GordonFreeman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Ρε παιδιά , έχει κατεβάσει κανένας το Single player demo του F.E.A.R ? Εγώ το κατέβασα από το gamespot (646 MB) και προσπάθησα να το παίξω στο σύστημά μου. Έχω P4 2.8 , GEFORCE 5900ULTRA , 1GB 333MHZ. Το θέμα είναι ότι με γονάτισε κυριολεκτικά. Δεν μπορούσα να το παίξω όύτε με τις μισές επιλογές στο medium και τις υπόλοιπες στο minimun. Mπορεί κανείς να μου πει γιατί συνέβει αυτό την στιγμή που δεν είχα αντιμετωπήσει μέχρι σήμερα πρόβλημα με τα καλύτερα FPS όπως FAR CRY , DOOM 3 και HALF LIFE 2 ? Δηλαδή ποιές θα είναι οι απαιτήσεις του παιχνιδιού? Υπόψην ότι από όσο είδα τα γραφικά του δεν είναι και τίποτα το φοβερό (όχι τόσο καλά όσο των προαναφερθέντων παιχνιδιών). Το δυνατό του σημείο είναι τα physics των καταστροφών από τις σφαίρες , οι φωτισμοί και οι σκιάσεις. Μήπως τελικά η Monolith με το καινούργιο engine που ανέπτυξε για το παιχνίδι θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Ogolith αφού χρειάζεσαι σύστημα ογκόλιθο για να το παίξεις ? :grin:
kom Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 to katebasa kai ego apo to icafe pou douleuo kai to dokimasa se amd 64 3200 745 me 7800gt kai 1gb 400 epexe kala alla se merika simeia ekane kati spasimata ola ta eixa full
GordonFreeman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Εάν εννοείς σπάσιμο στην κίνηση , αυτό σημαίνει ότι σε κάποια σημεία σου έπεφτε κάτω από τα 20-25 f/s . Αν ακόμα και με την 7800gt (που λίγοι μπορούν να αγοράσουν) υπάρχουν σημεία που κάνει σπασίματα τότε βλέπω το καινούργιο τους 3Dengine να πηγάινει άπατο. :smile: Εκτός εάν του κάνουν δραστικές βελτιώσεις.
cassidy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Υπάρχει περίπτωση να το περιορίζoυν οι παραπάνω CPU.
billpeppas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 1) Είσαι αρκετά CPU Limited 2) Η κάρτα σου σε DirectX 9.0 είναι.....αχαχούχα 3) Το game έχει αρκετά καλά γραφικά, καθώς και πολλά "δυνατά εφέ" & δυνατότητες που χρειάζονται από την VGA 4) Γιατί απορείς ? Το σύστημά σου δεν είναι και κάποιο μεσσαίο/δυνατό σύστημα. Υ.Γ. Όλα στα minimum, όσα γίνονται και disabled τα βάζεις disabled, ανοίγεις το Pixel Doubling, και ανάλυση 1024x768...και εκεί δεν θα παίζει και πάλι σωστά...
GordonFreeman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 4) Φίλε το σύστημά μου μπορεί να μην είναι δυνατό αλλά κατατάσεται πιο πάνω από τα μεσαία. Δεν απορώ απλά έκανα κάποιες διαπιστώσεις για το engine του. 3) Το ότι το game έχει καλά αρκετά καλά γραφικά δεν σημαίνει ότι έπρεπε να ιδρώνει ακόμα και 7800GT. Πάντως όντως έχει κάποια στοιχεία που χρειάζονται από την GPU. 2) Δεν γνωρίζω δεν απαντώ 1) Δεν είμουνα αρκετά CPU limited για να παίζω άνετα τα 3 κορυφαία fps και είμαι για αυτό ? Μπορεί να μην έχω AMD64 στα 4400 (to dual core δεν το αναφέρω γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο στα σημερινά παιχνίδια) αλλά δεν έχω και athlon 1200αρι! Αν το παίξω όπως μου λες το παιχνίδι θα είναι τόσο χάλια που είναι καλύτερα να παίξω pacman 3D :grin:
unre@l Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 H vga sou kai genikos oli i genia FX tis nvidia einai eleos se features pou uparxoun mono se DirectX9. H ID software me tin nvidia einai kolitaria gi auto to doom3 sou epeze sfera. Episis to half life 2 den eixe tpt expensive calculations gia fotismous kai ta resta opos exei to FEAR. Sigoura pada uparxoun pi8anotites veltiosis stin 3D Engine tou ka8e game. opos kai tou FEAR. Tora gia ta spasimata(an einai sunexomena, diladi sunexos xamila fps) stin 7800... dunno.. borei na ofeiletai se kapoia skini pou uparxei megalo polygon count i den ksero go ti..
billpeppas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 4) Δυστυχώς ούτε average είναι πλέον [ κατά πάσα πιθανότητα ούτε στην Ελλάδα ] Μάλιστα λες 333MHz RAM, και P4 2.8GHz...κάτι μου λέει και για μητρική με SiS Chipset... 3) Γιατί ? Αν η γραφικών δεν έχει την ισχύ να ικανοποιήσει τις ορέξεις των δημιουργών του game, τι πρέπει να κάνουν ? 1) Και εκεί είσαι μια χαρά limited. Και μην μου πείς ότι το FarCry σου παίζει στα 1024x768 με όλες τις ρυθμίσεις στο Very High, γιατί απλά δεν... Ε, και φαντάζομαι πλέον όλοι το έχουν καταλάβει: New age games, need high end PCs to play with High Detail Settings & high resolutions ( at least 1024x768 )...
Bigi444444 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω ούτε έχω σύστημα που θα το παίζει σε 1024 με φουλ όλα, αλλά από αυτά που έχω δει σε μετρήσεις καρτών γραφικών είναι απαράδεκτα και υπερβολικά βαρύ.Από τη στιγμή κιόλας που δεν έχει τα υπερβολικά καλά αυτά γραφικά. Γνώμη μου είναι πως οι άνθρωποι δεν κουράστηκαν και πολύ να το δουλέψουν και να το κάνουν ελαφρύ.Aν ήθελα, θα έκαναν παπάδες.Αλλά σου λέει, αν εμείς δεν είχαμε αυτή την τακτική, οι εταιρείες καρτών γραφικών (κυρίως) τι θα κάνανε για να επιβιώσουν;Τζιτζίκια θα πεταλώνανε;
apocalypse Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Βαρύ το F.E.A.R , συμφωνώ , αλλά αδικαιολόγητα? Από που και ως που? Ποια παιχνίδια παίζετε που πλέον σας φαίνονται συνηθισμένα τα γραφικά του F.E.A.R? Ή η φυσική του ή η AI του... Πόσα παιχνίδια συγκρίνονται σε οποιονδήποτε τομέα , πόσο μάλλον σε όλους? Εγώ μόνο 3-4 μπορώ να σκεφτώ. Και δεν με παραξενεύει που δεν θα παίζει καλά σε 5900U , το έχω δει να γονατίζει ΠΟΛΥ δυνατότερα πράγματα (see sig). Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για το πόσο καλά σου έπαιξαν τα παιχνίδια που λες. Κυρίως επειδή έχω δει το farcry σε 5900U (καλύτερα να μην το σχολιάσω) και επειδή ξέρω οτι το HL2 σου παίζει σε DX8 mode....
Bigi444444 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Ότι και να έχει στα τελευταία κτήνη καρτών βγάζει το 1/2 των επιδόσεων στην καλύτερη των περιπτώσεων από far cry,d3,hl2. Έχει 2 φορές τουλάχιστον καλύτερα γραφικά από αυτά ή φυσική;Όοοοοχι; Πες του να πα να @#$%# τότε... Γι' αυτό λέω είναι αδικαιολόγητα βαρύ. (Υ.Γ. εγώ δεν είμαι o freeman, μπερδεύτηκες λιγάκι.)
polaki Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Παιδιά μην τρελένεστε.. εχουμε πει χιλιάδες φορές οτι αν θες να παίζεις τα νέα games πρέπει να εχεις υπερσύστημα.. δυστυχώς έτσι είναι, γιατι (οπως ειχα πει και παλιότερα), εισαι σα να προσπαθεις να δεις Lord of the Rings σε 14αρα τηλεόραση 50Hz... Απτην άλλη και το Half Life 2 λέγανε θα έχει ακραίες απαιτήσεις και όμως ειχαν τα @@ και το κάνανε να παίζει ΚΑΙ σε low end κάρτες σε Direct X8 version... Το θέμα με το FEAR είναι κατα πόσο ΟΝΤΩΣ θέλανε επείτηδες ή να το απολάυσεις οπως πρεπει (δηλαδη με υπερβολές SLI 7800 που λεει ο λογος) ή αν απλα αδιαφόρισαν και σου λέει σιγαααααααα μην κάτσω εγω να το βγάλω με καλύτερο κώδικα να παίζει παντού.. άστους να αναβαθμίζουν.. Περιμένω πραγματικά να δω (αν και δεν με ενδιαφέρει σαν game ή genre) πως θα του "φερθει" ο κόσμος, γιατι μπορει το Doom 3 & HL2 να είχαν τις... "μπαλες" να μας κάνουν να αναβαθμιστούμε λόγω ονόματος.... Το FEAR όμως?? Προσωπικά το βλέπω να χάνεται... (ας πρόσεχαν) Δεν λεω να παίζει σε 2.8 με 512 ram etc... Αλλά έλεος...
Wolfidis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Η μηχανή του HL2 είναι κορυφαία... η πιο ευέλικτη και εφετζίδικη που έχω δει ως τώρα... δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλύτερη οπτικά αυτή του fear για να κόβει τόσο... πάντως πολύ πιο καλή από κάτι "μουφες" του στυλ Battlefield2 (εντάξει καλό έιναι και το Β2 αλλά αδικαιολόγητα βαρύ, τουλάχιστον στο fear μπορείς να καταλάβει το "βάρος" του) Υσ Με FX5900 128ΜΒ έπαιζα far cry με σταθερό frame 50+ με όλα τα εφε ανοιχτά στο τέρμα αλλά χωρίς ΑΑ.... Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα στην FX με όλα στο φουλ κατόπιν ήρθε κατακόρυφη πτώση (γενική) Στο 3D mark 03 είχα βγάλει με την FX score 6153!!!!!!!!!!! σε High Perf.
GordonFreeman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν Bill νομίζω ότι τις έχουμε υποτιμήσει λίγο τις κάρτες γραφικών και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έτσι μας έχουν μάθει οι εταιρίες. Θα πω στο τέλος τι εννοώ με αυτό. Καταρχήν όταν πήρα την FX5900 ULTRA ήταν η δεύτερη καλύτερη της nVIDIA μετά την 5950 ULTRA και μόλις είχε κυκλοφορήσει το FAR CRY το οποίο αγόρασα ταυτόχρονα. Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς τις ρυθμίσεις γιατί έχει περάσει καιρός. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι το έπαιζα σε 1024χ768 σχεδόν με όλες τις ρυθμίσεις στο VERY HIGH εκτός από 2 που είχα στο HIGH , επίσης είχα 4x AA και TRILINEAR εάν θυμάμαι καλά. Το παιχνίδι έπαιζε πολύ ομαλά και η κίνηση έσπαγε κάπως μόνο σε ορισμένες σκηνές σε κλειστούς χώρους η όταν μαζεύονταν πολοί αντίπαλοι σε μάχες. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είχε τα χάλια του FEAR στο οποίο η κίνηση πήγαινε καρέ-καρέ λες και το έβλεπα σε view masrter :???: Αλλά επειδή είδα δυσπιστία και για το HL2 από τον apocalypse , το παιχνίδι αυτό είναι πιο πρόσφατο και το έχω ακόμα εγκατεστημένο στο pc. Οπότε μπορώ να σας πω ακριβώς τις ρυθμίσεις. 1024X768 MODE DETAIL: HIGH TEXTURE DETAIL: HIGH WATER DETAIL: REFLECT ALL SHADOW DETAIL: HIGH AA:4X FILTERING MODE: TRILINEAR SHADEER DETAIL: HIGH VERTICAL SYNC: DISABLE HARDWARE DIRECT X LEVEL: DX v8.1 Με λίγα λόγια τα έχω όλα στο τέρμα εκτός από το Anisotropic που το έχω αντικαταστήσει με trilinear φιλτράρισμα. Το VERT.SYNC. επίσης το έχω disable αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω σε χρησιμεύει αυτό στο παιχνίδι To παιχνίδι παίζει απλά άψογα και τα πεσίματα στον αριθμό των καρε (όταν επικρατεί κομφούζιο στην οθόνη) είναι ελάχιστα αισθητά (μικρότερα από αυτά του FAR CRY) και δεν ενοχλούν τον παίκτη καθόλου. Και για να μην το τραβάω πολύ το κείμενο θα πω κάτι για αυτό που είπα στην αρχή για τους Game developers . Νομίζω ότι δίνουν πλεόν μεγαλύτερη σημασία στο να βγεί γρήγορα το παιχνίδι στην αγορά και δεν δουλεύουν τον κώδικα όσο θα έπρεπε. Σε αυτό ευθύνεται και η μικρή ζωή των καρτών που έχουν καθιερώσει οι δύο εταιρίες ATI & VIDIA προς δικό του οικονομικό όφελος. Αντίθετα με τους κονσολάδες που έχουν την τύχη , λόγο της μεγάλης διάρκειας ζωής της κονσόλας τους να βλέπουν τις εταιρίες να βγάζουν κάθε χρόνο και καλύτερα παιχνίδια χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τα σκάνε κάθε φορά για καινούργια κονσόλα. Εμείς τα σκάνε για να πάρουμε μία κορυφαία κάρτα και σε ενα χρόνο είναι παρωχημένη χωρίς όμως να δούμε και τα αντίστοιχα παιχνίδια που θα μπορούσε να παίξει αυτή η κάρτα στο 90-95% των δυνατοτήτων της. Το FEAR έχει φωτισμούς,σκιάσεις και εφέ γενικότερα επόμενης γενιάς αλλά ο κορμός των γραφικών του είναι απλά καλός και σε καμία περίπτωση επόμενης γενιάς. Δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική η Μοnolith απευθύνεται μόνο στο 10% των gamers που έχει HIGH END συστήματα. Αν πιστεύουν πως αυτοί μπορούν να τους δώσουν τα κέρδη που επιθυμούν έχει καλός. Ας μην ξανακοιτάξουν τον κώδικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.