorites.

Όταν κάνεις εξαγωγή των bookmarks από Firefox τότε δημιουργείται ένα αρχείο, το bookmarks.html. Αυτό το κάνεις edit και κοντά στην κορυφή του αρχείου εκεί που δηλώνεται η κωδικοσελίδα του html αντικαθιστάς το UTF-8 που βάζει ο Firefox με το iso-8859-7 και αποθηκεύεις το αρχείο.

Είσαι έτοιμος, όταν τώρα πας στον Internet Explorer και κάνεις εισαγωγή αγαπημένων και διαλέξεις το παραπάνω αρχείο θα πάρεις όμορφα και ελληνικά τα bookmarks στον IE.

Δημοσ.

Και προσοχή τα γράμματα της κωδικοσελίδας κεφαλαία ....

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-7">

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...