Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος τηλεφώνου & ραδιοφωνικός σταθμός

dimitris_fr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Background info: Εδώ και μερικούς μήνες έχω μία απλή PSTN σύνδεση τηλεφώνου, την οποία εκτός από τα συνηθισμένα τηλέφωνα, την χρησιμοποιώ για internet. Η ταχύτητα συνήθως ήταν από 44 έως 48 kbps. Τις τελευταίες εβδομάδες, συνδέομαι στο internet με ταχύτητα 21 kbps ή στις καλύτερές του στα 28 kbps (άσχετα με τον ISP, τους έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους). Επίσης, στα τηλεφωνήματα, πλέον ακούω (χωρίς προσπάθεια) θόρυβο. Έχω ελέγξει και ακόμα ένα τηλέφωνο στην περιοχή και ακούω τον ίδιο θόρυβο.

Η κατάσταση: Έχω ακούσει ότι εδώ στην περιοχή υπάρχει ένας ραδιοσταθμός (δεν ξέρω αν έχει άδεια) και έχω υποψίες ότι αυτή είναι η αιτία του θορύβου. Επειδή όμως ήταν πιο εύκολο να ελέγξω αν έφταιγε ο ΟΤΕ, τηλεφώνησα και κανόνισα να έρθει ένας τεχνικός για να δει αν υπάρχει πρόβλημα. Την ημέρα που θα ερχόταν όμως ο τεχνικός, έγινε διακοπή της ηλεκτροδότηση. Όταν επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα, ο θόρυβος είχε εξαφανιστεί, η σύνδεση γινόταν στα 46 kbps και ο τεχνικός μου χτυπούσε την πόρτα. Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις ότι η γραμμή είχε θόρυβο και τώρα δεν έχει. Μου είπε και αυτός ότι ΑΝ εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα, τηλεφωνώ και πάλι.

Μερικές ώρες αργότερα, πάλι θόρυβος, πάλι internet που σέρνεται και πάλι τα νεύρα μου.

Οι ερωτήσεις: Είναι λογικές οι υποψίες μου; Μπορεί δηλαδή να επηρεάζει το τηλεφωνικό δίκτυο ένας ραδιοφωνικός σταθμός; Να ξανακαλέσω τον τεχνικό ή να δω τι θα κάνω μόνος μου; Τι μπορώ όμως να κάνω μόνος μου; Υπάρχει πουθενά ένα database με τις συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί νόμιμα σε κάθε περιοχή, ώστε να ελέγξω αν ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι παράνομος; Αν είναι νόμιμος τι μπορώ να κάνω; Αν είναι παράνομος, τότε τι;

Ίσως ζητάω πολλά, αλλά το internet με PSTN γραμμή είναι ήδη αργό και τώρα η κατάσταση είναι απλά απελπιστική.

Διευκρίνιση: προσπάθησα να δω αν ο θόρυβος της τηλεφωνικής γραμμής μειώνεται αν κλείσω την παροχή του ηλεκτρικού από τον κεντρικό διακόπτη, αλλά ο θόρυβος παρέμεινε ο ίδιος. Άρα το πρόβλημα δεν προέρχεται από εμένα. Επίσης, η συσκευή δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Please help me.

Δημοσ.
Διευκρίνιση: προσπάθησα να δω αν ο θόρυβος της τηλεφωνικής γραμμής μειώνεται αν κλείσω την παροχή του ηλεκτρικού από τον κεντρικό διακόπτη' date=' αλλά ο θόρυβος παρέμεινε ο ίδιος. Άρα το πρόβλημα δεν προέρχεται από εμένα. Επίσης, η συσκευή δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Please help me.[/quote']

Προφανώς την ώρα της διακοπής είχε πρόβλημα και ο ραδιοφωνικός σταθμός γι'αυτό και δεν είχες παράσιτα... :) :) :) Εγώ πέρσι είχα το εξής πρόβλημα: ακουγα από κάτι ασύρματα (IR) ακουστικά που είχα, το πρόγραμμα ενός πειρατικού σταθμού, ακόμα και τους ίδιους τους "παραγωγούς" κλπ που συζητούσαν για την ποιότητα του σήματος τους και τα προβλήματα που είχαν με τις κεραίες κλπ...

Δημοσ.

Κάνε μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ.. Αν είσαι στην Αθήνα θα έρθουν σχετικά σύντομα...

Δημοσ.

Mου κάνει εντύπωση πως μπορεί να επηρεάσει ένας ραδιοφωνικός σταθμός το τηλεφωνικό δίκτυο της πειροχής σου. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

...χμ...μάλλον σου αλλαξαν ορια κ σε εχουν περάσει μεσα απο PCM....

...καποιες περιοχες της αθήνας παιζουν ακομη κ με φερεσυχνα....(!) 20Kbps κ

ευχαριστώ να λες!

κανε ενα τηλεφωνακι στο Ψ/Κ της περιοχής σου κ ρωτησέ τους αν η γραμμη σου ερχεται καθαρή στον Κατανεμητη της πολυκατοικιας σου ή προστεθηκε νεος συνδρομητης μεσω πολυπλεξίας.

...εχει παρατηρηθεί ωστοσο κ το φαινομενο dsl να δημιουργει θορυβο αλλα δεν εχω ακουσει κατι για το bandwith...

Δημοσ.

emena na fantasteis enas tipos me CB pou emene konta sto spiti , oxi mono mou ekane parasita sto tilefono (ton akouga na milaei) , alla kai sto thirotilefono tis polikatikias , otan girisa omos se ISDN ola auta eksafanistikan (ta parasita sto tilefono kai oi miomenes taxitites sto internet),

kai tora exo DSL pali xoris provlima

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν. Δυστυχώς μάλλον οι υποψίες μου έχουν κάποια βάση και αυτό είναι κακό.

Πριν να απευθυνθώ σε διάφορους φορείς (πχ ΕΕΤΤ) θα προσπαθήσω πρώτα να εξηγήσω στον όποιο υπεύθυνο του σταθμού την κατάσταση και να δω αν μπορούμε να βρούμε κάποια λύση. Αυτό βέβαια θα γίνει αν καταφέρω να βρω το τηλέφωνο τους. Διαφορετικά θα τους κάνω μία επίσκεψη. Από ότι έχω καταλάβει πάντως, ο σταθμός είναι στον αυτόματο (μετάφραση: ένα playlist που ανανεώνεται κάθε τόσο και παίζει συνέχεια).

Anyway, αν δεν βγάλω άκρη, τότε θα δω τι θα κάνω.

Σήμερα πάλι έγινε μία μικρή διακοπή της ηλεκτροδότησης (και η ΔΕΗ μάλλον τα θέλει τα καντήλια της) και μέχρι τώρα οι ταχύτητες είναι μία χαρά (για αυτό δεν τα έχω πάρει ακόμα με τη ΔΕΗ). Μάλλον μία μικρή διακοπή την ημέρα, τον θόρυβο τον κάνει πέρα. :)

Δημοσ.

...μακαρι να εντοπίσεις το προβλημα κ σίγουρα την λύση θα την βρεις! :neutral:

αν εχεις πάντως την καλοσύνη, πες μας κ τον "επίλογο" της ιστορίας... οποτε ηρεμήσεις...

καλη τυχη! :smile:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ έχω ακριβώς δίπλα μου ραδιοφωνικό σταθμό! Το πρόβλημα που έχω με τον συγκεκριμένο είναι ότι δεν μπορώ να ακούσω κασσέττα σε φορητό ραδιοκασσεττόφωνο! Είναι η χαρά της αρμονικής!

Πρόβλημα με το τηλέφωνο δεν μου δημιουργεί... Έχω κι εγώ θόρυβο κι ακούω καμιά φορά τον απέναντι γείτονά μου που μιλά στο τηλέφωνο (η χαρά της υποκλοπής!). Πράγμα που σημαίνει ότι φταίει η γραμμή του ΟΤΕ που έχει στριμώξει ένα σωρό τηλέφωνα σε ένα μικρό κουτί! Όσο για την ταχύτητα στο διαδίκτυο, θεωρώ ότι πάλι έχει να κάνει με τον ΟΤΕ!

Καλύτερα κάνε μια βόλτα μέχρι τον ΟΤΕ και πες τους το πρόβλημα, για να πάει συνεργείο και να εξετάσει τα κουτιά του, αλλά και γενικά τι γίνεται με την γραμμή σου! Ένας ραδιοφωνικός σταθμός φροντίζει να μη δημιουργεί προβλήματα στους γείτονές του. Αν ήταν θα είχες πρόβλημα και με το σήμα μετάδοσης της τηλεόρασης... κι εκεί που θα έβλεπες έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, θα τον έβλεπες με ...μουσική υπόκρουση! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...