EXoRCiST Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Αγοράκια και κοριτσάκια help! Έχω μπροστά μου το AutoLog GSM-PLC. Τι είναι αυτό; Είναι ένα PLC συνδεδεμένο σε modem το οποίο στέλνει SMS. Τέτοιες διατάξεις χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία. Τη συνδέουμε πχ σε έναν ανελκυστήρα και αν υπάρξει κάποια βλάβη, αυτή αποστέλνει sms στον τεχνικό για να έρθει να τη φτιάξει. Χρησιμοποιεί μια δικιά της γλώσσα για να την προγραμματίσεις. (α, δε μπορώ να πω, στην εταιρία που με απασχολεί μπορείς να μάθεις ενδιαφέροντα πραγματάκια ) Ένα απλό παράδειγμα: 'DI0=1' "Πρόβλημα στην πόρτα" 3 Αυτό σημαίνει πως αν στην Digital Input 0 πάρουμε 1 (εννοείται πως έχουμε συνδέσει την αντίστοιχη "έξοδο σφάλματος" του ανελκυστήρα στη DI0 του GSM-PLC), το μόντεμ στέλνει ένα sms στον 3ο τηλεφωνικό αριθμό που έχουμε στο Phone Book μας (ο οποίος αντιστοιχεί στον κατάλληλο τεχνικό), με το αντίστοιχο μήνυμα Όλα αυτά ήταν μια μικρή εισαγωγούλα σε περίπτωση που φάνηκε σε κάποιον ενδιαφέρον το όλο θέμα... Πάμε τώρα στην ουσία: Η γλώσσα αυτή -και με την οποία καταπιάνομαι εδώ και καιρό- είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτό το λόγο και δεν έχει περαιτέρω δυνατότητες... Έλα μου όμως που εγώ θέλω όλα τα "alarms" να τα κρατάω σε ένα αρχείο excell; Π.χ: Alarm Date/Time ------- Alarm Text 13/10/05 9:14:16 AM -- Πρόβλημα στην πόρτα 16/12/05 4:00:37 PM -- Μπουτόν κινδύνου ON κλπ Υποθέτω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τη συσκευή μέσω RS232 στο pc και με κάποιον τρόπο να μεταφέρονται τα δεδομένα Δε με ενδιαφέρει σε ποια γλώσσα θα γίνει κάτι τέτοιο, αρκεί να γίνεται Βέβαια το πρόβλημά μου είναι πως έχω να ασχοληθώ με άλλες γλώσσες προγραμματισμού εδώ και πολύύύύύ καιρό και τα θυμάμαι όλα ως ...μια γλυκιά ανάμνηση :roll: Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είναι εφικτό αυτό το εγχείρημα ή ζητάω too much; Ευχαριστώ για το χρόνο σας 8)
alkisg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δεν έχω ιδέα για τις προδιαγραφές μιας τέτοιας συσκευής, αλλά αφού μπορεί να στέλνει SMS γιατί δεν το χρησιμοποιείς για να λαμβάνεις κι εσύ τα alarm μέσω email; Δηλαδή κάθε μήνυμα που θα πηγαίνει σε τεχνικό, να το λαμβάνεις κι εσύ. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν τέτοια επιλογή SMS to mail. Έτσι θα μπορείς να κρατάς αρχείο Excel ακόμα και από απομακρυσμένα μηχανάκια και δεν θα χρειάζεται να τα συνδέεις στο PC σου (ή η απόσταση δεν σε ενδιαφέρει; )
nkorf Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Endiaferon to post, However filaraki EXoRCiST 10 lepta googling lene pos i etaireia pou to parexei dinei manual gia na to configurareis me ta data sources pou theleis. Pio sigkekrimena sto http://www.ff-automation.com/download/Documents/English/AutoLog_Presentations/Autolog_GSM/GSM_presentation1_eng.pdf leei pos to sideriko einai allready data source configured gia SQL kai Excel. Ara i apantisi einai oti ginetai. Efoson loipon to exete agorasei to sideriko prepei na exei kai ta sinafi eggrafa koitakse ta ligo ... einai psixagogika otan ta diavazeis me sinodeia frappe.
EXoRCiST Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 alkisg το θέμα είναι να μπαίνει αυτόματα στο excellaki ;-) nkorf tο ξέρω πως η εταιρία έχει το αντίστοιχο excellaki. Έχω και το demo του. Το θέμα είναι πως το πουλάει και τα αφεντικά μου εδώ θέλουν να φτιάξουν ένα δικό τους excellaki για να το promotάρουν, να το πουλάνε, ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Και σε ποιον έπεσε ο κλήρος; Στον άμοιρο τον αυτοματιστή :-P
alkisg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Βρε από email σε excel είναι trivial! 5 λεπτά υπόθεση! Είτε vba (visual basic for applications) μέσα από το Outlook είτε παραγωγή .csv (comma seperated values) αρχείου από ξεχωριστό πρόγραμμα.
EXoRCiST Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Χμ, μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό; Επίσης ίσως το όλο εγχείρημα κολλάει στο ότι δεν ξέρω αν γίνεται να σταλεί με mail. Όταν λες πως οι εταιρίες έχουν επιλογή "sms to mail" εννοείς αυτό που καταλαβαίνω; Δηλαδή από το κινητό αντί να επιλέξουμε το "via text message", να επιλέξουμε "via mail"; Αν ναι, τότε νομίζω πως έχουμε πρόβλημα. Ναι μεν το modem χρησιμοποιεί μία κάρτα κινητού, αλλά στο manual δε γράφει πουθενά κανέναν τρόπο να στέλνω mail αντί για sms. Ότι γράφεται μέσα στα εισαγωγικά (""), πρέπει να ακολουθείται από έναν αριθμό (α/α του τηλεφώνου που έχουμε στο ιδιότυπο address book μας) και αποστέλεται εκεί. Έτσι είναι η σύνταξη της εντολής. Όπως είπα, η γκάμα εντολών είναι περιορισμένη
alkisg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Δες λίγο πρώτα αν γίνεται να σταλεί email και μετά τα βλέπουμε για VBA, είναι πραγματικά εύκολο. Παλιότερα που το είχα κοιτάξει κάποιες εταιρίες επέτρεπαν να γράφεις SMS με ειδική μορφή, π.χ. MAIL:[email protected] "MHNYMA" και το ΜΗΝΥΜΑ το έστελνε αυτόματα η εταιρία κινητής τηλεφωνίας στο [email protected]. Αν μπορείς να συντάξεις τέτοια εντολή τότε ρώτα κάποιον που να ασχολείται με κινητά, θα σου πει την ακριβή σύνταξη. Επίσης απ' όσο ξέρω η Cosmote όταν λαμβάνεις email στο [email protected] σου στέλνει και SMS, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται το αντίθετο που θες εσύ, δηλαδή τα SMS να σου τα στέλνει και στο [email protected]... Επομένως αν λύσεις το θέμα του να στέλνεις email από τη συσκευή μέσω SMS τα υπόλοιπα είναι εύκολα... edit: δες και λίγο τους αριθμούς ICQ, αν θυμάμαι καλά όταν στέλνεις SMS στο ICQ τότε ο παραλήπτης ειδοποιείται με email... Επίσης μια ακόμα ιδέα είναι να έχεις μόνιμα κάποιο dedicated τηλέφωνο συνδεδεμένο σε Η/Υ και να λαμβάνει εκείνο τα SMS, οπότε εκείνα τα dedicated τηλέφωνο + PC να αναλαμβάνουν την μετατροπή σε excel...
EXoRCiST Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2005 OK Ήδη ρώτησα τον υπεύθυνο της κατασκευάστριας εταιρίας αν υπάρχει τέτοια επιλογή (γιατί όπως ανέφερα στο manual δεν υπάρχει κάτι σχετικό) και περιμένω απάντησή του Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.