noasgr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά από μεγάλη αναζήτηση και στο insomnia αλλά και στο site τις ati, ενώ εντόπισα πολλές φορές το πρόβλημα, δεν κατάφερα να βρω μια λύση!!! Έχουμε να κάνουμε με μια ati MOBILITY radeon 9200 ενός φίλου, όπου το tvout της δεν θέλει με τίποτα να δείξει έγχρωμα στην οθόνη!!! Άλλαξα drivers, έβαλα και omega, έβαλα και το patch που κάνει τις mobility να "δέχονται" μη mobility drivers, αλλά τίποτα!!! Εγώ έχω nvidia όπου στα option της κάρτας έχει επιλογές για το είδος του connection αλλά δυστυχώς οι αντίστοιχες της ati δεν έφεραν αποτέλεσμα!! Ρε παιδιά, έχει καταφέρει κανείς να δει στη tv του από ati? Αν ναι δεν μας λεει πως, μπας και δούμε καμιά ταινιούλα και μεις??? Thnx εκ των πρωτέρων...
drm Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν, μάλλον φταίει το βύσμα που χρησιμοποιείς. Λογικά στην μεριά τις κάρτας έχει μία υποδοχή με 4(ή 6) ακροδέκτες, για να παίξει εγχρωμα πρέπει να βρεις ένα adaptορα από αυτό στο απλό βύσμα (bnc). Αν χρησιμοποιείς bnc και πάλι δεν παίζει, τότε δεν ξέρω τι φταίε...
noasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Συνδεση έχει γίνει από το tvout της κάρτας στο scart της tv. Το δοκιμάσαμε με το δικό μου καλώδιο, στην δικιά μου τηλεόραση που σε μένα δουλεύουν. Είδα φωτογραφίες του bnc στο google αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω για τι έξοδο πρόκειται!? Έχουν όλες οι tv αντίστοιχη είσοδο? Υ.Σ. Μήπως τυχαίνει κάποιο από τα χιλιάδες μέλη του insomnia να έχει ati ΚΑΙ tvout εν λειτουργία??? :S
tarrasque Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Το s-video χρησιμοποιει 2 κανάλια, το luminance για το brightness, το οποίο είναι αυτό που βλέπεις και το άλλο είναι το chrominance για το χρώμα, αυτό που δεν βλέπεις. Απότι φαίνεται η τηλεόραση του φίλου σου δεν είναι υποστηρίζει s-video σε αντίθεση με τη δικιά σου που υποστηρίζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις έναν adaptor από s-video σε rca από την κάρτα και να ρίξεις το rca στην τηλεόραση. Έτσι τα 2 κανάλια που προανέφερα θα γίνουν 1 και θα δεις χρώμα (με χειρότερη ποιότητα φυσικα ) Καλή τύχη!
noasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Φίλε tarrasque thnx για την άμεση απάντησή αλλά μάλλον δεν διευκρύνησα σωστά κάτι στο παραπάνω post...με το καλώδιο μου και με την τηλεόρασή μου δουλεύει το δικό μου tvout!(το αναφέρω στο πρώτο μου post) Γι αυτό το τεστάραμε και εκεί αλλά τπτ!
bab_is Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Κύριοι, υπάρχει λύση, την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν (μεταξύ αυτών και ο γράφων). Ένας φίλος (χαίρε Τάσο!) μου έστειλε αυτό το link: http://camp0s.altervista.org/sVideo/sVideo.htm Ρίξτε μια ματιά, και κατόπιν "βάλτε χρώμα στη ζωή σας"... BaBs.
noasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Bab_is εσύ το έχεις δοκιμάσει και δούλεψε? Βασικά το πακέτο είναι ότι είμαστε φοιτητές στην επαρχία και τα εργαλεία του μπαμπά πέφτουν λίγο μακρυά! Αν εξακολουθώ να πιστεύω ότι για κάποιο λόγο το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κάποιο software θα ακουστώ παράλογος?(έχουμε να κάνουμε με μια κάρτα της ati)..!
bab_is Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Φίλε noasgr, ό,τι γράφω παραπάνω, έχει δοκιμαστεί σε 2 laptops (Acer & HP) σε TV Sony. Όσον αφορά τα "εργαλεία", θεωρώ ότι ένα απλό - και φθηνό - κολλητήρι, αρκεί, για να κάνεις τη δουλειά σου. Δε θα χρειαστείς τα εργαλεία του πατέρα σου... Είμαι της άποψης, ότι καλό είναι, όπου και όποτε μπορούμε, να βάζουμε και λίγο το χεράκι μας... Η χαρά της δημιουργίας βλέπεις... Γνώμη μου, πάντα...
drm Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Πρώτα από όλα να ζητήσω συγνώμη, εκάνα λάθος στο όνομα του βύσματος, όχι BNC λοιπόν, αλλά RCA (Θα το αλλάξω και επάνω να μην μπερδευτή ο επόμενος). Εγώ έχω ΑΤΙ 9600SE με το TV-Out συνδεμένο στην TV και παίζει μία χαρά. Το βύσμα RCA λοιπόν, μεταφέρει σήμα Composite i think, αλλα δεν μας ενδιαφέρη αυτό. Στην δικιά μου κάρτα το Adaptoρακι μου βγάζει από το βύσμα της ΑΤΙ RCA κατευθείαν, το οποίο μέσω ενός SCART Adaptor το συνδέω στην τηλεόραση. Παλιότερα είχα πρόβλημα με το χρώμα όταν μετέφερα το σήμα με καλώδιο S-Video τότε είχα ασπρόμαυρη εικόνα. Όταν πηρα ένα Adapτοράκι S-Video-> Composite(RCA) όλα πέξαν με χρώμα...
tarrasque Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 noasgr, η 9200 απότι βλέπω στο site της ATI αλλά και έδω http://www.info-max.ca/images/video/ati%209200-128b.jpg διαθέτει 2 εξόδους TV-Out (RCA/S-Video), αν το καλώδιο σου χρησιμοποιεί την s-video (το μαυρο) τότε πρέπει η τηλεόραση σου να υποστηρίζει s-video για να μπορέσεις να δεις χρωμα. Αν η τηλεόραση σου δεν είναι s-video (οπως του φίλου σου) ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την RCA TV Out έξοδο (κίτρινο) ή να κάνεις την πατέντα που σου πρότεινε ο bab_is.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.