cgiot Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Μια βοήθεια ρε παιδιά γιατί ολίγο άσχετος. Πάω να κάνω εγκατάσταση των XP σε ένα σύστημα με m/b asus A8V, amd64 3000 s939, hd sata wd 160gb, και μπουτάροντας απο το cd με τα XP, μου βγάζει μύνημα μετά απο λίγο ότι δεν εντοπίζει σκληρό στο σύστημα. Τα καλώδια είναι εντάξει τσεκαρισμένα. Καμιά ιδέα?
slack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 epidi i diskos sou einai SATA den einai PATA ta windows XP den briskoun ton SATA controller..opote tin epomeni fora pou tha kaneis egatastasi molis bootari to CD tha patisis F6 (Additional Devices) kai stin epomeni othoni tha se rotisi ti drivers theleis na fortosi..ekei (an exeis floppy drive) tha baleis to floppy pou sou irthe mazi me tin mitriki (prepei na leei "Sata boot disk").tha dialeksis poio driver theleis px. Sil 3114 Windows XP/2003 kai meta tha sou brei to skliro sou disko..elpizo na boithisa. p.s. se periptosi pou den irthe paketo floppy disk mazi me tin mitriki kapou sto cd tis mitrikis ekei pou einai oi drivers tha exei kapoio programa pou na ftiaxnis Sata boot disk. tora apo tin alli an den exeis floppy drive tha prepei na pareis ena prosorina
skullman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Κατά την διάρκεια που φορτώνει ο Η/Υ τα αρχεία εγκατάστασης από το CD των ΧΡ, εμφανίζει στο κάτω μέρος το μύνημα "πατήσετε F6 για να εγκαταστήσετε SATA σκληρό" ή κάπως έτσι, με κάθε επιφύλαξη για το F6 (δεν θυμάμαι αν είναι F7 ή κάτι άλλο!). Αν το πατήσεις θα σε βγάλει σε μια επιλογή που θα σου ζητήσει τους drivers του σκληρού δίσκου. Τους έχεις αυτούς? Αν ναί προχωράς κανονικά! Είμαι στη δουλειά τώρα, και δεν μπορώ να σου δώσω παραπάνω λεπτομέρειες, αλλά το μεσημεράκι αν έχεις ακόμα πρόβλημα, θα επανέλθω με πιο λεπτομερείς και τσεκαρισμένες πληροφορίες!
cgiot Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 δεν εχω floppy φτου. με cd δεν γίνεται?
slack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 nop.. ena floppy drive den exei pano apo 8 euro omos
cgiot Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2005 πάω για floppy τότε. Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια παιδιά
cgiot Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 λοιπόν εκανα την εγκατασταση με την βοηθεια του floppy, όλα κανονικα εγκατασταθηκαν τα XP , όλοι οι drivers φορτώθηκαν κτλ. Το πρόβλημα ειναι ότι δεν μου αναγνωριζει των παλίο σκληρό IDE. ουτε στο bios. Τι εγινε?
ppetr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Κοίτα το jumperακι πώς έχει δηλωθεί ο δίσκος (master-slave cable select) δεν είναι τίποτα.
cgiot Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 slave. στο bios βλεπει μονο τα dvdroms (2) και τον sata. Αν βγάλω τον sata τον βλεπει τον maxtor.
Tetix Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Έχεις σίγουρα τον ένα master και τον άλλο slave?
ppetr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 1) Αν ο δίσκος είναι μόνος του στο κανάλι, τότε συνδέεται master ή cable select. 2) Υπάρχει πιθανότητα όταν χρησιμοποιείς τον SATA τότε να απενεργοποιείται το ένα κανάλι IDE (σε έφτιαξα?). Αυτό το κάνει (αν θυμάμαι καλά) η μητρική που έχω στο γραφείο (gigabyte). Αυτή που έχω στη σύνθεσή μου (ASUS) το κάνει σε όλα τα λειτουργικά εκτός από τα XP. Κοίτα το book να δεις τι γράφει, πρέπει να το αναφέρει κάπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.