Feax Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Πως φαίνοναι σε wide screen τα αντικείμενα του autocad; Διότι αν ένα σχεδιασμένο τετράγωνο για παράδειγμα δεν φαίνεται τετράγωνο αλλά παραλληλόγραμμο, τότε έχουμε πρόβλημα!!! Ποιός, Που, :roll: Πότε, Γιατί ? :razz: :razz: :razz: Καλό κι αυτό. Κάθε μέρα ακούω και κάτι καιγούργιο !!!
cassidy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Μιας και θα εργαστεί σε CAD, μήπως να κοιτάξει με καμιά κάρτα mobility FireGL ή κάτι τέτοιο; πχ. http://www.ati.com/products/Mobilityfgl9000/index.html Ένας φίλος μου είχε δείξει ένα τέτοιο laptop της IBM κι ήταν σε τιμή γύρω στα 2000 ευρώ.
JohnnyB Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Πως φαίνοναι σε wide screen τα αντικείμενα του autocad; Διότι αν ένα σχεδιασμένο τετράγωνο για παράδειγμα δεν φαίνεται τετράγωνο αλλά παραλληλόγραμμο, τότε έχουμε πρόβλημα!!! Τα αντικείμενα φαίνονται κανονικά. Απλά υπάρχει περισσότερο desktop διαθέσιμο. Για να καταλάβεις η ανάλυση που δουλεύει ένα wide monitor θα είναι για παράδειγμα 1680x1050 αντί για το κλασσικό 1600x1200.
cassidy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Για τις firegl έκανα λάθος, δεν ήταν ibm αυτό που είχα δει αλλά dell http://www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/precn_notebooks?c=gr&l=en&s=pad Έχουν μοντέλα με ati firegl αλλά και με nvidia quadro.
StavrosD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Σε wide screen υπάρχουν δύο εκδοχές: 1. Εργάζεσαι με τα toolbar δεξιά και αριστερά, οπότε σε συμφέρει 2. Εργάζεσαι με τα toolbar πάνω και κάτω, οπότε δεν σε συμφέρει επειδή σου μένει μια λεπτή λωρίδα στην οθόνη για σχέδιο, και κάθε λίγο πρέπει να κάνεις pan. (εξαίρεση αν έχεις wide οθόνη η οποία να περιστρέφεται, όπως η δικιά μου, αλλά γίνεται μόνο σε μερικές οθόνες για desktop, όχι για laptop)
kirileman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Ποιός' date=' Που, :roll: Πότε, Γιατί ? :razz: :razz: :razz: Καλό κι αυτό. Κάθε μέρα ακούω και κάτι καιγούργιο !!![/quote'] Αντίθετα εμένα η απάντησή σου δεν μου προξενεί καμία εντύπωση... Τέσπα, στην οθόνη ενός παλιού λάπτοπ που έχω, οι πλευρές ενός τετραγώνου είναι ίσες (μετρημένες με χάρακα). Στην οθόνη crt του desktop pc μου δεν είναι (14 εκ μήκος, 13 ύψος) και αναρωτιόμουν τι φταίει.
spkr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 auth th stigmh douleuw se ena dell inspiron 9300 me 17" othonh kai native analysh 1920*1200. Auto einai auto pou xreiazesai
StavrosD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Από πού τον αγόρασες; Στο site της Dell στην Ελλάδα δεν τον είχα βρεί όταν έψαχνα. Πόσο τον πήρες; Την ίδια ανάλυση έχει και το sony vaio με 17" οθόνη.
spkr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2005 ton efera apo US. Twra apo tous apatewnes sthn ellada egw tha ton agoraza (ase pou den yparxei)
Feax Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Αντίθετα εμένα η απάντησή σου δεν μου προξενεί καμία εντύπωση...Τέσπα' date=' στην οθόνη ενός παλιού λάπτοπ που έχω, οι πλευρές ενός τετραγώνου είναι ίσες (μετρημένες με χάρακα). Στην οθόνη crt του desktop pc μου δεν είναι (14 εκ μήκος, 13 ύψος) και αναρωτιόμουν τι φταίει.[/quote'] Κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με τη ρύθμιση της οθόνης της, δηλαδή από το μενού που ρυθμίζεις size, position κλπ έχεις παραμορφώσει λίγο την οθόνη σου. Άλλο αυτό και άλλο με το αν η οθόνη είναι wide ή ξε-wide. Σε οποιαδήποτε οθόνη δηλαδή αν αλλάξεις τη ρυθμίση του shape (δε θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται .. αυτή που μικραίνεις πχ το πάνω πλάτος της οθόνης) μπορείς να κάνεις ένα τετράγωνο να μοιάζει με τραπέζιο. Δεν ήθελα να φανώ ειρωνικός. Η αντίδραση μου οφείλεται στο ότι τώρα δουλέυω Autocad σε 1280:1024 (1,25:1) και παλαιότερα σε 1024x768 ή 1600x1200 (4:3) και φυσικά καμία διαφορά δεν υπάρχει (τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει). Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό (αν και δε το ξέρω για σίγουρα) ότι το Autocad διαβάζει την ανάλυση της οθόνης σου και εμφανίζει τα σχήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν τις αναλογίες τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.