Προς το περιεχόμενο

Azureus και anonymity (για προχωρημένους)

Nameless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Μερικές φορές χρησιμοποιώ anonymous proxies για το bitTorrent (ιδιαίτερα μέσα από το Azureus). Όταν έχω ενεργοποιημένα τα Enable proxying of tracker communications και Enable proxying of peer communications (outgoing connections only) συμβαίνουν, από ότι καταλαβαίνω, τα εξής: ο tracker βλέπει την IP του proxy (αντί της δικής μου) και, ταυτόχρονα, οι peers στους οποίους κάνω upload, βλέπουν ότι κάνουν download από το proxy (και όχι από την δική μου IP).

Δύο ερωτήσεις (από περιέργεια περισσότερο):

1)πώς είναι δυνατόν ο tracker (που δίνει την κανονική μου IP μου στους peers για να συνδεθούν μαζί μου(σωστά???) να μην βλέπει την IP μου?

και

2)υπάρχει τρόπος να περνάω και τα downloads μου από το proxy? (από ότι έχω καταλάβει με το συγκεκριμένο configuration τα downloads γίνονται με direct connection και, επομένως αποκαλύπτουν την αληθινή IP μου).

ΑΝ έχει ασχοληθεί κανείς / καμία με το θέμα και μπορεί να μου απαντήσει...ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

κατ' αρχην, ξερεις ποιος ειναι ο proxy? ποιο μηχανημα δηλαδη, και σε ποιον ανηκει (για να δουμε μεχρι που φτανει η "ανωνυμια" σου)

2ον, σε ποσες μερες κατεβαζεις πχ. ενα τορεντ 2 Gb με 20 seeders, ανευ προξυ, και σε πόσες με προξυ? για μέτρα το.

Δεν εχω ασχοληθει με ανωνυμια σε τορεντ, γιατι

ηδη ειναι αρκετα πολυπλοκος τροπος μεταφοράς, και σερνεται ηδη - με τις ελληνικες 384/128 -, δε θελω να το μπλέξω κι αλλο.

και 2ον ζω στην συγκεκριμενη χώρα που -ακομα ευτυχως- το να σε "τσακωσει" ενας γιάνκης γιαπης να κατεβαζεις το τελευταιο σουξε της Μπρίτνευ, καταλήγει απλα σε ενα προειδοποιητικο μηνυμα απο τον isp "please dont do it again", και τιποτα παραπάνω.

Υστερα, χρησιμοποιώ το τορεντ για πολυ συγκεκριμενα πράγματα που δεν υπαρχει περιπτωση να τα βρω σε ftp & http (apps, games), DC++ (ελληνικά mp3), και θεωρω μαλλον απιθανο να στηθει "φακα" για αυτα τα περίεργα. Ειναι και ποιό γρήγορα, και δεν ειναι υποχρεωτικό -εκτος dc- το uploading.

Αν εχεις λογους να φοβασαι, καλυτερα ψαξε τους πιο κλασικους τροπους μεταφοράς, (συνίσταται μαλλον σε social skills, παρα σε τεχνικες γνωσεις περι πρωτοκόλλων) και ασε το τορεντ που ειναι ακομα new kid on the block.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...