Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Η κουβέντα εδώ τελειώνει. Συγγνώμη για τη διακοπή.
Sadako Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Επειδή είναι κρίμα να κλειδώσει ένα χρήσιμο τόπικ για προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν μας κάνετε όλους τη χάρη να μεταφέρετε τη διαμάχη για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την εμπειρία στο PES) σε pm??
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Επειδή είναι κρίμα να κλειδώσει ένα χρήσιμο τόπικ για προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν μας κάνετε όλους τη χάρη να μεταφέρετε τη διαμάχη για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την εμπειρία στο PES) σε pm?? 1ον) Η διαμάχη δεν αφορούσε αυτό (αφού σίγουρα ο BR έχει παίξει περισσότερο από μένα) και 2ον και σημαντικότερον) Είπα ότι η κουβέντα τέλειωσε. Δεν θα ξαναγράψουμε γι'αυτό το θέμα. Ζήτησα και συγγνώμη. Εντάξει; Και πάλι συγγνώμη.
THE GODFATHER Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Re paidia to podosfairo einai kata egalo meros psihologia (poses fores px konata sto simaiaki kanate taklin mantevontas pws tote tha kanei sentra antipalos i mantepsate pros ta pou tha figei o antipalos meta apo mia makrini pasa kai kini8ikate se auto to horo)! E auto den einai kai toso eukolo na to kanei to ai! An eseis ehete kaei sta single player de sas ftaiiei kaneis(pou egw prosopika to bareme apistefta ala panta kapoios brikete wste na anametri8oume) Matheneis to paihnidi tou adipalou kai teleiwse i ipo8esi
Remiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Signomi diavasa ta proigoumena post kai to mono pou sigratisa itan i frasi "h gnomi mou einai" efoson lete i gnomi sas einai tote giati soni kai kala thelete na einai i sosti gnomi???????????????????? Kai den paizei rolo se poio vathmo einai i diskolia tou paixnidiou giati molis matheis pos skeftetai to ai tote to kerdises alla den einai to idio otan paizei me ena iparkto antipalo giati mporei na allaxei taktiki apo lepto se lepto etsi legontas oti to termatizeis me anesi sta 5 asteria i sta 6 asteria auto den simainei oti to xereis teleia (apo empeiria milao panta ) kai to minima einai oti an den euxaristiese to paixnidi tote min to paizeis katholou.
THE GODFATHER Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Signomi diavasa ta proigoumena post kai to mono pou sigratisa itan i frasi "h gnomi mou einai" efoson lete i gnomi sas einai tote giati soni kai kala thelete na einai i sosti gnomi???????????????????? Kai den paizei rolo se poio vathmo einai i diskolia tou paixnidiou giati molis matheis pos skeftetai to ai tote to kerdises alla den einai to idio otan paizei me ena iparkto antipalo giati mporei na allaxei taktiki apo lepto se lepto etsi legontas oti to termatizeis me anesi sta 5 asteria i sta 6 asteria auto den simainei oti to xereis teleia (apo empeiria milao panta ) kai to minima einai oti an den euxaristiese to paixnidi tote min to paizeis katholou. Kai egw kati tetoio i8ela na grapsw prin ala den ebriska ta logia...thanks Remiel
lava Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 geia xara kai apo mena ! loipon paidia to 8ema einai na paizeis wraia mpala kai oxi na vreis to kolpaki na kerdizeis to cpu sta 6666666 asteria . prosopika de mou leei tipota . gia mena to GOAL tou game einai na exeis katoxi mpalas pezontas swsto podosfairo pou se kapoion 8eati fenete real, san tv. polles fores exw katalavei pos 8ysiazw tin niki gia na fanei to paixnidi mou realistiko , omos auto me ftiaxnei. FISIKA KAI PEZOUME PANTA STO ANOTERO VA8MO DISKOLIAS ... kai kati akoma, NOMIZW PREPEI NA PEZETE PANO APO 20 LEPTA TO PAIXNIDI ALLIWS OLA TA ALLA PERI 8EAMATOS, TAKTIKIS,REALISMOU ,pane peripato . DEN YPARXEI GAME KATW APO 20 LEPTA._
Sadako Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Εγώ πάλι ρε παιδιά, που πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με τη σειρά PES, δεν έχει καιρό που το ανέβασα στα 3 αστέρια, και πάλι δυσκολεύομαι. Με την Barca και κερδίζω στην παράταση μερικές φορές. Χάνω βέβαια αρκετές ευκαιρίες, μάλλον θέλω δουλειά στην τελική προσπάθεια, γιατί ενώ βγάζω με κάθετη μπαλιά μόνο με τον τερματοφύλακα τον Ρόνι, ή στα περιστέρια θα την στείλω (πιο σπάνια τώρα τελευταία), ή πάνω του. Κι άντε να είναι ο Τσεχ, πάει κι έρχεται.. Αλλά όταν είναι ο τερματοφύλακας της Μεσίνα, ε..πάει πολύ Τουλάχιστον έχω αρχίσει να τρώω κάπως πιο δύσκολα γκολ, οπότε αν αρχίσω να τα χώνω και πιο εύκολα (στην ουσία να μη χάνω τετ-α-τετ), μπορεί να το πάω στα 4 αστεράκια (κλαπ κλαπ) Το θέμα είναι ότι παρόλο που μου τη σπάει κάποιες φορές που σκοτώνομαι στις ευκαιρίες και αυτή με μια κάθετη μπαλιά του θανάτου βγαίνουν μπροστά και βάζουν γκολ, γουστάρω. γιατί αν ήθελα να κερδίζω ΚΑΘΕ ματς, πολύ απλά θα έπαιζα FIFA.. Πάντως μια παράκληση απο τους πιο ειδικούς. Επειδή συχνά πυκνά αναφέρεται κάποια κόλπα ή τεχνικές, που δεν αναφέρετε καν πως γίνονται.. Καλά τα faq, πήγα και στραβώθηκα στο pesfan, αλλά δεν βλάπτει να αναφέρονται κι εδώ. πχ.. Πως "πατάει" τη μπάλα? Με το R2???
lava Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 mia simvouli gia ola ta paidia pou paraponiounte oti den mporoun na kerdisoun sta 3-4 h 5 asteria . TO PAN EINAI NA MA8ETE NA PEZETE SWSTA AMYNA kai panta simfona me to sistima aminas pou exete epilexei. o dromos pros tin korifi xekinaei apo tin amyna( kai epidi by default to game pezei zoni sas lew oti zoni simenei kaliptw xwro kai oxi kinigaw pextes patimenos sinexeia)
nzeppos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 polles fores exw katalavei pos 8ysiazw tin niki gia na fanei to paixnidi mou realistiko , omos auto me ftiaxnei. Φίλε, αυτό είναι το ωραιότερο πράγμα που διάβασα μέχρι στιγμής σ'αυτό το thread. Αν ήταν να παίζαμε για να νικάμε, θα είμασταν ακόμα στο FIFA 2002WC, που έμπαιναν αυτόματα σουτ από το κέντρο (με τη "χρυσή μπάλα", κυριολεκτικά). Γι'αυτό πάντα με πιάνει αηδία όταν βλέπω διάφορους να παίζουν pes5 και να νικάνε πάντα και παντού με "τσούκου τσούκου" πασούλες στα 2 μέτρα μέχρι να ανοίξουν την άμυνα και να βάλουν το πρώτο γκολ (που θα ανοίξει την άμυνα του PC ακόμα περισσότερο και άρα τελείωσε το παιχνίδι...). Ακόμα χειρότερα όταν βλέπω να παίζουν και με πληκτρολόγιο, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και να ξέρουν λίγες από τις κινήσεις του παιχνιδιού δεν μπορούν να τις εκτελέσουν. Πραγματικά καλύτερα να χάνω κάθε αγώνα 2-0 και 3-0 παίζοντας όμως αληθοφανές ποδόσφαιρο, παρά αυτό το πράγμα. Από την εποχή του Match Day και πιο παλιά, σε κάθε sports game είχα αυτή τη νοοτροπία. Το καλό όμως των PES είναι ότι τα εκπληκτικά physics της μπάλας και γενικά ο χειρισμός, σου επιτρέπουν να κάνεις αυτά τα αληφοθανή πράγματα...γιατί στο "αντίπαλο δέος" FIFA (μη χέ*ω!) όσο και να προσπαθείς, πού να παίξεις ρεαλιστικό ποδόσφαιρο... Φυσικά η ιδανική περίπτωση είναι να συνδυάζεις θέαμα και ουσία, δηλαδή να ξέρεις εξαιρετικά καλά τις κινήσεις αλλά και πότε να τις εκτελέσεις. Νομίζω σε αυτό το επίπεδο, οι φίλοι adi32 και kirileman είναι οι αυθεντίες εδώ μέσα, αυτή την εντύπωση μου έχουν δώσει. Αν αδικώ κάποιον άλλον, του ζητώ συγγνώμη. Για το Sadako που ρώτησε για το πως πατάμε τη μπάλα...το σκέτο πάτημα το κάνει το R1 (πολύ χρήσιμο να πατάς την μπάλα όταν είσαι με πλάτη ή να την πατήσεις και αμέσως μετά να την ανοίξεις με R1+L1 για να τραβήξεις το κ*λοσουτο). Το πιο...εξεδικευμένο πάτημα το κάνεις με το R2, όπου χρησιμοποιείται για να αλλάξεις κατεύθυνση, ακόμα και 180 μοίρες. (πολύ χρήσιμο για να προλάβεις τη μπάλα όταν πάει να βγει). Το να διαβάσεις σελίδες επί σελίδων faq στο pesfan και άλλου, αναμφισβήτητα θα σε βοηθήσει πολύ. Αλλά καλό θα είναι να έχεις κάπου συγκεντρωμένες και εκτυπωμένες όλες αυτές τις κινήσεις. Ελπίζω να βοήθησα. ps.: 1. back to manager now, ώρα να δοκιμάσω τα τελευταία κριάρια μου, εμμμ αποκτήματα ήθελα να πω. 2. επειδή εδώ μέσα κάποιοι τα έχουν προλάβει, να κάνω την παρατήρηση ότι το μοναδικό ποδοσφαιράκι που πραγματικά έπρεπε να το ξέρεις για να νικήσεις ήταν η σειρά των Kick Off (και πιο πολύ το Final Whistle). Ήταν τέτοια η φιλοσοφία του παιχνιδιού, που με "τσούκου τσούκου" και τέτοια δεν σε έσωνε τίποτα. Γι'αυτό όσοι δεν κατάφεραν ποτέ να το δαμάσουν, το γύρισαν στο -πολύ καλό- Sensible Soccer. Kick Off, το μόνο ποδοσφαιράκι που αν στρίψεις η μπάλα συνεχίζει ευθεία ;-) (κάποιος θεός το είχε πει εδώ μέσα!) Για όσους δεν το πρόλαβαν, αξίζει να του ρίξουν μια ματιά, έστω και για ιστορικούς λόγους.
Sadako Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Thanks nzeppos. Θα τα δοκιμάσω. Το κακό με μένα, είναι ότι δεν έχω gamepad "ps-style", αλλά ένα παλιό Microsoft sidewinder. Οπότε ήθελε προσεκτική επιλογή πως θα βάλω τα κουμπιά. Έπρεπε αναγκαστικά να θυσιάσω κάποιες κινήσεις, αφού έχει μόνο 2 κουμπιά στο πίσω μέρος, και έβαλα τα R1 & L1 .. ΠΧ το σουτ μαζί με το "super cancel" (αν θυμάμαι καλά το όνομα του), που δε μπορώ να τις κάνω.. Είδα και το training με τις κινήσεις που δείχνει εκεί, προσπάθησα να θυσιάσω τα λιγότερα δυνατά.. Αυτό που μου τη σπάει είναι που δε μπορώ να κάνω πλασάρισμα όταν βγαίνω τετ-α-τετ. Μήπως έχει να κάνει κι αυτό με την επιλογή των πλήκτρων μου?? Κάνω αναγκαστικά σουτ, και τις περισσότερες φορές αποκρούει ο τερματοφύλακας.. Ή έχει να κάνει με τη στάση του σώματος που έχω εκείνη τη στιγμή??
nzeppos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Θυμάσαι το "σκαφτό" του Giovanni στον τερματοφύλακα της Galatasaray, στο 3-0 της Ριζούπολης? Που έλεγε ο Χελάκης στο ραδιόφωνο "Τον ξεφτύλισε! Τον έστειλε για σπίρτα!" E, πήγαινε στα Options και Button Configuration και θα δεις κάπου που λέει "Chip Shot 2". Με επιλογή στο 1 σκάβεις τη μπάλα πατώντας το R1 την ώρα που γεμίζει το gauge του σουτ και με επιλογή στο 2 σκάβεις τη μπάλα είτε έτσι είτε πατώντας συνεχόμενα το σουτ ("τακ-τακ" ας πούμε ) Το καλύτερο όμως είναι να κάνεις ντρίπλα στον τερματοφύλακα πατώντας και Χ την ώρα που πας να σουτάρεις. 'Η ακόμα καλύτερα (όταν με το καλό πάρεις ps-clone joypad) με manual ψηλή σέντρα! Μπορείς βέβαια απλώς να δοκιμάσεις να πλασάρεις σημαδεύοντας σε κάποια γωνία και βάζοντας ελάχιστη δύναμη στο σουτ. Μπορείς ακόμα (αν έχεις το R2 πρόχειρο, πατάς R2+σουτ) να πλασάρεις με το εσωτερικό του ποδιού... Δύσκολα? Αυτό είναι το PES! Σαν το πραγματικό ποδόσφαιρο. Ένας Giovanni θα κάνει το μαγικό, ενώ ο Ανατολάκης θα τραβήξει το μύτο και όπου πάει.
Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Τα 2 τελευταία δεν είναι και τόσο εύκολο να τα κάνω. Αν σκεφτείς ότι τα R2, X και [] είναι και τα 3 κοντά, στα 6 κουμπιά που έχω να χειριστώ μόνο με τον δεξιό αντίχειρα. Άρα την προσποίηση στο σουτ (δηλαδή να πατήσω το Χ ενώ έχω γεμίσει τη μπάρα είτε για σουτ είτε για σέντρα) μπορώ να την κάνω όταν δεν έχω φτάσει ακόμα στη μπάλα, αλλά έχει γεμίσει ήδη η μπάρα (κατάλαβες τι εννοώ).. Το R2+[] θέλει δεξιοτεχνία να το κάνω, προσπαθώ με το R2 να παίρνω καλύτερη θέση για κεφαλιές (έτσι μου είπαν), το [] το έχω ακριβώς πάνω απο το R2. Οπότε πρέπει να πατάω και τα 2 μαζί. Θέλει training
Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Βασικά να σε ρωτήσω απο την εμπειρία σου.. Πόσο σημαντικά είναι τα R2 και L2 (σε συνδιασμό με άλλα πλήκτρα)? Γιατί έτσι όπως τα έχω βάλει, μπορώ να τα χρησιμοποιώ μόνο ξεχωριστά (άντε και με τα R1,L1)αφού μπορώ να τα πατάω μόνο με τον δεξιό αντίχειρα.. Γιατί στα 2 πλήκτρα που έχω στο πίσω μέρος, έχω βάλει το R1 (που απο ότι έχω δει βοηθάει για καλύτερες σέντρες-μαζί με ο Ο-, ή γενικά μαζί με το σουτ ή την through ball), και το L1 (ε το turbo δε νομίζω να μπορούσα να το αποφύγω).. Μήπως χάνω πολλά με αυτή την επιλογή??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.