GCMH Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Το ερώτημά μου αποτελείται από δύο σκέλη: 1. Τί χρησιμοποιείτε για να εκμεταλλευτείτε το DirectX σε Delphi....(DelphiX, WDirectX, κάτι άλλο; ) ; 2. Ξέρετε κανά καλό "tutorial" για τα παραπάνω, στον τομέα όμως του DirectDraw και του DirectSound; Με ενδιαφέρει το tutorial - αλλά - ΚΥΡΙΩΣ με ενδιαφέρουν συμβουλές ("tips") πάνω σε αυτά.
kickeras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 distixws mporw na se voithisw mono se directx kai c++. an de vreis kati panw safto pou thes steile mou ena pm.
GCMH Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Σε ευχαριστώ πολύ Kickeras για την απάντησή σου. Ωστόσο η φαινομενικά μικρή ανταπόκριση στο ερώτημά μου, με βάζει σε σκέψεις.....δηλαδή ο συνδυασμός που χρησιμοποιώ (Delphi+DirectX) δεν είναι τόσο ενδεδειγμένος; Είναι δηλαδή προτιμότερο να ασχοληθώ παράλληλα και με την C/C++ (ή κάποια άλλη);;
kickeras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 no prob! den mporw na sou ekfrasw apopsi se afto kathws den exw doulepsei delphi katholou kai den kserw kai ti akrivws theleis na kaneis. Oti exw kanei se directx kai opengl einai se c++. An empenes se pio polles leptomereies isws se voithisw parapanw.
GCMH Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Βασικά έχω ένα Bitmap, του οποίου κάθε Pixel καθορίζεται από το κυρίως πρόγραμμα... σε τακτά δηλαδή χρονικά διαστήματα (όπως περίπου γίνεται η σάρωση στις οθόνες ή στην τηλεόραση αν θες ένα παραστατικό παράδειγμα). Τέλος πάντων το bitmap "ζωγραφίζεται" κάθε 40 msec (για να έχω ρυθμό 25 FPS) πάνω στην φόρμα (στο παράθυρο δηλαδή)... Η απορία μου είναι αν μπορώ να επιταχύνω την διαδικασία του σχεδιασμού ακόμα περισσότερο και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Είδα κάτι να παίζει με Surfaces, με DIBs,PaintBoxes στο DirectX αλλά δεν ξέρω τον καλύτερο τρόπο..... Είναι κάπως ειδικό το πρόβλημά μου...Θα μπορούσα να το εξερευνήσω και άλλο αλλά θεώρησα πιο σωστό να ρωτήσω πρώτα για να μην χάνω χρόνο δοκιμάζοντας.....
kickeras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 koita...me directx exw asxolithei mono gia shaders kathws einai platform dependent kai epipleon einai kai microsoft . mias kai den exw mpei stis leptomereis tou directx mono me psaksimo sto net kai sta functions tou library mporeis na deis an ginei afto..... an mou stelnes ena pm me pio polles leptomereies kathws pali den exeis pei polla isws na mporw na voithisw parapanw. an i aporia sou itan se opengl tha moun poli pio xrisimos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.