Προς το περιεχόμενο

βοηθεια προγραμματισμος συστηματος!

newbie_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καληπερα.

Εχω μια εργασια στο καταραμενο μαθημα Ποργραμματισμος συστηματος και θα ηθελα παραγματικα θα ηθελα και θα παρακαλουσα βοηθεια. Οποιος μπορει και γνωριζω το αντικειμενο ΠΑΡΑΚΑΛΩ βοηθεια. η ασκηση ειναι ηακολουθη.ΒΟΗΘΕΙΑ

Να υλοποιηθεί μία βιβλιοθήκη κρυπτογραφημένης πρόσβασης σε αρχεία, που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις εξής διαδικασίες:

int cropen(const char *password, const char *path, int oflag, mode_t mode);

Η διαδικασία θα ανοίγει το αρχείο (με ενδεχόμενη δημιουργία του), και θα συσχετίζει την είσοδο/έξοδο στο αρχείο αυτό με το συνθηματικό που ορίζεται από την παράμετρο password. Οι λοιπές παράμετροι και το αποτέλεσμα, λειτουργούν όπως και στην open.

int crcreat(const char *password, const char *path, mode_t mode);

Η διαδικασία θα δημιουργεί το αρχείο, και θα συσχετίζει την είσοδο/έξοδο στο αρχείο αυτό με το συνθηματικό που ορίζεται από την παράμετρο password. Οι λοιπές παράμετροι και το αποτέλεσμα, λειτουργούν όπως και στην creat.

ssize_t crwrite(int fildes, const void *buf, size_t nbyte);

Όπως και η write, τα δεδομένα όμως γράφονται στον δίσκο αφού έχουν πρώτα κρυπτογραφηθεί με το συνθηματικό password (που προσδιορίστηκε στο άνοιγμα/δημιουργία του αρχείου).

ssize_t crread(int fildes, void *buf, size_t nbyte);

Όπως και η read, τα δεδομένα όμως, αφού διαβαστούν από τον δίσκο, αποκρυπτογραφούνται με χρήση του συνθηματικού password (που προσδιορίστηκε στο άνοιγμα/δημιουργία του αρχείου) και κατόπιν επιστρέφονται στον χρήστη.

Σχολιάστε αν πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχες διαδικασίες των lseek, truncate, ftruncate, dup, dup2, fcntl, getfl, setfl, rename, unlink, move. Εφ’ όσον καταλήξετε ότι για κάποια διαδικασία απαιτείται το αντίστοιχό της, πρέπει να το υλοποιήσετε. Επίσης σχολιάστε αν ο τρόπος υλοποίησής σας έχει οποιαδήποτε επίπτωση στο αδιαίρετο των ατομικών λειτουργιών, ειδικότερα δε στην εγγραφή με τρόπο APPEND.

Για την κρυπτογράφηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σχήμα κλειδιού θέλετε. Ένας σχετικά εύκολος τρόπος[1] βασίζεται στην αποκλειστική διάζευξη επιπέδου bit και έχει ως ακολούθως:

κατά την αποθήκευση, το 1ο byte του αρχείου γίνεται αποκλειστική διάζευξη με το 1ο byte του συνθηματικού, το 2ο byte του αρχείου με το δεύτερο του συνθηματικού κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα της αποκλειστικής διάζευξης είναι αυτό που αποθηκεύεται στο αρχείο. Αν το συνθηματικό έχει μήκος ν bytes, τότε το ν+1 byte του αρχείου θα γίνει ξανά αποκλειστική διάζευξη με το 1ο byte του συνθηματικού. Γενικά, το υπ’ αριθμόν κ byte του αρχείου γίνεται αποκλειστική διάζευξη με το ((κ – 1) mod ν) + 1 byte του συνθηματικού. (Η αρίθμηση τόσο των bytes του αρχείου όσο και του συνθηματικού ξεκινά από το 1. Αν θέλουμε να ξεκινά από το 0, ο τύπος απλουστεύεται σε (κ mod ν)).

Κατά την ανάγνωση πραγματοποιούνται ακριβώς οι ίδιες πράξεις αποκλειστικές διάζευξης, αξιοποιώντας την ταυτότητα (a xor x) xor x = a.

Χρησιμοποιώντας την ανωτέρω βιβλιοθήκη, δημιουργήστε το πρόγραμμα crfile που θα καλείται ως:

crfile password input output

και εφαρμόζει την κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση βάσει του συνθηματικού password στο αρχείο input και θα παράγει το αρχείο output. Αν το output παραλείπεται, τότε το αποτέλεσμα της διαδικασίας πρέπει να αντικαθιστά το αρχείο input. Αν και το input έχει παραληφθεί, τότε η είσοδος θα διαβάζεται από την κανονική είσοδο και θα γράφεται στην κανονική έξοδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ HELP

Δημοσ.

1ον

newbie_7 μπορω να σε βοηθήσω εγώ ρε...

την εχω κάνει και εχω και την Linkfinder σχεδόν ετοιμή( δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει και αυτη) με το αζημίοτο πάντα ...

Ξέρεις που συχνάζω μπορείς να με βρείς...

2ον

ο Βασιλάκης το έχει δεί αυτο???

Δημοσ.

στο λέω μιας και είμαι παθώς και μαθώς....

πρόσεξε μήπως λάβεις κανα mail του τύπου

Εργασία 2: Η λύση είναι αντιγραμμένη από τη σελίδα

ΚΑΠΟΙΟ LINK

Εργασία 3, περίπτωση 2: Αναφέρεις ότι

"... αφού η προτερεότητα της διεργασίας που εκτελείτε

μειώνετε με ρυθμό μεγαλύτερο απο ότι οι προτερεότητες των διεργασιών

που περιμένουν για εκτέλεση ο χρονοπρογραματιστής..."

Στην πραγματικότητα μειώνεται με μικρότερο ρυθμό, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερη

προτεραιότητα τη διεργασία που εκτελείται (βλ. ενδεικτικές λύσεις).

Εργασία 4:

Πρέπει επίσης να έχει και τη θέση της διεργασίας μέσα στην ουρά. Ο ψευδοκώδικας

επίσης απουσιάζει, αν και η περιγραφή για τις λειτουργίες είναι σχετικά σωστή

(απουσιάζει πλήρως ο κώδικας του χρονοπρογραμματιστή και όταν αλλάζει μία διεργασία

ουρά πρέπει να μηδενίζεται και το πλήθος φορών που εξαντλήθηκε το κβάντο της).

Καλή συνέχέια στις εξετάσεις,

Κ. Βασιλάκης

Δημοσ.
στο λέω μιας και είμαι παθώς και μαθώς....

πρόσεξε μήπως λάβεις κανα mail του τύπου

Εργασία 2: Η λύση είναι αντιγραμμένη από τη σελίδα

ΚΑΠΟΙΟ LINK

Δεν εχω καθολου υποψη μου περι τινος προκειται η συνολικη εργασια, αλλα αν με το αντιγραμμενη εργασια αναφερεσαι στο αρχειακι που ανεβασα δεν παιζει κατι τετοιο. Σημερα το πρωι ειδα το post και εκατσα μια ωριτσα και το εγραψα.

Δημοσ.

οχι δεν αναφέρομαι στο αρχειακι.Δεν ειδα καν τι περιεχει και αν είναι αυτο που μας ζητάει ακριβώς.

Αυτο είναι mail του ιδίου καθηγητή αλλα απο άλλο μάθημα οπου μια απο τις εργασίες την είχα αντιγράψει.

απλα το παράθεσα εδώ για να προηδοποιήσω τον συνάδελφο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...