chrisdel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Πρόβλημα φίλε Str. Είμαι και εγώ με ΠΟΤΕ γραμμή και ISP HOL από το RAM μόνο που από την αρχή έχω το πρόβλημα και άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα. (περιοχή θεσ/νίκη Τούμπα)
ntsili Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Αυξάνει το αριθμό των ταυτόχρονων ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ connections που μπορεί να κάνει ο υπολογιστής. Προσωπικα' date=' στο Azureus πιάνω αρκετα συχνά 45-50kb/s & πιστεύω ότι όσοι δεν πιάνουν πάνω από 20, δεν χάνουν τίποτα να δοκιμάσουν το patchάκι.[/quote'] Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο περιορισμός δεν ισχύει στον αριθμό των ταυτόχρονων διαφορετικών συνδέσεων που μπορείς να έχεις, αλλά στον αριθμό των νέων συνδέσεων που μπορείς να δημιουργήσεις ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή περιορίζει τον αριθμό των νέων συνδέσεων σε 10 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο. Εάν θες να συνδεθείς με πάνω από 10 IP θα πρέπει να περιμένεις για το επόμενο δευτερόλεπτο. Ουσιαστικά αυτό δεν περιορίζει την ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις, Συμφωνώ 100% με αυτό που λες. Kοίτα, όμως, κάτι. Πότε συνήθως μπορούμε να πιάσουμε την μεγαλύτερη ταχύτητα που επιτρέπει η γραμμή μας? Προσωπικά εγώ πιάνω 50άρες όταν τα peers(=seeder+leechers) είναι πολλά & με μια σχετικά καλή αναλογία μεταξύ τους. Σε μια τέτoια σύνδεση, λοιπόν, μπορεί οι συνολικοί users να είναι 1000 και εσύ να είσαι συνδεδεμένος πχ με 250 άτομα. Αν πας στο tab "peers" θα δεις ότι πχ είσαι συνδεδεμένος με 250, αλλά ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ το "state", θα δεις ότι ΣΥΝΕΧΩΣ γίνονται handshakings με καινούργιους users, εμφανίζονται συνέχεια pending connections... Σκέψου τώρα να έχεις μόνο 2 "s.o.c.a."! Δεν θα είσαι καθόλου ευέλικτος. Αν έχεις 3, το ίδιο, ίσως και λίγο καλύτερα, αν έχεις 4..5..10 εξακολουθείς να μην κινήσαι άνετα. Είναι τόσο μεγάλο το "cloud" των συνολικών χρηστών που πραγματικά με μόνο 10 διαθέσιμα "s.o.c.a." ΔΕΝ θα κάνεις δουλειά. Τα handshakings επαναλαμβάνονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ: την πρώτη φορά μπορεί να μην γίνει επιτυχημένη σύνδεση, την δεύτερη να γίνει, αλλά να μείνει "pending", την τρίτη να προχωρήσει, αλλά να μην πάρεις δεδομένα, πιο μετά στην τέταρτη να γίνουν όλα καλά και να αρχίσεις να κατεβάζεις κανονικά από τον συγκεκριμένο χρήστη. Και σκέψου όλο αυτά επί μερικές εκατοντάδες peers. Τα "s.o.c.a." ΣΙΓΟΥΡΑ βοηθάνε, διότι το δίκτυο των torrents είναι δυναμικό και εξαρτάται σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό από τα peers αυτά-καθεαυτά (δεν ενορχηστρώνεται η όλη φάση από έναν κεντρικό server που θα ορίζει ποιος θα πάρει και ποιος δεν θα πάρει... ουσιαστικά όποιος προλάβει πήρε!!). Όποιος βάλει λίγα "s.o.c.a." δεν θα έχει πρόβλημα όταν έχει να κάνει με torrents που σχετίζονται με 10-15 συνολικά peers. Όταν όμως έχεις να κάνεις με 200,300,500,1000 peers, τότε με λίγα "s.o.c.a." είσαι χαμένος, γιαυτό και το πρόγραμμα έχει και την επιλογή να αυξήσει κανείς τον αριθμό των "simultaneus outbound connection attempts"... [s.o.c.a. = Simultaneus outbound connection attempts ]
bakxaf Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Ο tracker είναι αυτός που καθορίζει τι θα κατεβάζει ο κάθε χρήστης takis456 pisteuo pos to download se sxesi me to upload eksartate apo ton tracker. katebasa ena torrent kai eixa ri8misi to upload sto 45kb kai eixa download meso oro 38kb oso poio ligo upload evaza toso katevene kai to download. tora katevazo allo torrent kai exo ri8misi to upload sto 10kb kai exo download meso oro 30kb to megisto pou mporesa na piaso.
Str Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Πρόβλημα φίλε Str.Είμαι και εγώ με ΠΟΤΕ γραμμή και ISP HOL από το RAM μόνο που από την αρχή έχω το πρόβλημα και άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα. (περιοχή θεσ/νίκη Τούμπα) filtate!!!! litrothika... kanonika elige 3 dek i hol kai epeidi den antexa , piga plaisio, pira karta 256 tis forthnet (1 minas me 20 euro +1 minas doro =2 mines me 20 evro alla sta 256 kai oxi 384 pou plirono grammi) ALLA KSEMPOUKOSA!!!! pleon ta torrents trexoun kanonika!!!!! sto netlimiter sta statistika exo 99-100 MB ana wra!!!!!! (u do the math, exo molis irtha apo parti) kai lipomoun o mlks pou den energopoiisa kai to 2o paketaki hol-ram pou eixa!!!!!
takis456 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Κοίτα ntsili, κάθε φορά που ξεπερνάς το όριο σου βγάζει ένα warning στο event viewer που γράφει: "TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.". Εμένα μου το βγάζει μόλις ξεκινάω τα προγράμματα που έχω για τα torrents. Από εκεί και μετά δεν μου το ξαναεμφανίζει και ας κάνω περίπου 60 torrents seed. Εγώ ασχολούμαι μόνο με private trackers που συνήθως δεν έχουν πολλά άτομα. Όσοι είναι σε public trackers και τους βγάζει αυτό το μήνυμα (και είναι σίγουροι ότι δεν έχουν κολλήσει τίποτα) θα μπορούσαν να γράψουν το patch αν και πάλι δεν το πιστεύω ότι θα βοηθούσε και πολύ γιατί και με 100 άτομα να συνδεθείς ταυτόχρονα πόσοι από αυτοί θα σου στέλνουν κάτι? Μπορείς άνετα να έχεις συνδεθεί με 5 άτομα και να σου κάνει ο καθένας upload από 5 kb/s.. ούτε μεγάλο φόρτο έχεις από συνδέσεις και κατεβάζεις μια χαρά. Βάζεις άλλο ένα torrent με άλλα τόσα άτομα και δεν έχεις πρόβλημα.. bakxaf πόσο upload μπορείς να κάνεις? Όπως είπα και πριν το upload καθορίζεται απο 2 αντίθετους παράγοντες. Όσο μεγαλύτερο upload κάνεις τόσο μεγαλύτερο download προσπαθούν να σου δώσουν.(από το torrent) Αλλά αν χρησιμοποιείς όλο το upload σου θα έχεις μικρότερη δυνατότητα να κατεβάσεις.(από την ADSL σου)
ntsili Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Takis456 έχω κάνει αρκετές δοκιμές σε torrents με ΠΟΛΛΑ peers και έχω δει σοβαρές διαφορές ανάλογα με την τιμή των "simultaneus outbound connection attempts" που βάζω. Μέσα σε μία ώρα πχ μπορεί να είσαι συνδεδεμένος με 200 peers, ενώ αν έχεις μεγαλύτερη τιμή "s.o.c.a." o αριθμός να είναι ακόμα και πάνω από 700 και αυτό διότι κάνεις περισσότερα outbound connections/sec, oπότε κινήσαι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πιο άνετα κινείται η όλη διαδικασία όταν μπορεί το azureus να κάνει πχ 100 handshakings μέσα σε 1 δευτερόλεπτο ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. Δηλαδή αν έχεις 100 s.o.c.a. ΔΕΝ σημαίνει ότι κάθε δευτερόλεπτο θα χρησιμοποιούνται ΚΑΙ τα 100, αλλά κάποια κρίσιμη στιγμή θα χρησιμοποιηθούν πχ 95 και αυτό θα σε οδηγήσει σε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πλενονέκτημα για την περαιτέρω εξέλιξη του download. Εννοείται ότι καταφέρνοντας τελικά να είσαι συνδεδεμένος ΕΝΕΡΓΑ με περισσότερους, υπάρχουν και ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ πιθανότητες για καλύτερο download.
takis456 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Το θέμα είναι τι να τους κάνεις τους 200 peers? Με λιγότερους δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου?
ntsili Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Όταν κατέβαζα το Star Wars νομίζω πρέπει να ήταν γύρω στα 70000 peers εκ των οποίων οι seeders ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ αναλογικά με τους leechers. Γινόταν τόσος χαμός που δεν προλάβαινες να κατεβάσεις από μία IP για πάνω από 15 δευτερόλεπτα. Κάθε στιγμή χανόντουσαν γύρω στις 20-30 "established connections" και δημιουργόντουσαν αντίστοιχες καινούργιες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχω έναν περίπου σταθερό αριθμό ατόμων από τα οποία κατέβαζα πολύ λίγο μεν, αλλά ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕ 40-43 kb/s (περίπου 150 άτομα που μου έδιναν από 0.1-0.6 kb/s). Aυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμβεί με χαμηλή s.o.c.a. αφού τα disconnections και τα reconnections πήγαιναν σύννεφο. Δεν χάνεις τίποτα αν αυξήσεις τον αριθμό των s.o.c.a. (πλέον ούτε στον τομέα ασφάλειας του υπολογιστή σου)
takis456 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Με 70000 peers σίγουρα γίνεται χαμός.. σε τέτοιες περιπτώσεις η αύξηση του ορίου θα μπορούσε να σε βοηθήσει, αλλά το θέμα είναι ότι αν προσπαθείς να συνδεθείς με άλλα 70000 άτομα μεγάλος μέρος του bandwitdh σου χάνεται σε dns, διατήρηση σύνδεσης, αποστολή πληροφοριών για τα blocks που έχεις/σου λείπουν κ.τ.λ.
gherudos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 ti einai to s.o.c.a.? apo pou to ruthmizoume?Einai mono gia ton azureus?
takis456 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Simultaneus outbound connection attempts και είναι για τα Windows και όχι για πρόγραμμα.. θα πρέπει να κατεβάσεις το patch.. το κατεβάζεις από το http://lvllord.de/..
riginos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 paidia thelw mia xari... dokimazw gia prwti fora na katevasw apo torrent kai siggekrimena to μtorrent. mipws xerei kanenas na mou pei pies einai oi pio kales rithmiseis gia na auxisw tin tahitita sto download mou? ehw sindesi 384/128 tis forthnet
Panathinaikara Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 αφού εγκαταστήσουμε το patch μετά τι ρυθμίσεις κάνουμε και πού;
Dimitris1975 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 paidia thelw mia xari...dokimazw gia prwti fora na katevasw apo torrent kai siggekrimena to μtorrent. mipws xerei kanenas na mou pei pies einai oi pio kales rithmiseis gia na auxisw tin tahitita sto download mou? ehw sindesi 384/128 tis forthnet ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΟ DOWNLOAD RATE ΣΤΟ 0(UNLIMITED) KAI TO UPLOAD RATE ΣΤΟ 10 (ΤΟ ΠΟΛΥ). ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΟ BITLORD ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ μTORRENT ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ "WELCOME TO TORRENT WORLD"!!!
mandal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 ...στον καθένα. (ο ένας από Αμερική και ο άλλος από Σουηδία νομίζω). file takh auto to magiko pws to kaneis ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.