Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων!

captaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ζητώ απεγνωσμένα βοήθεια στο εξής πρόβλημα:

Έκανα πρόσφατα εγκατάσταση φρέσκου λειτουργικού (winxp - sp1) και παρόλο που ακολούθησα την ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες φορές έχω πρόβλημα με την εμφάνιση των ελληνικών χαρακτήρων σε ορισμένά προγράμματα.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα παρουσιάζεται στην εμφάνιση υποτίτλων (ξεχωριστο αρχείο str/sub - εμφανίζει κάτι σαν ιερογλιφικά) με κάμποσους players που το δοκίμασα, καθώς και στον explorer μόνο όμως όταν προσπαθώ να πάρω τα mail απο το hotmail. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μία σχετική ερώτηση?? Μου έχουν στείλει κάποια ελληνικά fonts πολύ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ στο πρόγραμμα corel τα βγάζει κανονικά με ελληνικούς χαρακτήρες (απ' ό,τι μου έχουν πεί, γιατί εγώ δεν το έχω το πρόγραμμα αυτό), στο word δεν τα αναγνωρίζει ως ελληνικά. Μόνον ως αγγλικά, δηλαδή λατινικούς χαρακτήρες. Δηλαδή πχ. γράφω μία λέξη στα ελληνικά me times new roman, και όταν πάω να την αλλάξω με μία από αυτές που αναφέρω παραπάνω, δεν γίνεται τίποτα, παραμένει times new roman! Όπως επίσης και όταν βάζω από την αρχή ως προεπιλεγμένη γραμματοσειρά μία από τις παραπάνω, όταν πάω να γράψω μία λέξη μου την βγάζει times new roman. ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???????

Υ.Γ. Εννοείται ότι τις έχω κάνει εγκατάσταση!! Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι το word μου εμφανίζει ελληνικούς χαρακτήρες μόνο αν στο παραθυράκι που βγαίνει, κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο της γραμματοσειράς, εμφανίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Δημοσ.

@ captaingr

Υπάρχει κάποιος λόγος που πλεον, 1χρόνο μετά τη διαθεσιμότητα του SP2 δεν το βάζετε σε καινούρια εγκατάσταση?Αφού για καλό είναι...

@ Browneyes δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι με fonts :P

Μα και συ, τι μια θες να φτιάξεις γραμματοσειρά με τα δικά σου γράμματα, την αλλη δεν σου παίζουν... Δεν τις αφήνεις λέω εγω στην ησυχία τους...! :D :D :D

Δημοσ.
@ Browneyes δεν ξέρω' date=' δεν ασχολούμαι με fonts :P

Μα και συ, τι μια θες να φτιάξεις γραμματοσειρά με τα δικά σου γράμματα, την αλλη δεν σου παίζουν... Δεν τις αφήνεις λέω εγω στην ησυχία τους...! :D :D :D[/quote']

Polaki .......... καλέ μου!!!! Μην ανακατεύεσαι... αυτά είναι πέρα από τις ικανότητές σου :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

είχα κατεβάσει κάποιες αρχαιοελληνικές γραμματοσειρές και είχα το ίδιο πρόβλημα όταν το πληκτρολόγιο ήταν στα ελληνικά μου έγραφε times new roman όταν άλλαζα γλώσσα λειτουργούσε κανονικά αλλά η αντιστοίχηση των γραμμάτων ήταν λίγο περίεργη ειδικά οι τόνοι πνεύματα επειδή τις γραμματοσειρές αυτές τις χρειαζόμουν προσπάθησα να βρω λύση αλλά δεν βρήκα τίποτα (πιθανότατα απλώς δεν υποστηριζουν ελληνικό πληκτρολόγιο και είναι για να γράφουν οι ξένοι ελληνικά)

Δημοσ.
...(πιθανότατα απλώς δεν υποστηριζουν ελληνικό πληκτρολόγιο και είναι για να γράφουν οι ξένοι ελληνικά)

χμμμ... τότε πως μπορείς να γράψεις ελληνικά με το πρόγραμμα corel? Λογικά ούτε εκεί θα ήταν δυνατό!!!

Μα τόσο δύσκολο, που κανείς δεν γνωρίζει???? :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

Πιθανώς στις γραμματοσειρές αυτές να μην υπάρχει σωστή περιγραφή των γραμμάτων (να μην είναι δηλαδή τεχνικά σωστές). Για παράδειγμα μπορεί το 0xC3 γράμμα τους να ανταποκρίνεται στο Γάμμα, οπότε το Corel να χρησιμοποιεί ANSI κωδικοσελίδα και να το εμφανίζει κανονικά, αλλά να μην αναφέρει η γραμματοσειρά ότι πρόκειται για το ελληνικό γράμμα Γάμμα (unicode 0x0393) οπότε το Word να καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη και να μην σου επιτρέπει να το γράψεις.

Μπορείς να διορθώσεις τη γραμματοσειρά με ένα πρόγραμμα δημιουργίας fonts.

Δημοσ.
Πιθανώς στις γραμματοσειρές αυτές να μην υπάρχει σωστή περιγραφή των γραμμάτων (να μην είναι δηλαδή τεχνικά σωστές). Για παράδειγμα μπορεί το 0xC3 γράμμα τους να ανταποκρίνεται στο Γάμμα' date=' οπότε το Corel να χρησιμοποιεί ANSI κωδικοσελίδα και να το εμφανίζει κανονικά, αλλά να μην αναφέρει η γραμματοσειρά ότι πρόκειται για το ελληνικό γράμμα Γάμμα (unicode 0x0393) οπότε το Word να καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη και να μην σου επιτρέπει να το γράψεις.

Μπορείς να διορθώσεις τη γραμματοσειρά με ένα πρόγραμμα δημιουργίας fonts.[/quote']

Να 'σαι καλά!! Με διαφώτισες!! Ευχαριστώ.. Τώρα καταλαβαίνω το "γιατί" της όλης ιστορίας :grin:

Δημοσ.

Λοιπόν alkisg ... μάλλον έχεις δίκιο!! Πήρα μία γραμματοσειρά που υποτίθεται είναι και ελληνική, αλλά δεν μπορώ να γράψω με αυτήν στο word ελληνικούς χαρακτήρες. Την άνοιξα μέσω του font creator και προς έκπληξή μου, στο πινακάκι του (του font creator) μου βγάζει ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά το "α" το ονομάζει "aacute". Εδώ τί μπορώ να κάνω?? Να την μετονομάσω σε "άλφα"? Δεν ξέρω και αν γίνεται!!

Δημοσ.

Τα μετονόμασα σε "α" - "Α", "β" - "Β" κλπ... κανένα αποτέλεσμα. Μετά τα μετονόμασα σε "alpha" - "Alpha" , "beta" - "BETA" κλπ, και επίσης κανένα αποτέλεσμα!! grrrrrrrrrrrrrr :mad: :mad: :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...