Προς το περιεχόμενο

MPG χωρίς ήχο σε standalone,χάνει συγχρονισμό με επεξεργασία

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήξερα πως να κάνω πιο αντιπροσωπευτικό τον τίτλο, αλλά νομίζω λέει πάνω κάτω τι παίζει..

Το θέμα έχει ως εξής: 'Επεσε στα χέρια μου ένα βίντεο, που είναι "rip" απο βιντεοκασσέτα. Είναι σε μορφή mpeg, και πάει κανονικά ο ήχος μαζί με την εικόνα. Για καλό και για κακό, δοκίμασα πριν το κάψω οριστικά μαζί με κάποια άλλα βίντει σε ένα DVD, να το κάψω σε ένα επανεγράψιμο, να δω αν παίζει καλά στο standalone. Και με έκπληξη μου είδα ότι ενώ η εικόνα παίζει κανονικά, δεν έχω καθόλου ήχο. Το δυνάμωσα κιόλας αρκετά (γιατί είδα ότι στο pc είναι όντως πιο χαμηλή η ένταση σε σχέση με κάποια άλλα βίντεο που είχα), αλλά πάλι τπτ..

Δοκίμασα να μετατρέψω το format, είτε με το AutoGK σε XviD, είτε πάλι σε mpeg με το mpeg-vcr (χωρίς μετατροπή στις ρυθμίσεις), ή το mainconcept mpeg encoder, αλλά χάνεται ο συγχρονισμός ήχου-εικόνας..

Κάτι μου λέει ότι παίζει κάτι με το bitrate του ήχου, πρέπει να είναι vbr. Το πέρασα απο 2 προγράμματα "αναγνώρισης", και μου έβγαλε διαφορετικά στο καθένα:

gspotvideoinspector9kj.th.jpg

Στο ένα λέει μονοκάναλο mpeg audio, στο άλλο 2κάναλο AC3 Rolling Eyes

Τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω??

Δημοσ.

Νεότερο.. Δοκίμασα να το ανοίξω με το vdubmod, και μόλις τελείωσε την αρχική ανάγνωση του αρχείου, μου έβγαλε μήνυμα:

[!] MPEG: Anachronistic or discontinuous timestamp found in video stream 0 at

byte position 84600850, from 469380800 to 469467200. This may indicate an improper join.

byte position 477825042, from 643401200 to 643469600. This may indicate an improper join.

byte position 573808658, from 685636400 to 685704800. This may indicate an improper join.

Οπότε τελικά μπορεί αν φταίνει και το βίντεο για τον ασυγχρονισμό. Πάντως υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω??

Δημοσ.

Κανένας χριστιανός??

Ό,τι μετατροπή κι αν δοκίμασα, είτε πάλι σε mpeg με το mpeg-vcr, είτε σε DivX/XviD με το AutoGK χάνεται ο συγχρονισμός ήχου/εικόνας..

Μόνο σε μία περίπτωση που δοκίμασα, πάλι σε VCD format (απο τα έτοιμα profiles του mpeg-vcr) είχε ήχο στο standalone, αλλά μετά το πρώτο λεπτό, σα να κολλούσαν τα pixels στην οθόνη. Στην αρχή πήγαιναν απλά "βηματιστά", και μετά απο λίγο κόλλησε όλη η οθόνη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...