privateer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Μετά από ένα μήνα εμπειρίας με το εξαιρετικό Κ750i και αρκετές δοκιμές στο πως να φτιάξω όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας videos χωρίς σπασίματα στην αναπαραγωγή τους κατέληξα στα εξής συμπεράσματα. Όπως γνωρίζουμε το Κ750 παίζει 3gp και mp4 αρχεία. Tα 3gp αρχεία έχουν χαμηλό bit rate με αποτέλεσμα τα βιντεακια μας να έχουν κακή ποιότητα. Για αυτό θα ασχοληθούμε με το mp4 format το οποίο αν και πιάνει περισσότερο χώρο σε αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. 1ο βήμα μας είναι να κατεβάσουμε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να μετατρέψει τα βιντεάκια μας (από οποιαδήποτε format) σε mp4. Εγώ έχω καταλήξει στο ImTOO 3GPP Video Converter. Απλό στην χρήση και με πολλές επιλογές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν: Αφού κάνουμε add το video που θέλουμε, το επιλέγουμε, πηγαίνουμε κάτω στο profile και διαλέγουμε MPEG-4 video format (*.mp4). Επόμενο βήμα μας είναι να πάμε στην δεξιά στήλη και να βάλουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε για το video μας. Μερικές τις αφήνουμε στο auto. Αυτές που χρειάζονται αλλαγή είναι οι εξής: Video Video size: Εδώ η επιλογή είναι μονόδρομος. Το Κ750 υποστηρίζει βιντεάκια μόνο σε ανάλυση 176χ144. Μπορεί τα τελευταία σε fullscreen να τα τρέξει σε 176χ220 αλλά αν δοκιμάσετε να τρέξετε videos που φτιάχτηκαν στην ανάλυση αυτή θα δείτε μόνο μια μαύρη οθόνη Bit rate: Εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες τιμές. Εγώ συνήθως βάζω τιμές μεταξύ 200-220 και δεν έχω παρατηρήσει ποτέ σπασίματα. Σε βιντεο που δεν έχουν γρήγορες σκηνές μπορείτε να ανεβάσετε την τιμή αυτή ακόμα πιο πάνω. Πάντως τα 200 kbits είναι συνήθως μια καλή επιλογή. Frame rate: Βάζουμε τα μισά από ότι μας λέει το Imtoo για το αρχικό μας βίντεο. Αν δηλαδή αυτό τρέχει στα 30 fps επιλέγουμε 15fps. Επειδή σε κάποια videos το ImTOO δεν δείχνει τα frames μπορείτε για αυτή την δουλειά να χρησιμοποιήσετε το Fraps Audio Bit rate: Με μια τιμή στα 24 kbits είστε καλά. Sample rate: 22050 Ηz Channels: Mono Αν φτιάχνετε κάποιο videoclip και σας ενδιαφέρει ο ήχος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος, μπορείτε να επιλέξετε 32/44100/Stereo, αλλά ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε λίγο το bit rate του video γιατί πάντα θα πρέπει να υπολογίζεται ότι το συνολικό bit rate (audio+video) δεν πρέπει να ανέβει πολύ ψηλά. Γενικά καλό θα είναι το συνολικό Bit rate (Audio+Video) να μην υπερβαίνει τα 250 kbits γιατί τότε αρχίζουν τα σπασίματα. Βέβαια αυτό εξαρτάται όπως είπαμε και από το τι video φτιάχνετε. Οπότε feel free to experiment
Kserolas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 kai enalaktiki methodos: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=114539
gfilippas Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Ένα μπράβο στον privateer για τους πειραματισμούς του. Το αποτέλεσμα τελικά, σε σχέση με τα 3gp, έχει μεγάλη διαφορά; Άσχετο. Το ImTOO 3GPP Video Converter δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, το περιβάλλον εργασίας όμως, είναι ακριβώς όπως του Xilisoft Video Converter. Φαντάζομαι κάποια σχέση έχουν.
migel Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2005 K750i - Video Guide Καλησπέρα . Πολύ καλός ο οδηγός . Υ.Σ. Έχεις PM.
migel Δημοσ. 16 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2005 Καλησπέρα. Και άλλος ένας πολύ καλός οδηγός μετατροπής βίντεο για το κ750 με το Nero Recode 2 αυτή τη φορά.
Bomber-21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2005 Kατα τη γνωμη μου,πρεπει να γινει επισημασμενο! Εφτιαξα φοβερα βιντεακια!!
gfilippas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2005 Το δοκίμασα και εγώ. Υπάρχει διαφορά όντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.