stf Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 gia pio logo na parw SLI...ean den prokeitai na agorasw 2h karta grafikwn entws 1xronou +???...na parw h' na mhn parw mhtrikh SLI?
DIMERR Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Prepei na skefteis oti p.x se 1+ xronia i karta grafikwn sou pou exeis twra tha einai poli ftinoteri(malon den tha iparxei katholou stin agora) h tha tin breis poli ftini metaxeirismeni opote etsi boreis na diplasiaseis sxedon tis epidoseis xwris na xreiastei na perneis mia kainouria karta grafikwn.Gia mena aksizei to sli.An kai tha sou elega na perimeneis ligo to crossfire tis ati pou einai paromia texnologia
Voodooman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Έχω πάρει μέρος σε 4-5 threads πα΄νω σε αυτό το θέμα και επειδή έχω γράψει και άπειρες γραμμές κειμένου, θα είμαι σύντομος. Δεν βλέπω κανέναν λόγο ύπαρξησ στο SLI. Πληρώνεις πολλά (δύο κάρτες, λίγο πιο ακριβό Mobo, ακριβότερο τροφοδοτικό, μεγαλύτερη κατανάλωση), έχεις υψηλότερη θερμοκρασία, και το αποτέλεσμα είναι η επόμενη γενιά να σε ξεπερνά. ΚΛασικό παράδειγμα αυτό που ζούμε τώρα. Όποιοι αγόρασαν δύο 6800GT, τώρα κλαίνε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κλαίνε. Πλήρωσαν ένα κάρο λεφτά, φόρτωσαν το PC τους και τώρα τους ξεπερνά μία 7800GT, η οποία θερμαίνεται λιγότερο και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα. Πονηρό κόλπο της nVidia,αλλά μάλλον δεν έπιασε όσο θα ήθελε...
planetman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Πολύ σωστά αυτά που λέει ο Voodooman. Μόνο στην περίπτωση που θέλεις να πάρεις 2 top κάρτες γραφικών, τότε αξίζει. (Με την λογική βέβαια του ότι είσαι πορωμένος gamer και ματσωμένος και γουστάρεις να έχεις ό, τι γρηγορότερο κυκλοφορεί)
tolis86 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 re paidia iremia....dld me mia 6800 pianeis px se ena game 50fps.....de sou ftanoun?????????? eleos!! to mati vlepei mia mi diekekomeni eikwna katharotati xwris provliam....to anthrwpino mati antilamvanetai 35 enalages eikwnas to deyterolepto...... ara eisai arxontas kai me 50.... alla de nomizw i mia mono 6800 na pianei mono 50fps...akoma kai me terma details....ara poios o logos gia na pareis 2? kai ama exeis 80 fps ti na leei? sto mati fenetai i diafora i apla to kaneis gia na kontrarese me filous i atoma se forums me to posa frames pianeis...??????mono gia anavathmisi agorazontas mia deyteri argotera otan tha einai poli ftines i kai metaxeirismenes vlepw na aksizei..... apopsi mou ....o kathenas ta leyta tou ta diathetei opws aytos thewrei oti einai to kalitero.....
Voodooman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Σωστός ο Tolis εν μέρει, αλλά να σου εξηγήσω τί σημασία έχει το πόσα fps βγάζει μία κάρτα γραφικών. Σήμερα πιάνεις 50 Fps στη μηχανή του Doom 3, ωραία; Τί γίνεται όμως αύριο, όταν αυτή τη μηχανή την πάρουν κάποιες άλλες εταιρείες,εφαρμόσουν textures ακόμη μεγαλύτερης ανάλυσης και την κάνουν ακόμη πιο βαριά; Η αν κάποιος developer την χρησιμοποιήσει για εξωτερικά τοπία και την κάνει βαριά και ασήκωτη. Ή αν μεθαύριο βγει το Doom 4 και η κάρτα μας δεν αντέχει; Έπειτα, πολλοί από εμάς αγοράζουν πλέον 17άρια ή 19άρια monitor, τα οποία, στη χειρότερη περίπτωση, υποστηρίζουν εγγενή ανάλυση 1280χ1024 ενώ φτάνουν έως τα 1600χ1200. Αν σε ένα τέτοιο monitor βάλεις το παιχνίδι σε ανάλυση 1024χ768 θα είναι χάλια, γιατί τα σκαλοπατάκια στα γραφικά θα είναι ανυπόφορα. Όταν λοιπόν θέλεις να παίζεις παιχνίδια σε τεράστια monitors, τότε χρειάζεσαι και γερή κάρτα γραφικών. Άρα, αν θέλεις κάτι για σήμερα μόνο, αγοράζεις μία κάρτα που, όπως λες, βγάζει 50 fps στο Doom 3 και είσαι άρχοντας. Αν θέλεις να παίξεις το F.E.A.R και το S.T.A.L.K.E.R (τυχαία τα ονόματα) σε κορυφαία ποιότητα αγοράζεις κάτι καλύτερο και αν θέλεις να παίξεις το Unreal Tournament 2006 και το quake IV αγοράζεις ό,τι καλύτερο.
screwman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Καλύτερα να περιμένεις το crossfire της Ati όπως προαναφέρθηκε γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν χρειάζεται να είναι δύο ίδιες κάρτες για να δουλέψει αλλά δύο οποιεσδήποτε. Έτσι, στο μέλλον δεν χρειάζεται να βρεις δικιά σου κάρτα αλλά αρκεί να πάρεις μία ανάλογα με το πόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορείς να βάλεις...
freskas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Αυτο με τις 2 διαφορετικες στο crοssfire ισχυει? (Δε νομιζω)
S2Katana Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Έχω πάρει μέρος σε 4-5 threads πα΄νω σε αυτό το θέμα και επειδή έχω γράψει και άπειρες γραμμές κειμένου' date=' θα είμαι σύντομος.Δεν βλέπω κανέναν λόγο ύπαρξησ στο SLI. Πληρώνεις πολλά (δύο κάρτες, λίγο πιο ακριβό Mobo, ακριβότερο τροφοδοτικό, μεγαλύτερη κατανάλωση), έχεις υψηλότερη θερμοκρασία, και το αποτέλεσμα είναι η επόμενη γενιά να σε ξεπερνά. ΚΛασικό παράδειγμα αυτό που ζούμε τώρα. Όποιοι αγόρασαν δύο 6800GT, τώρα κλαίνε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κλαίνε. Πλήρωσαν ένα κάρο λεφτά, φόρτωσαν το PC τους και τώρα τους ξεπερνά μία 7800GT, η οποία θερμαίνεται λιγότερο και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα. Πονηρό κόλπο της nVidia,αλλά μάλλον δεν έπιασε όσο θα ήθελε...[/quote'] Kαλημερα.Συμφωνω με οσα λες για παραπανω καταναλωση και λιγο ακριβοτερη μητρικη καρτα.Το θεμα ομως ειναι οτι δεν αντιλαμβανεσαι το λογο που καποιος αγοραζει 2 καρτες γραφικων.Πιο συγκεκριμενα, εγω εχω 2 6600GT.Οταν πηρα την πρωτη, ειχα οριο χρηματων.Μετα απο 4 μηνες ειδα οτι επεσαν οι τιμες, οποτε πηρα αλλη μια.Ετσι, σχεδον φθανω τις επιδοσεις μιας 6800GT(απο οσο γνωριζω, αυτο δειχνουν τα benchmarks), με ελαφρως λιγοτερα χρηματα.Η ουσια ειναι πως η επιλογη αυτη εγκειται στο σωστο timing.Δεν ειχα τα χρηματα για μια 6800GT, συμβιβαστηκα με μια 6600GT και τωρα πηρα δευτερη.Οσο για αυτο με την 7800, ισχυει μεν, αλλα σκεψου οτι μεχρι να βγει, οσοι ειχαν 2 6800 ειχαν top επιδοσεις.Με αυτη τη λογικη, ολοι χαμενοι θα ειμαστε για παντα, αφου το hardware συνεχως εξελισσεται
Voodooman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Σωστά όλα όσα λες katana. Όντως, αν έχει κανείς σωστό συγχρονισμό, μπορεί να βγει κερδισμένος. Για εμένα το πρόβλημα είναι ότι αγοράζεις ένα καινούργιο PC και, ενώ μόλις το αγόρασες θα έπρεπε να νοιώθεις χαρούμενος και ήσυχος για κάποιο χρονικό διάστημα,έχεις την αγωνία πότε θα πέσουν οι τιμές, αν θα βρεις ίδια κάρτα με ίδιο bios. Έπειτα γενικά δεν μου αρέσει ο συνωστισμός μέσα στο κουτί, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Δεν θεωρώ το SLI κελεπούρι και πιστεύω ότι όποιος πάει για SLI, θα πρέπει να έχει απολύτως ξεκαθαρισμένο το τί κάνει (όπως εσύ). Τώρα για αυτό που λες για τις 2Χ6800GT εναντίον 7800GT, πάλι δίκιο έχεις, αλλά ποιός είχε δύο 6800GT και είδε πραγματικά οφέλη σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με την μία; Τα κέρδη φαίνονται μόνο στις υπερυψηλές αναλύσεις με μετρητές fps και στο 3D mark. Αν κάποιος έχει χρήματα καλώς και τις αγόρασε, αλλά ρεαλιστικά οφέλη σε καθημερινές συνθήκες δεν νομίζω να είδε.
S2Katana Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Σωστά όλα όσα λες katana. Όντως' date=' αν έχει κανείς σωστό συγχρονισμό, μπορεί να βγει κερδισμένος. Για εμένα το πρόβλημα είναι ότι αγοράζεις ένα καινούργιο PC και, ενώ μόλις το αγόρασες θα έπρεπε να νοιώθεις χαρούμενος και ήσυχος για κάποιο χρονικό διάστημα,έχεις την αγωνία πότε θα πέσουν οι τιμές, αν θα βρεις ίδια κάρτα με ίδιο bios. Έπειτα γενικά δεν μου αρέσει ο συνωστισμός μέσα στο κουτί, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Δεν θεωρώ το SLI κελεπούρι και πιστεύω ότι όποιος πάει για SLI, θα πρέπει να έχει απολύτως ξεκαθαρισμένο το τί κάνει (όπως εσύ). Τώρα για αυτό που λες για τις 2Χ6800GT εναντίον 7800GT, πάλι δίκιο έχεις, αλλά ποιός είχε δύο 6800GT και είδε πραγματικά οφέλη σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με την μία; Τα κέρδη φαίνονται μόνο στις υπερυψηλές αναλύσεις με μετρητές fps και στο 3D mark. Αν κάποιος έχει χρήματα καλώς και τις αγόρασε, αλλά ρεαλιστικά οφέλη σε καθημερινές συνθήκες δεν νομίζω να είδε.[/quote'] Εισαι πολυ σωστος σε αυτα που λες.Πραγματικα πρεπει να εχεις τελειο hardware ωστε να πιεσεις τις 2 6800GT και να πεις ''οκ, τα λεφτα μου δεν πηγαν χαμενα''.Εγω ειχα ανοιξει ολοκληρο thread για την ιστορια αυτη, γιατι δεν εβρισκα τροπο να αποδειξω στον εαυτο μου οτι αξιζε η κινηση του SLi.Μονο οταν δοκιμασα το SWAT 4 σε 1280x1024 Full Graphics και δεν κολλαγε και με τις 2 καρτες, ενω με τη μια φρικαρε. καταλαβα οτι μαλλον εκανα σωστη επιλογη.Ειναι περιεργη ιστορια το SLI και μονο αν καποιος ειναι σιγουρος πρεπει να προβει στην αγορα 2 ταυτοσημων καρτων γραφικων.Α και σχετικα με την καταναλωση ρευματος με 2 6800GT, να υπενθυμισω οτι μια 7800GTX απατει εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος(ΕΛΕΟΣ).Βεβαια αυτο δε λεει κατι, παρα μονο οτι η ιστορια ''καρτες γραφικων'' εχει ξεφυγει, με υποψηφια ''θυματα'' ολους τους gamers.Χρειαζεται αυτοσυγκρατηση στα κολπα του Marketing, ειτε αυτο λεγεται NVIDIA ειτε ΑΤΙ.
sotos65 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Αν οι Nvidia/Ati (ή όποια άλλη) ήθελαν να είναι σωστές και τίμιες με τους πελάτες τους θα έπρεπε να παρουσιάσουν gpu's με 2 ή 4 πυρήνες σε μία κάρτα γραφικών (αντίστοιχα των 2πύρηνων cpu της AMD και Intel) και όχι να προτείνουν λύσεις με sli κλπ. Αύριο δηλαδή τι θα πουν, βάλτε 4 κάρτες γραφικών για να παίζετε ομαλά τα παιχνίδια σας; Έλεος, που θα φτάσει επιτέλους η κατανάλωση των pc's (ας αφήσουμε το κόστος); Σε λίγο θα θέλουμε υποσταθμό της ΔΕΗ για να τα λειτουργήσουμε.
-htf-viper151 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 εγω παλι θα πω με μια φραση not sli γιατι μπορεις με λιγοτερα να παρεις την νεα φανταστικη 7800 της νβιδια παλι.... αυτο για τον υποσταθμο της δεη δεν ηταν πετυχημενο γιατι το pc χαλαει το 1/5 που χαλαει μια ηλεκτρικη κουζινα η οποια θεωρειται η οικοσυσκευη μεγαλυτερης καταλαωσης ρευματος
mihalakis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 As mhn ksexname oti gia na doulepsei to SLI oi kartes grafikon den prepei na einai akrivos to idio montelo, alla na exoun akoma kai to idio bios.An loipon pareis mia 6800 tora kai theleis na prostheseis mia defterh se 6 mhnes px, akoma kai an iparxei sthn agora pou tha vreis me to idio bios?ektos vevaia kai an eisai diatetheimenos na allakseis to bios ths.To crossfire ths ati den apaitei 2 idies kartes grafikon.Apla h mia apo ths 2 prepei na einai crossfire ready (exei diladh mia prostheth egkoph h opoia koumponei sth mhtrikh,eno h defterh karta mporei na einai opoiadhpote radeon X800 h X850, h kai kapoia neoterh.Apo afthn thn apopsh to crossfire einai poli pio evelikto opote tha dikaiologousa se megalitero vathmo thn agora mias crossfire mhtrikhs Cheers!!
littlelouievegos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Μεγαλυτερες αναλυσεις ισως λογω μεγαλων μονιτορ; (up to 2048x1536) Full AA/AF (up to 16xAA)? Νεα παιχνιδια απαιτητικα.Δοκιμασε να παιξεις FEAR π.χ 1600x1200 me 4AA/16AF και ελα πες μου αν μπορεις. Τωρα ως αναφορα στο πολυσηζητημενο ζητημα του αν το ματι μπορει να δει πανω απο καποια fps δοκιμασε ενα game se 50fps και ενα σε 100fps και ελα πες μου αν αντιλαμβανεσαι την διαφορα ή οχι. Και εγω δεν ειμαι υπερ του SLI αν και θελω 1600x1200 σε ολα τα games με full filters if possible. Πιστευω οτι η πλειοψηφια τους γινεται σε αυτα που θελω με μια καρτα high end και οχι 2. Οχι ομως οτι ειναι αχρηστο το SLI ή το Crossfire. Απλα ειναι για απαιτητικους high end gamers με high end monitors που τρεχουν σε greater than UXGA αναλυσεις. Για ολα υπαρχει χρησιμοτητα αρκει φυσικα να το λεει κ η τσεπη σου ε; :wink: As mhn ksexname oti gia na doulepsei to SLI oi kartes grafikon den prepei na einai akrivos to idio montelo, alla na exoun akoma kai to idio bios.An loipon pareis mia 6800 tora kai theleis na prostheseis mia defterh se 6 mhnes px, akoma kai an iparxei sthn agora pou tha vreis me to idio bios?ektos vevaia kai an eisai diatetheimenos na allakseis to bios ths. Δεν θα ειναι αυτη η περιπτωση με τους νεους οδηγους της Nvidia. Αυτο το προβλημα λυνεται. Ως αναφορα στην καταναλωση της 7800gtx για οσους δεν γνωριζουν ειναι μικροτερη μιας 6800U/GT και δεν χρειαζεται φυσικα εξωτερικη τροφοδοσια οπως ακουστηκε... :grin: Μαλλον θα τα μπερδεψατε με την 7800GTX της Gigabyte που εχει 2 πυρηνες σε μια καρτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.