dimitris_ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα XP professional σε ένα μηχάνημα με Σκληρό: Western DIgital 160gb Μητρική: ASUS A8V-E Επεξεργαστή: Athlon 64 3200+ τα windows εγκαταστάθηκαν σωστά αλλά το πρόβλημα είναι ότι μου αναγνωρίζουν τον σκληρό για 130GB περίπου αντί για 160GB. Αυτό μου το έδειχναν από τα πρώτα βήματα της εγκατάστασης (δημιουργία Partitions etc.). Το BIOS βέβαια λέει 160. Τι μπορεί να φταίει
GT1807 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Πατα start->run->diskmgmt.msc Κ λογικα τωρα θα τα βλεπεις ολα.Εγω ετσι σεταρα ενα 200αρη εξωτερικο σκληρο.Κ εκανα partitions k format k τα παντα. Τα σέβη μου
tech25 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Des ayto http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;303013
dimitris_ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Πέρασα SP1a και τίποτα... Έπειτα πέρασα και SP2 και επίσης τίποτα. Μου αναγνωρίζει το ένα partition σαν 40 GB και το άλλο σαν 84,7GB. Τι παίζει? Μήπως πρέπει να περάσω XP με SP1 από την αρχή και όχι πρώτα XP και έπειτα SP1. Αλλά η Microsoft δεν λεέι κάτι τέτοιο στο site της.
phadomas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 φιλε το προβλημα που εχεις δεν ειναι ουτε το SP2 ουτε τπτ αλλο.. το προβλημα που εχεις ειναι οτι υπαρχει ασυμβατοτητα με την mobo και ετσι πρεπει να κατεβασεις κατι drivers..ειχα το ιδιο ακριβως το ιδιο προβλημα.μαλιστα στο site της asus(asus mobo εχω) οταν εψαχνα τους drivers ελεγε οτι χρησιμευουν και για αυτο το σκοπο επειδη υπαρχει ασυμβατοτητα..εσυ φιλε τι mobo εχεις?
phadomas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Παντος φιλε δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις εσυ τετοιο προβλημα αφου η Mobo σου ειναι σχετικα καινουρια...λιγο ακυρο φιλε μου.εγω ποθ το επαθα ειναι παλια η mobo μου,P4PE.παντος θα ψαξω στο site της Asus και αμα βρω τπτ θα σου πω
firewalker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Μήπως υπάρχει unpartitioned χώρος στον δίσκο σου?
phadomas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 lol..Πλακα πλακα κοιταξες στο control panel-->administrative tools-->computer management-->disk management--> να δεις αμα υπαρχει unpartitioned χωρος? βασικα παιζει αυτο να ειναι γιατι ειναι λιγο δυσκολο να επαθε ασυμβατοτητα με την μητρικη γιατι η μητρικη του ειναι καπως καινουρια..αμα δεν ειναι ουτε αυτο τοτε να ψαξεις στο site της asus ή στο site του chipset της mobo..εγω τους drivers τους βρηκα στο site της intel επειδη εχω intel chipset..
tzoykas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2005 Isws xreaizetai ena registry tweak gia na energopoih9ei to support gia megalous diskous. Kane search sto site ths WD gia "large disk".
salonika Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Όριο 137GB στα Windows XP;; No problem Service Pack 1 θέλοντος και BIOS της motherboard επιτρέποντος, ο περιορισμός των 137GB που έχουν τα Windows XP αναιρείται. Καλού κακού μπορείτε να κάνετε και ένα σχετικό έλεγχο στο σύστημά σας ως εξής: Βάζετε πρώτα τα Windows να εμφανίζουν τα κρυφά αρχεία (σε ένα folder πατάτε Tools->Folder Options και από την καρτέλα "View" μαρκάρετε το "Show hidden files and folders" Βρίσκετε το κρυφό αρχείο "atapi.sys" στη διαδρομή C:\Windows\system32\drivers\" κάνετε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγετε Properties. Στη συνέχεια πηγαίντε στη καρτέλα Version και ελέγξτε αν ο αριθμός έκδοσης είναι 5.1.2600.1135. Αν όχι κατεβάζετε το σχετικό patch από την διεύθυνση : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b997cc5f-4483-4edc-a17e-6f659a033b0d&DisplayLang=en αντιγραφή από: http://www.annaevi.tk/
Yorps Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Λοιπον,για να δεις τον δισκο κανονικα θα πρεπει να περασεις windows με το SP1 ενσωματομενο.Αν δεν εχεις τετοια εκδοση windows xp,μπορεις μεσα απο το http://www.microsoft.com να μαθεις πως θα το κανεις.Διαφορετικα μπορεις να περασεις το SP1 και στην συνεχεια με το partition magic να ενωσεις (merge) τα δυο partitions.Ενας απο τους λογους που βγηκε το SP1 ήταν το προβλημα που αντιμετωπίζεις εσυ τώρα. ΥΓ Δεν χρειαζεται να ανησυχεις παντως,δεν τιθεται θεμα hardware.Ειναι καθαρα θεμα software. Φιλικα, Yorps
aGka8l Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 to provlima ine ayto p leei o filos Yorps!alla afou exis 64bito tsureki yati pernas win xp pro?
dimitris_ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Φυσικά και δεν υπήρχε unpartitioned χώρος. Δεν ξέρουμε τι έχουμε ??? Τελικά πέρασα τα XP με ενσωματομένο το SP1. Το πρόβλημα λύθηκε. Salonika αυτά που αναφέρεις τα δοκίμασα αλλά τπτ. Τη λύση για merge την είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν έχω Partition Magic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.