help_me Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Σε ένα σπίτι θα έχω: α) μια ADSL ενεργοποιημένη με Forthnet β) το router Linksys WAG54G που περιείχε το in-a-box PLUS γ) 2 pc που παίζουν σε ασύρματο δίκτυο ήδη Θέλω: Το κάθε pc να βλέπει σε δίκτυο το άλλο pc, και να μοιράζονται την σύνδεση χωρίς να απαιτείται κάποια να είναι υποχρεωτικά ανοιχτό 1) Έστω ότι σετάρω το router σύμφωνα με τις οδηγίες της Forthnet, το παραπάνω γίνεται? 2) Το router συνδέεται πάνω στην γραμμή και σε ένα pc υποχρεωτικά με καλώδιο, και αναλαμβάνει να κάνει dialup/connect και να μοιράσει την σύνδεση στο άλλο pc? 3) Το router συνδέεται πάνω στην γραμμή και ασύρματα στο ήδη υπάρχον δίκτυο και όποιο pc θέλει πρώτο σύνδεση (ανεξάρτητα από το αν το άλλο είναι ανοιχτό) κάνει dialup/connect και το δεύτερο την βρίσκει αυτόματα? Σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας και τις απαντήσεις σας. Αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά και οι ερωτήσεις μου δεν μου λύνουν αυτό που θέλω, και κάποιος έχει την διάθεση για μια πιο πλήρη απάντηση από 3 ΝΑΙ/ΟΧΙ θα το εκτιμήσω. :smile:
billpeppas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 1) Αν είναι όπως ακριβώς φαντάζομαι οι ρυθμίσεις/οδηγίες που δίνει η Forthnet ναι, θα μπορείς. Φυσικά θα πρέπει τα Windows και στα 2 PC να έχουν το ίδιο WorkGroup και ίδιο IP Range. ( Για λεπτομέρειες μπες στο Section "Δίκτυα" εδώ στο Insomnia και διάβασε στα sticky το "Windows XP/2003 Networking Guide" ) 2) Όχι, μπορεί να συνδεθεί με όλα τα PC ασύρματα.Δεν είναι απαραίτητο το καλώδιο. 3) Δεν κάνει dial, είναι πάντα on-net. Όσο είναι ανοιχτό το router, έχεις internet ( σε όποιο PC είναι στο δίκτυο σου )
help_me Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Για να το σετάρω την πρώτη φορά, να του δώσω ip και τα σχετικά μπορώ να το κάνω ασύρματα ή θα χρειαστεί έστω μια φορά να το συνδέσω με καλώδιο? Σε ευχαριστώ BillPeppas :razz:
billpeppas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Για να το σετάρω την πρώτη φορά' date=' να του δώσω ip και τα σχετικά μπορώ να το κάνω ασύρματα ή θα χρειαστεί έστω μια φορά να το συνδέσω με καλώδιο? Σε ευχαριστώ BillPeppas :razz:[/quote'] Υποθετικά τώρα ( γιατί δεν έχω δουλέψει το συγκεκριμένο wi-router ) : 1) Μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου σύνδεση με καλώδιο ( σε περίπτωση που είναι ρυθμισμένο εκ μαμάς ως DHCP/DNS Server ) και μόλις το ενεργοποιήσεις η καρτούλα σου να τραβήξει από το router IP [ έπειτα απλά μπαίνεις στο Web Configuration του router και παίζεις μπάλα ] 2) Μπορεί να μην λειτουργεί εξ μαμάς σαν DHCP, οπότε θα συνδέσεις cable θα βάλεις την IP που έχει στο manual ώστε να μπείς στο web config και να παίξεις μπάλα. Αν θες οδηγίες κλπ αναλυτικά, μπές στο ADSLgr πρέπει να έχει ήδη guide στο ανάλογο section. Αν όχι ανοίγεις ένα thread και θα λάβεις συγκεκριμένες οδηγίες σύντομα. Φυσικά πάρε το πρώτα στα χέρια σου, και έπειτα ξεκινάς τις ερωτήσεις/setάρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.