abakas7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Ένα συγγενικό μου πρόσωπο, επαγγελματίας αρχιτέκτονας, θέλει να αγοράσει laptop στο οποίο να τρέχει επαγελματικά σχεδιαστικά προγράμματα. Ζητάει τη βοήθειά μου για το τι laptop να αγοράσει. Δεδομένου του σκοπού για το οποίο το χρειάζεται, τα βασικά χαρακτηριστικά που σκέφτομαι σε πρώτη φάση είναι: - Ισχυρός επεξεργαστής - Πολλή μνήμη RAM - Δυνατή κάρτα γραφικών Έτσι σκέφτομαι για έναν AMD 3000 ή Pentium γύρω στα 3GHz και μνήμη RAM 1024MB. Τώρα για κάρτα γραφικών δεν ξέρω αν αρκεί μια συνηθισμένη κάρτα ή υπάρχουν ειδικές κάρτες για επαγγελματίες. Επίσης, από που να το αγοράσει; Κυκλοφορεί η φήμη ότι τα laptop του Πλαισίου θερμαίνονται εύκολα και δεν είναι πολύ στέρεες κατασκευές. Ζητώ τη βοήθειά σας και τις γνώμες σας, ευχαριστώ!
charis_k Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 me mia "grogori" matia i cpu xanei..... kata ta alla poli kalo... an brw kati.. 8a postarw later
HexStatic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=121894
Feax Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Είμαι και εγώ σε φάση που ψάχνομαι για laptop και χρησιμοποιώ καθημερινά για αρκετές ώρες Autocad. Όντως ο πολύς ο κόσμος νομίζει ότι απαιτείται τρελή υπολογιστική ισχύς και super καρτα γραφικών για να τρέξει autocad. Δεν είναι έτσι. Δεν έχω τρέξει ποτέ το autocad σε laptop αλλά το έτρεχα (το 2000i) για καιρό σε P3 192ΜΒ RAM (και αρχικά σε 128MB) με μια κάρτα γραφικών Diamond Speedstar 8MB. Εντάξει τα σχέδια που δούλευα (Αρχιτεκτονικά Νοσοκομείου, τοπογραφικά κλπ) μπορεί να μην ήταν τόσο βαριά όσο αυτά που τρέχω τώρα σε P4 3,2 1GB Ram 6600 VGA αλλά τη δουλειά μου την έκανα μια χαρά χωρίς να παρατηρώ μεγάλες διαφορές από τη σημερινή κατάσταση. Γενικά είναι λάθος να πιστευει κανείς ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον CAD σταθμό του με laptop αφού το κύριο περιφεριακό για CAD είναι η οθόνη. Με τον P3 είχα μια CRT 19'' SONY G420 που σήκωνε μεγάλες αναλύσεις και έκανα πολύ καλύτερα τη δουλειά μου από τη σημερινή TFT LG 1980. Επίσης πιστεύω ότι η κάρτα γραφικών τουλάχιστον για 2D σχέδια (κατόψεις κλπ) δε παιζει σχεδόν κανένα ρόλο. Τώρα αν ζητάει κάποιος 3D redering και φωτορεαλισμούς τότε δε νομίζω να τον καλύψει κανένας "γηινος" laptop. Συμπληρωματικά ενός desktop ΗΥ όπου ένας μηχανικός "κυρίως" θα τρέχει το Autocad ένα σχεδόν οποιοδήποτε laptop θα του κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να επεξεργάζεται σχέδια, να κάνει κάποιες τροποποιήσεις κλπ εκεί που δε μπορεί να μεταφέρει τον desktop του (πχ σε ταξίδια ή στο σπίτι του εφόσον ο κυρίως CAD-HY του είναι στο γραφείο/εταιρεία του) Υ.Γ : Για CAD, αμέσως μετά από μια καλή οθόνη διάλεξε ένα καλό-ελαφρύ-ξεκούραστο-ακριβές mouse (όχι απαρίτητα wireless/optical - έχω "πέσει" σε φανταστικά mouse των 10 Euro). Τα υπόλοιπα δεν παιζουν και μεγάλο ρόλο.
abakas7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτό πως σου φαίνεται? Αυτός είναι πράγματι ένας πολύ δυνατός υπολογιστής αλλά έχει παραπανίσια πράγματα, όπως 2048ΜΒ RAM ή 2x80GB SATA. ;-) me mia "grogori" matia i cpu xanei..... kata ta alla poli kalo... Σε αυτό το σημείο ήθελα να ρωτήσω αν αξίζουν οι Centrino M ή να προτιμήσω έναν pentium 4 ή ΑΜD;
Feax Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Σε αυτό το σημείο ήθελα να ρωτήσω αν αξίζουν οι Centrino M ή να προτιμήσω έναν pentium 4 ή ΑΜD; Χωρίς να είμαι ο ειδικότερος επί των laptop : Pentium M
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Σιγουρα πρεπει να ειναι καποιο Deskop replacement Αρκετο βαρος αλλα καλυτερη ταχυτητα διοτι ο σχεδιασμος (Αριτεκτονικη - δομη μητρικης)του ειναι σχεδον ομοιος με τα Desktop
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Αν δεν σε ενδιαφέρει το βάρος: Sony Vaio VGN-A497XP ( ή εναλλακτικά ο μικρότερός του αδερφός VGN-397XP). 17" οθόνη (1920x1200) , Διπλός δίσκος 100GB, Radeon X600 256MB, P Mobile 2G, 1GB RAM, κτλ Αν θες κάτι πιο μικρό, Acer Ferrari 4005 (ρώτα πρώτα τι κάρτα γραφικών έχει, γιατί σε κάθε eshop site αναφέρουν διαφορετική και δεν ξέρω τι ισχύει). 15" οθόνη (1650x1080). Στα σχέδια η ανάλυση της οθόνης έχει μεγάλη σημασία, οπότε ας ξεχάσεις την κλασική ανάλυση για laptop 1280x960 (διαφορετικά το pan & zoom θα σου φάει ώρα)
abakas7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Αν δεν σε ενδιαφέρει το βάρος: Sony Vaio VGN-A497XP ( ή εναλλακτικά ο μικρότερός του αδερφός VGN-397XP). 17" οθόνη (1920x1200) ' date=' Διπλός δίσκος 100GB, Radeon X600 256MB, P Mobile 2G, 1GB RAM, κτλ[/quote'] Υπάρχει κάποιο link για μια τέτοια σύνθεση; Να σας πω επίσης ότι μπορούν να διατεθούν μέχρι 2000 ευρώ
StavrosD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Το κόστος δεν είναι πρόβλημα. http://www.go-online.gr/ και το αγοράζει με επιδότηση στην μισή τιμή (πρέπει να κάνει και σύνδεση στο ίντερνετ για την επιδότηση, κοίτα τις λεπτομέρειες)
abakas7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια. Έχω αρχίσει να καταλήγω σε κάτι. Θα ενημερώσω τις επόμενες μέρες. Δύο ακόμη πράγματα που θα ήθελα να ρωτήσω: - Αποφάσισα να πάω στο e-shop στο Χαλάνδρι να αγοράσω το laptop. Έχετε κάποιο άλλο κατάστημα να προτείνετε; - Τι γίνεται με τα καμένα pixel της οθόνης του laptop; Υπάρχει κάποια εταιρία που να δίνει 0 pixel εγγύηση, όπως π.χ. η LG στις κανονικές tft;
abakas7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μετά από κάμποσο ψάξιμο χθες, αγοράσαμε τελικά τον HP Pavilion zd8000 με P4 HT ~3.4GHz με 1024ΜΒ RAM, 100GB σκληρό, οθόνη 17'' και κάρτα γραφικών ΑΤΙ Χ700 256ΜΒ.
JohnnyB Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Άργησα κάπως αλλά παραθέτω την άποψή μου για όσους διαβάσουν το post σου. Όντας μεταπωλητής της Autodesk μπορώ να σου πω ότι δεν χρειάζεται κάποιο τέρας μηχάνημα. Ένας Pentium Mobile από 1.8 και πάνω με 1 GB RAM θα κάνει τη δουλειά του. Αυτά αν ο φίλος σου θέλει να δουλεύει AutoCAD. Αν θέλει να κάνει και τρισδιάστατο μοντέλο στο AutoCAD ή να δουλέψει Architectural Desktop ή και φωτορεαλισμό τότε θα είχε λογική να κοιτάξει για κάποια καλή κάρτα γραφικών και ένα σκληρό με πολλές στροφές. Από τα πιο βασικά πάντως, όπως έχω δει από πελάτες, είναι το monitor. Σε καμμία περίπτωση δεν θα έπερνα laptop χωρίς 15.4" wide monitor. Είναι πολυ πρακτικό και ο επιπλέον χώρος του wide επιτρέπει το άνοιγμα toolbars δεξιά και αριστερά χωρίς να κάνεις τον χώρο σχεδιάσης απελπιστικά μικρό.
kirileman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Πως φαίνοναι σε wide screen τα αντικείμενα του autocad; Διότι αν ένα σχεδιασμένο τετράγωνο για παράδειγμα δεν φαίνεται τετράγωνο αλλά παραλληλόγραμμο, τότε έχουμε πρόβλημα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.