Προς το περιεχόμενο

Sata Raid Xoris Data Loss?

laskos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω (και) εναν sata 300gb maxtor (αυτον της sig) Γεμισε σχεδον και λεω να πάρω αλλον ενα και να τους βαλω σε raid 0. Μπορω να το κανω αυτο χωρις να χάσω τα δεδομενα απο αυτον που εχω ηδη? που να κανω backup τωρα 250gb πραγματα σε dvd! Χωρια πως κανενας γνωστος μου δεν εχει τοσο πολυ ελευθερο χωρο να τα εβαζα εκει.

Δημοσ.

otan pas na ftiaxeis to raid tha sto grapsei kiolas oti tha sbistoun oloi oi diskoi kai meta tha fenontai san enas.kapoios ixe pei oti ipirxan kati programmata alla malon den isxuei dioti to raid 0 tha ginei apo to bios tou raid controller.meta to xorizeis se partition kanonika.

Δημοσ.

Σημείωσε:

Ο δίσκος που έχεις τώρα = (Α)

Ο δίσκος που θα πάρεις = (Β)

Ένας δίσκος που να χωρά τα δεδομένα του (Α) = ©

Και το Raid = (ΑΒ).

Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις ghost τον (Α) στον ©. Ύστερα φτιάχνεις το RAID 0 (AB).Μόλις το φτιάξεις κάνεις πάλι ghost απο τον © στον (ΑΒ).

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα δουλέψει.

Δημοσ.

Και γενικά να κανεις backup πριν φτάνεις στα 250gb..... Αν σου έκανε ενα τσαφ ο δίσκος και πάπαλα τί θα έκανες? Θα ερχόσουν εδώ όπως δεκάδες άλλοι να έψαχνες λύση! :D

ρε παιδιά... προσέχουμε για να έχουμε......!!:D

Δημοσ.
Σημείωσε:

Ο δίσκος που έχεις τώρα = (Α)

Ο δίσκος που θα πάρεις = (Β)

Ένας δίσκος που να χωρά τα δεδομένα του (Α) = ©

Και το Raid = (ΑΒ).

Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις ghost τον (Α) στον ©. Ύστερα φτιάχνεις το RAID 0 (AB).Μόλις το φτιάξεις κάνεις πάλι ghost απο τον © στον (ΑΒ).

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα δουλέψει.

Εχω την εντύπωση οτι δεν θα δουλέψει... Είχα κάποτε μιλήσει με εναν απο τη Symantec για το Ghost, το θέλαμε για την εταιρία και είχε έρθει για προσφορά κλπ.... (τελικα χρησιμοποιούμε το acronis, LOL!!).

Τον είχα ρωτησει για προσωπικη χρήση το ίδιο πράγμα και μου είχε πει ότι δεν θα πετύχει. Τουλάχιστον όχι με το ghost. Το acronis δεν ξέρω...

Δημοσ.

sorath douleuei auto pou les arkei na exeis ena megalo disko gia na kaneis to ghost.meta mesa apo ta windows mporeis na kaneis kai kati san mirror bebea mexri tin xoritikotita pou xoraei.kati san raid 5.apla panta backup.exo raid alla exo kai backup se 1 x 250 kai 1 x 80(melontika ) 1 x 200

Δημοσ.

an to ghost dei ton disko den tha katalavei oti einai raid 0 alla tha ton dei san ena disko.opote tha pexei to ghost se autin tin periptosi.an exei ginei software raid ekei logo elipsi drivers den tha pexei.to provlima einai an to ghost tha dei ton disko i oxi.

Δημοσ.

epese prosfata sta xeria mou ena laptop amilo 3484g me 2 diskous 80gb... ta windows itan perasmena ston enan disko (to prwto boot me to setarisma egine apo mena) kai o allos itan adeios... xrisimopoiwntas to raid tool tis via oi diskoi mpikan se raid0 mesa apta windows se mia diadikasia pou kratise peripou 1 wra... kali fasi ;)

sto diko mou PC egine me ton klassiko tropo apto bios tou controller, F6 sto setup twn xp klp klp...egw omws exw floppy to laptop pou anefera panw den eixe ;)

sumperasma... isws kai sto desktop sou na ginetai xwris na kaneis format apla den kserw leptomeries - den mou exei tuxei... o googlis isws kati na sou pei..

Δημοσ.

tonymontana auto pou les gia to laptop einai software raid.emeis milame na ginei mesa apo ton contrroller gia kalitera kai na min stirizetai sta windows gia auto sou petixe kanonika.kai mirror mporeis na kaneis apo mesa.,eno stin deuteri periptosi itan apo ton controller opos ipes.

Δημοσ.

Φιλαράκο δεν χρειάζεται να κάνεις raid. Η πρόταση η δικιά μου είναι να βάλεις έναν άλλο δίσκο και αν έχεις λειτουργικό XP ή 2000 να το κάνεις mount μέσα απο disk manager χωρίς να χρειαστείς backup. Αυτό δέν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις backup όχι για να βάλεις τον άλλο δίσκο αλλα για την δική σου ασφάλεια.

Δημοσ.

Απλά είπα ότι

βάζεις έναν άλο δίσκο πάνω στον contrοler ότι δίσκο θέλεις

πας μετά μέσα στον disk manager και άν θέλεις να φτιάξεις πολλά volumes τον κάνεις dynamic γιατί ως γνωστόν υπάρχει πρόβλημα άν φτιάξεις (όχι απαραίτητα αλα υπάρχει) πάνω apo 4 partitions στο ίδιο μηχάνημα (να εξηγούμαστε partitions όχι extended partition και logical drives) μετά λοιπόν που θα τον κάνεις dynamic θα πας να τον χωρίσεις σε volumes την ώρα λοιπόν που θα τον χωρίζεις σε volumes θα του λές να κάνει mount στο c: ή ston d: όπου θέλεις εσύ τέλος πάντων και θα του ορίζεις σε ποιο φάκελο (το όνομα του φακέλου το δίνεις εσύ) θα αντιστοιχεί. εσύ λοιπόν βλέπεις έναν φάκελο πχ. test μέσα στο c: ή στο d: όπου το έχεις ορίσει εσύ ότι αντιστοιχεί αλλα στην πραγματικότητα είναι ένα volume σε έναν άλο δίσκο. Μπορείς να τον ανα γνωρίσεις μόνο επειδή μπροστά απο τον συγκεκριμένο φάκελο στον explorer θα βλέπεις αντί για κίτρινο φάκελο το εικονίδιο σαν δίσκο. Επαναλαμβάνω μόνο σε xp ή 2000. Επειδή έχει data ο δίσκος να μην μπλέξει καθόλου ο άνθρωπος με raid ούτε mirror ούτε stripe ούτε raid 5.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...