maltheo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Παιδιά ΣΟΣ έχω ένα πρόβλημα στη σύνδεση για το ADSL. Κατ’ αρχήν έχω κάνει τη σύνδεση για ADSL μέσω του 134 σε γραμμή ISDN (πάνω σε αυτή έχω και ένα δεύτερο τηλεφωνικό νούμερο). Το πρόβλημα είναι το εξής : Η συσκευή του Net Mode είναι μακριά απ’ τον Η/Υ και συγκεκριμένα στο διπλανό διαμέρισμα. Η μια γραμμή (πάνω στην οποία έκανα την σύνδεση για το ADSL και είναι ISDN) μέσω μιας γέφυρας φτάνει στα ρολόγια του ΟΤΕ και μετά από εκεί στο διπλανό διαμέρισμα. Όπως μου είπε και ο ηλεκτρολόγος , που έκανε την γέφυρα , οι γραμμές μετά το Net Mode είναι PSTN. Εγώ όμως είχα πάρει Modem over ISDN , συνέδεσα το ISDN Splitter πριν το Net Mode στην ISDN γραμμή και στη συνέχεια στην μπροστινή του πλευρά έβαλα το καλώδιο του Net Mode και το καλώδιο του Modem το οποίο μέσω της γέφυρας πήρα το ADSL στο διπλανό διαμέρισμα ΑΛΛΑ δεν είχα τηλέφωνο (στο δίπλα διαμέρισμα). Έτσι άλλαξα το Modem σε over PSTN. Έκανα την απλή συνδεσμολογία απ’ την πρίζα του τηλεφώνου (στο διπλανό διαμέρισμα που βρίσκετε ο Η/Υ) έβαλα PSTN Splitter και από εκεί 2 καλώδια ένα στο Modem και ένα στο τηλέφωνο. Έτσι έχω τηλέφωνο αλλά δεν έχω ADSL. Μήπως πρέπει να πω στον ΟΤΕ να μου αλλάξει την σύνδεση από ADSL over ISDN σε ADSL over PSTN ; Μήπως πρέπει να βάλω το PSTN Splitter αμέσως μετά το Net Mode ; Αλλά και από εκεί τι να δώσω στην γέφυρα «τηλεφωνική γραμμή» ή «δεδομένα» ή και τα δύο και μετά πάλι με Splitter να τα διαχωρίσω; Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ κυρίως αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει αυτή τη συνδεσμολογία γιατί σε λίγο κλείνω βδομάδα που έχω ADSL χωρίς να το χρησιμοποιώ. Ευχαριστώ
chfilis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 prepei na mpei to spliter prin to modem tou isdn!!!!!nomos auto.auti einai i sundesmologia.apo ekei kai pera giati den eixes til arxika?mallon la8os gefura sou ekane o ilektrologos sou....kakws allakses to modem sou....to pou einai to netmode den exei kamia simasia......to net mod 8a to xrisimopoieis mono gia to tilefwno.esy gia to pc 8a pareis mia grammi apo to spliter kai me ena kalwdio 8a to ftaseis sto pc sou kai pio sugekrimena sto adsl modem sou.....
maltheo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά από επικοινωνία που είχα με το 134 και την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ μου είπαν ότι ΜΟΝΟ ISDN Modem πρέπει να βάλω οπότε θα πάω να το ξαναλλάξω και για να έχω τηλέφωνο στο διπλανό διαμέρισμα θα πάρω ασύρματο τηλέφωνο για να κάνω την δουλειά μου γιατί για να τραβήξω καινούρια καλώδια για γέφυρα είναι πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.