bugme Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 1) Κατέβασα αυτό ως μεταγλωττιστή ή ως IDE της C++. Dev-C++ 5.0 beta 9.2 (4.9.9.2) (9.0 MB) with Mingw/GCC 3.4.2 Dev-C++ version 4.9.9.2, includes full Mingw compiler system with GCC 3.4.2 and GDB 5.2.1 See NEWS.txt for changes in this release. Υπάρχει κάποιο καλύτερο δωρεάν; 2) όταν στον κώδικα έχω string ελληνικά βγαίνουν κινέζικα στο εκτελέσιμο. Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Πώς π.χ θα το κάνω να εμφανίζει τη φράση " Γεια σας" και όχι "Geia sas" στην οθόνη; 3) Υπάρχει κάποιος τρόπος να παραμετροποιείται το τί θα εκτυπώνει ένα πιθανό πρόγραμμα που μεταγλωττίζεται σε εκτελέσιμο; Ότι έχω φτιάξει μέχρι στιγμής τρέχει σε γραμμή εντολών; Προφανώς θυπάρχει κάποια σχετική εντολή print που θα ανακατευθύνει την έξοδο, αλλά αν εγώ θέλω να εκτυπωθούν συγκεκριμένα μόνο πράγματα και με συγκεκριμένη διάταξη σε κόλλα Α4; 4) Υπάρχει κάποιο λογισμικό έτσ ώστε για συγκεκριμένο εκτελέσιμο ή κώδικα (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) να μπορώ να φτιάξω GUI;
krot Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 1. δωρεάν είναι και ο βασικός compiler της borland C 2. το πρόβλημα είναι ότι στον editor γράφεις στα Ελληνικά των widnows ενώ αυτό εκτυπώνει Ελληνικά του Dos (αν έχει). Γράφε το πρόγραμμα σε editor του dos (πρέπει να έχεις και Ελληνικά στο dos).Αν κάνεις το 4 (δηλ φτιάξεις GUI δεν θα έχεις πρόβλημα) 4. δες εδώ http://www.atai.org/guitool/ Όλα αυτά είναι βιβλιοθήκες για να φτιάχνεις gui (δες αν θες το gtk gia windows αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με borland c++ ή με την microsoft c++)
insomniac_new Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 φίλε μακριά απο c++ αν εισαι αρχάριος.Μαθε πρώτα καλα c. Δεν ξέρεις για τι κώλογλώσσα μιλάμε..
bugme Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 >φίλε μακριά απο c++ αν εισαι αρχάριος.Μαθε πρώτα καλα c. >Δεν ξέρεις για τι κώλογλώσσα μιλάμε.. Πιστεύω ότι σιγά σιγά με υπομονή, μεθοδικότητα και με κατανόηση κώδικα θα μπορέσω να την καταλάβω. Κάνω λάθος; δωρεάν είναι και ο βασικός compiler της borland C >2. το πρόβλημα είναι ότι στον editor γράφεις στα Ελληνικά των widnows >ενώ αυτό εκτυπώνει Ελληνικά του Dos (αν έχει). Γράφε το πρόγραμμα σε >editor του dos (πρέπει να έχεις και Ελληνικά στο dos). Αν θέλω δηλαδή να το τρέξω στο pc κάποιου άλλου, δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα με τον δικό μου κώδικα να κάνω για να μην έχει εκείνος πρόβλημα; >Αν κάνεις το 4 (δηλ φτιάξεις GUI δεν θα έχεις πρόβλημα) εδώ σε έχασα. Πού δε θα έχω πρόβλημα. Για το 3 έχεις να μου προτείνεις κάτι; >4. δες εδώ http://www.atai.org/guitool/ Όλα αυτά είναι βιβλιοθήκες για να >φτιάχνεις gui (δες αν θες το gtk gia windows αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με >borland c++ ή με την microsoft c++) Οκ ευχαριστώ παιδιά.
daidalus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 φίλε μακριά απο c++ αν εισαι αρχάριος.Μαθε πρώτα καλα c. Δεν ξέρεις για τι κώλογλώσσα μιλάμε.. μήπως υπερβάλλεις λίγο?η c ευκολότερη της c++? :-|
insomniac_new Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 μήπως υπερβάλλεις λίγο?η c ευκολότερη της c++? :-| με διαφορά φίλε.Η C++ είναι γεμάτη δυστροπες συναρτήσεις που πρέπει να μάθεις πως δουλεύει η κάθε μία. Πιστεύω ότι σιγά σιγά με υπομονή' date=' μεθοδικότητα και με κατανόηση κώδικα θα μπορέσω να την καταλάβω. Κάνω λάθος;[/quote'] με κόπο και υπομονή όλα γίνονται απλά να είσαι προετοιμασμένος.-γι αυτό το είπα άλλωστε.Παρε οπωσδήποτε καλό βιβλιο
bugme Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 >φίλε μακριά απο c++ αν εισαι αρχάριος.Μαθε πρώτα καλα c. >Δεν ξέρεις για τι κώλογλώσσα μιλάμε.. Προσωπικά πιστεύω ότι το να μάθεις C++ μπορεί να είναι και πιο εύκολο από το να μάθεις C! Αυτό ισχύει αν μάθεις και χρησιμοποιήσεις όλες τις νέες δυνατότητες της C++ (και δεν αναφέρομαι τόσο στις «βαριές» αντικειμενοστρεφείς δυνατότητές της, όπως multiple inheritance, όσο σε στοιχεία της που την κάνουν μία πιο σύγχρονη γλώσσα, όπως reference αντί για pointers στις παραμέτρους συναρτήσεων, καθώς και τη βιβλιοθήκη της, Standard C++ Library), τα οποία σε γλυτώνουν από πολλά από τα «κακά» της C. Το μόνο κακό είναι ότι ελάχιστα εγχειρίδια ακολουθούν αυτή την προσέγγιση, οι περισσότεροι απλώς ξεκινούν από τη C και μετά σου μαθαίνουν αντικείμενα κ.λπ. Ένα βιβλίο που λέγεται ότι είναι πολύ καλό και ακολουθεί αυτή την νέα προσέγγιση είναι το «Accelerated C++: Practical Programming by Example». Επίσης καλά λόγια ακούγονται για το «Thinking in C++» που μπορείς να το βρεις ελεύθερα στο Internet (http://www.bruceeckel.com)
bugme Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 des kai to vivlio ths deitel. Κάποιο λινκ για να δω περί τίνος πρόκειται;
Dark_Sage Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Nomizw einai TWN Deitel....einai 2 aderfia poy exoun grapsei biblia gia c++ polu kala...
CodeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 1)Δεν ξέρω αλλα μηπως σου φαινεται λιγο δυσχρηστο αυτο το περιβάλλον??Τρέχει κανονικά τα προγραμματα? 2)Tι λειτουργικό έχεις? 3)Φυσικα και υπάρχει τροπος...Βέβαια μην περιμένεις να υπάρχουν πάντα ετοιμες συναρτησεις,θα πρεπει να μαθεις να φτιαχνεις δικές σου....Αν θες πες μου να σου στείλω κάποιες βασικες Ι/Ο streams συναρτήσεις..... 4)Προσωπικα πιστευω θα ηταν καλυτερα να ασχοληθείς για λιγο με C μέχρι να μάθεις pointers (αν δεν τους ξέρεις) και να φτιαχνεις σωστα συναρτήσεις.Πρεπει να μπείς στην φιλοσοφία του δομημένου προγραμματισμου και μετα να μαθεις αντικειμενοστρεφη προγραμματισμο.Εξάλλου τα πιο πολλά προγραμματα C++ για GUI χρησιμοποιουν αντικειμενοστρεφη φιλοσοφία.
CodeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 1)Δεν ξέρω αλλα μηπως σου φαινεται λιγο δυσχρηστο αυτο το περιβάλλον??Τρέχει κανονικά τα προγραμματα? 2)Tι λειτουργικό έχεις? 3)Φυσικα και υπάρχει τροπος...Βέβαια μην περιμένεις να υπάρχουν πάντα ετοιμες συναρτησεις,θα πρεπει να μαθεις να φτιαχνεις δικές σου....Αν θες πες μου να σου στείλω κάποιες βασικες Ι/Ο streams συναρτήσεις..... 4)Προσωπικα πιστευω θα ηταν καλυτερα να ασχοληθείς για λιγο με C μέχρι να μάθεις pointers (αν δεν τους ξέρεις) και να φτιαχνεις σωστα συναρτήσεις.Πρεπει να μπείς στην φιλοσοφία του δομημένου προγραμματισμου και μετα να μαθεις αντικειμενοστρεφη προγραμματισμο.Εξάλλου τα πιο πολλά προγραμματα C++ για GUI χρησιμοποιουν αντικειμενοστρεφη φιλοσοφία.
yannis43 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Θα σου πρότεινα να πάρεις βιβλίο τυπωμένο σε χαρτί αντί να ψάχνεις από δω κι από κει στο Internet. Έχω βρει το "Thinking in C++" του Eickel και το "C++ Primer" του Lippman στο Internet. Δοκίμασε στο Google μια έξυπνη αναζήτηση π.χ. "Index of" e-book "C++" ή κάτι τέτοιο για να βρεις βιβλία για C++. Υπάρχουν αρκετά να κατεβάσεις. Ελπίζω να έχεις προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού π.χ. Pascal ή Visual Basic γιατί αν αρχίζεις από το μηδέν στην αρχή θα σπάσεις τα μούτρα σου με την έννοια ότι είναι φοβερά δύσκολη στην εκμάθηση. Θέλει υπομονή και επιμονή και προπαντός να γράφεις 5 προγράμματα την ημέρα μόνος σου (για πρακτική εξάσκηση κι ας μην τρέχουν όλα). Καλό διάβασμα!
yannis43 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Θα σου πρότεινα να πάρεις βιβλίο τυπωμένο σε χαρτί αντί να ψάχνεις από δω κι από κει στο Internet. Έχω βρει το "Thinking in C++" του Eickel και το "C++ Primer" του Lippman στο Internet. Δοκίμασε στο Google μια έξυπνη αναζήτηση π.χ. "Index of" e-book "C++" ή κάτι τέτοιο για να βρεις βιβλία για C++. Υπάρχουν αρκετά να κατεβάσεις. Ελπίζω να έχεις προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού π.χ. Pascal ή Visual Basic γιατί αν αρχίζεις από το μηδέν στην αρχή θα σπάσεις τα μούτρα σου με την έννοια ότι είναι φοβερά δύσκολη στην εκμάθηση. Θέλει υπομονή και επιμονή και προπαντός να γράφεις 5 προγράμματα την ημέρα μόνος σου (για πρακτική εξάσκηση κι ας μην τρέχουν όλα). Καλό διάβασμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.