Προς το περιεχόμενο

Intel και HyperThreading Απορία

Καριώτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν επεξεργαστή Intel P4 στα 3000 ΜΗz με socket LGA 775 μοντέλο 530J

και cache L2 1024 KB. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει τεχνολογία HyperThreading η

οποία δεν είναι ενεργοποιημένη.

Και ερωτώ αξίζει και γιατί να ενεργοποιηθεί το HyperThreading και πως μπορώ να κάνω την ενεργοποίηση;

Η μητρική μου είναι Intel D915GAV με chipset Intel i915p.

Δημοσ.

Είναι η προσπάθεια της Intel να δημιουργήσει σε ένα απλό επεξεργαστή δύο εικονικούς πυρήνες.Είναι κάτι σαν τον πρόγονο των dual core cpus.Είναι προφανές ότι τα οφέλη από αυτό δεν μπορεί να είναι σημαντικά.Εξάλλου γιά να δεις κάποια διαφορά θα πρέπει και η σχεδιαστική των προγραμμάτων να υποστηρίζει την λειτουργία HyperThreading.Π.χ το PowerDvd 6 την υποστηρίζει.

Πάντως μπες στο bios όπως σου λέει καί ο ThReSh και ενεργοποίησε την λειτουργία.Αν θες γράψε μας αν είδες κάποια 'ορατή' διαφορά προς το καλλίτερο βέβαια.Ρίξε μιά ματιά στις θερμοκρασίες σου πριν καί μετά.Παρακολούθησε τις επιδόσεις στη διαχείρηση εργασιών.

Δημοσ.

Hyperthreading είναι κορυφή. Για να μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, αν ανοίξεις πάνω από 3-4 παράθυρα θα δεις διαφορά.

Δημοσ.

Καμμία σχέση το πόσα παράθυρα θά ανοίξεις.Εγώ χωρίς ΗΤ άνοιξα με τη μία 180 παράθυρα γραμματοσειρών.Αυτό που λες είναι θέμα ποσότητας καί ποιότητας μνήμης.

Τη διάφορά θα τη δείς αν ανοίξεις ας πούμε ταυτόχρονα δύο βαριές εφαρμογές.

Δημοσ.

Ousiastika to HT anagkazei kathe efarmogi na xrisimopoiei os megisto to 50% tis CPU. Ean h efarmogi upostoirizei HT tote kai mono tote mporei kai xrisimopoiei to 100%.

Ousiastiki diafora me kai xoris to HT tha deis opos eipe o geovard se varies efarmoges. Gia paradigma kanontas encoding me to TMpg me kai xoris HT eixa diafora 25% ston apaitoumeno xron gia to idio akrivos project. Oso kalo kai na einai to HT exeis conflicts me ta XP se sigkekrimenes efarmoges eite einai energopoihmeno eite oxi(klasiko paradigma einai ena dio efarmoges gia TV tuner).

Δημοσ.

Amdakides pali.Sosta re! exei HT to paidi kai rotaei pos na to eneropoiisi kai tou apantate oti den aksizei!Otan lipon parete Dualcore min ksexasete na valete kai WinXP HOME na min sas anagnorizei ton 2o OK?

Sto thema pali.1on energopoiisi apo Bios kai win XP PRO i linux. Ta Home den anagnorizoun 2o epeksergasti.Yparxei periptosi omos na xriastei format to pc meta..Spania alla yparxei.(Ta win den tha pathoun tpta, an ksanagirisete se nonHT apo to Bios tha einai pali normal.)

Kai kati allo. Sta parathira den kanei tpta to HT. omos kante to test:Valte ena komati mp3 na paizei eno Kaite ena dvdaki kai paizete Doom3.Ekei einai i diafora. to kommati den tha stamatisei...

Δημοσ.
Καμμία σχέση το πόσα παράθυρα θά ανοίξεις.Εγώ χωρίς ΗΤ άνοιξα με τη μία 180 παράθυρα γραμματοσειρών.Αυτό που λες είναι θέμα ποσότητας καί ποιότητας μνήμης.

Τη διάφορά θα τη δείς αν ανοίξεις ας πούμε ταυτόχρονα δύο βαριές εφαρμογές.

Τα fonts δεν χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ όσο είναι ανοιχτά. Εννούσα 3 παράθυρα τα οποία κάνουν κάποιο task στο background.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...