Προς το περιεχόμενο

Μέτρηση χρωματικής επιφάνειας (%) σε φωτογραφία

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Έστω οτι εχω μια φωτογραφία. Μέσα στη φωτογραφία υπάρχει ένα αντικείμενο με διάφορα χρώματα. Αυτό που ψάχνω είναι ένα πρόγραμμα που να διαλέγω το αντικείμενο που με ενδιαφέρει, στη συνέχεια να του προσδιορίζω το χρώμα που με ενδιαφέρει (με κάποια sensitivity αν είναι δυνατό) και στη συνέχεια το πρόγραμμα να μου προσδιορίζει το ποσοστό της επιφάνειας του αντικειμένου που καλύπτεται από το χρώμα που του έχω ορίσει.

Επειδη μάλλον δεν έγινα αντιληπτός, ένα παράδειγμα:

-Εστω οτι έχω μια φωτογραφία με ένα σκύλο Δαλματίας (ασπρο-μαύρο)

-Θέλω να διαλέγω το σκύλο (ΊΣΩΣ να αφαιρώ και περιοχές ΜΕΣΑ στο σκύλο)

-Στη συνέχεια να ορίζω οτι με ενδιαφέρει το άσπρο

-Να ρυθμίζω την ευαισθησία ωστε άλλες φορές να διαλέγω μόνο το απολύτως λευκό και άλλες και το γκρι που πλησιάζει πολύ το λευκό

-Να μου προσδιορίζει το ποσοστό της συνολικής επιφάνειας (του σκύλου μόνο) που καλύπτεται από λευκό ή γκρι-λευκό κατά περίπτωση

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει όλα αυτά;

Σκέφτηκα το Photoshop, οπου θα διαλέγω πχ το σκύλο, θα τον μεταφέρω σε transparent background, στη συνέχεια color picker με ρύθμιση της sensitivity, βάψιμο της περιοχης που προκύπτει με συγκεκριμένο χρώμα (1 απόχρωση μόνο), inverse selection και βάψιμο της υπόλοιπης με άλλο χρώμα (άλλη απόχρωση πολύ διαφορετική) και μετά προσδιορισμό των color levels (ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΩ).

Σίγουρα όμως θα υπάρχει κάτι καλύτερο, πρόγραμμα ή τεχνική. Με ενδιαφέρει να μήν είναι μπακαλίστικο. Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Mesa apo to photoshop pigene sto tab Select->color Range

tha sou emfanisei ena parathiro stin arxi tha einai olo mayro kane klik sto xrwma pou se endiaferei kai h perioxh tha asprisei (opou aspro einai h epilogi )

an theleis na prostheseis apoxrwsi xrisimopoihse to color picker me to symbolo + an thelis na afaireseis me to symbolo -

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...