ckck20 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Για τα Cisco ξέρω ότι έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια. Δηλαδή έστω ότι παίρνεις το CCNA. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια που είναι valid μπορείς να δώσεις και να πάρεις το CCNP και μετά θα ανανεώνεις μόνο το CCNP. Αν στα 3 χρόνια μείνεις με το CCNA και λήξει τότε για να πάρεις το CCNP πρέπει να ξαναπεράσεις το CCNA.
Mithrantir Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Για τα Cisco ξέρω ότι έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια. Δηλαδή έστω ότι παίρνεις το CCNA. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια που είναι valid μπορείς να δώσεις και να πάρεις το CCNP και μετά θα ανανεώνεις μόνο το CCNP. Αν στα 3 χρόνια μείνεις με το CCNA και λήξει τότε για να πάρεις το CCNP πρέπει να ξαναπεράσεις το CCNA. Gia tin akriveia einai ws eksis I pistopoiisi einai valid gia tria xronia (opoio epipedo kai na eisai CCNA, CCNP, CCIE) gia na to ka8ena twra isxuei omws kati diaforetiko oson afora to recertification. Gia to CCNA prepei na dwseis (kai na to peraseis ennoeitai) eite ena toulaxiston ma8ima gia to CCNP [kai sugkekrimena eite to BCMSN (switching), eite to BSCI (routing) PROTOU liksei to CCNA], i alliws dineis ksana to ICND (to 640 - 801 apoteleitai apo duo meri to Intro kai to ICND). Gia to CCNP pali dineis eite ena ma8ima 8ewritiko gia to CCIE me tis idies proupo8eseis. Eite dineis gia recertification pali ta duo prwta (BCMSN kai BSCI) alla se ena test pou einai to P*****i tis upo8esis. Gia CCIE prepei ka8e tria xronia na dineis to ena 8ewritiko. SIMEIWSI Gia to CCNP prepei na exeis to CCNA alla gia to CCIE den xreiazetai na exeis kati. Apla twra pia an den exeis perasei oli ti skala (pou kai na tin peraseis dld sxedon to idio einai) den paizei na ta katafereis. 8elei apisteutes gnwseis kai para poli megali empeiria (idiws gia ta labs opou kovetai to 50% minimoum). VASIKO: to na exeis to xarti den simainei aparaitita oti 8a pareis kai perissotera xrimata. Prwton auto to xarti den upoxrewnei kanenan stin Ellada na sou dwsei kati parapanw oute se pistopoiei san g@@@@@ mixaniko diktuwn. Sto ekswteriko omws paizei auti i diafora ( i toulaxiston kseroun pws mporeis na katalaveis ti paizei sto diktuo tous kai na afomoiw8eis stin omada). To simantikotero olwn einai i empeiria kai tipota allo. Kai vevaia otan pas se mia etaireia mporei to xarti na einai ena sun alla auto pou 8a kanei ti diafora einai i empeiria mias kai to xarti einai kati pou me diavasma apokteitai. Elpizw na voi8isa
samurai Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μόλις τελείωσα σαν τεχνικός δικτύων Η/Υ και το να βρεις δουλειά στην δική ηλικία και μάλιστα από τόσο νωρίς είναι δύσκολο. Οι γνώσεις μου πάνω σε router & switch cisco είναι αρκετές μιας και 1 χρόνο στην σχολή χρησιμοποιούσαμε τους εξομοιοτές της. Επίσεις έχω κάποιες γνώσεις πάνω στα Server 2003. Το θέμα μου είναι ότι αυτές οι γνώσεις δεν πιστοποιούνται, οπότε μπήκα στην διαδικασία να βρώ κέντρα που θα μου πιστοποιήσουν αλλά και θα με διδάξουν παραπάνω πράγματα από αυτά που γνωρίζω. Και εδώ βρήκα αυτό το Forum, μέσα από το Google. Για το αμερικάνικο πανεπιστήμιο για το CCNA το είχα βρει μέσα από μια διαφήμιση ενός περιοδικού που ασχολείτε με υπολογιστές. Για πιστοποίσηση όμως στα Server δεν έχω βρει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, κάποιο κέντρο που σίγουρα θα κάνει την διαφορά σε γνώσεις αλλά και σε πιστοποίηση. Ευχαριστώ
vasal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Kαμμιά γνώμη ακόμα για το αν αξίζει ο συνδυασμός CCNA-MCSE ή CCNA-CCNP? Σε ΙSP ή Cisco integrator μετράει ασφαλώς περισσότερο το CCNP. Σε πολλές μεσαίες εταιρείες ωστόσο (50-200 άτομα) δε βοηθάει να έχεις γνώσεις και απο τα δύο πεδία; Δεν αυξάνει τις ευκαιρίες; Ή μήπως δίνει την εντύπωση λίγο απ' όλα. Και τα δύο είναι αξιόλογες πιστοποιήσεις και υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσλαμβάνουν κόσμο (κοντά 900-1000? καθαρά) μόνο με ένα από τα δύο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.