Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σύνδεσης Η/Υ με visionet 8000s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω σύνδεση ADSL 384/128 (conn-x με απλό μόντεμ μόνο μιά έξοδος USB),με καλώδιο cross απο την κάρτα δικτύου πήγα στον δέκτη.

Πέρασα στον Η/Υ ΙΡ 192.168.10.1 & Mask 255.255.255.0 & Πύλη εισόδου 10.0.0.138, τα ίδια εχω βάλει και στον δέκτη.

Όταν κανω apply μου βγάζει οτι το καλώδιο δικτύου αποσυνδέθηκε και οτι υπάρχει μιά διένεξη διεύθυνσης ΙΡ με ένα άλλο σύστημα στο δίκτυο.

Χρειάζομαι βοήθεια με λεπτομέρειες γιατί είμαι πρωτάρης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

bruno61

Δημοσ.

Δεν μπορείς να έχεις ip 192.168.10.1 και στον υπολογιστή και στο δέκτη, εκεί πρέπει να βάλεις μία άλλη, πχ 192.168.10.2, δεν ξέρω όμως γενικά αν αυτό είναι το σωστό setup για το δέκτη σου (δεν τον έχω).

Δημοσ.

Σου είπα ότι είναι λάθος το να βάζεις το ίδιο ip, επίσης πρέπει στην πύλη εισόδου (gateway) να μπει η ip του υπολογιστή.

Τώρα ακόμα σωστότερο είναι να ακουλουθήσεις τις βασικές οδηγίες (μόλις τις βρήκα) που αντιγράφω από το satgrecko.com από τον φίλο redhell, αφορούν μόνο τα βασικά του δικτύου (και δεν ξέρω αν δουλεύουν). Περισσότερα μπορείς να βρεις εκεί.

--------------------------------------------------------------------------

Η σύνδεση κατ αρχήν πρέπει να γίνει με crossover καλώδιο δικτύου και για μεγαλύτερη σταθερότητα να ρίξουμε την ταχύτητα της σύνδεσης στα 10Mbps full duplex μεταξύ pc και δέκτη. (Μερικές φορές τα 100Mbps ή Auto detect δεν δουλεύουν)

Στην LAN συνδεση που δημιουργείται στα properties, πάμε στο TCP/IP και δηλώνουμε

IP: 192.168.0.1 (το θέτουμε ως IP του PC)

Subnet mask: 255.255.255.0 (Μάσκα υποδικτύου)

και οκ.

Μετα στον δέκτη πάλι στα manual settings:

IP. 192.168.0.2 (το θέτουμε ως IP του δέκτη)

Subnet: 255.255.255.0 (Μάσκα υποδικτύου)

Gateway: 192.168.0.1 (Το ip του PC που βάλαμε παραπάνω)

Κατόπιν κάνουμε enable το sharing of internet connection, της σύνδεσης που δουλεύουμε, τα σχετικά restart στον δέκτη και όλα οκ.

--------------------------------------------------------------------------

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...