Προς το περιεχόμενο

Η ονομασία Κύπρος τι σημαίνει ;

imported_Dimitris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά απο τη Ρόδο ειμαι αλλα Ο καθηγητής της Χημείας μου στο Γυμνάσιου που ειναι απο την Κύπρο μας είπε οτι η Σωστη εκδοχή είναι αυτή με τον Χαλκό. τόρα ποιο το ονάμασαν οι ʼγγλοι την ονομάσαν (οι αρχαίοι ) <BR> τόρα ξέρει κανένας να μου πεί απο που βγήκε το Ρόδος ???? Η απάντηση σε μιά εβδομάδα !!!

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Teacher:<BR><B>Διάφορες ερμηνείες δόθηκαν κατά καιρούς για την προέλευση της ονομασίας Κύπρος, μερικές ήδη από την αρχαιότητα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια αποδεκτή ερμηνεία.<BR>Αρχαίες μυθολογικές παραδόσεις φέρουν την ονομασία Κύπρος ως προερχόμενη από το όνομα μιας κόρης ή ενός γιου του μυθικού βασιλιά του νησιού Κινύρα, που λεγόταν Κύπρος. Ο Ευστάθιος, στα Σχόλιά του εις Διονύσιον Περιηγητήν, γράφει:... Τινές δε φάσι Κύπρον κληθήναι αυτήν από Κύπρου υιού Κινύρου...<BR>Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος, επίσης στο έργο του Περί Θεμάτων, αντλώντας από τα βιβλία Περί Νήσων του Φιλοστέφανου και Αποικίαι Αιγυπτίων του Ίστρου του Παφίου, γράφει:... Κύπρος εκλήθη από Κύπρου της θυγατρός του Κινύρου, ή της Βύβλου και Αφροδίτης... Μια άλλη αρχαία ερμηνεία της ονομασίας Κύπρος δίνεται και πάλι από τον Ευστάθιο :... Τινές δε φάσι Κύπρον κληθήναι αυτήν...από άνθους εκεί πολλού φυομένου, κύπρου καλουμένου...<BR>Επίσης ο Στέφανος Βυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...