Προς το περιεχόμενο

H Ευρυζωνικότητα στην Κέρκυρα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

sxediagrama_big.jpg

Λέτε να αλλάξει κάτι σιγα-σιγα στην ελλάδα?

Το έργο «Προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Κέρκυρα» αποσκοπεί στην ενημέρωση του πληθυσμού της Περιοχής του Δήμου Κερκυραίων για τις δυνατότητες που προσφέρει η χρήση των Ευρυζωνικών Δικτύων (Ασύρματα Δίκτυα, Δορυφορικά Δίκτυα, Διαδραστική τηλεόραση, οπτικές ίνες κλπ) ως υπηρεσίες και υποδομές σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά και σε δραστηριότητες ειδικού ενδιαφέροντος.

Το παρόν έργο ενημέρωσης και προώθησης της χρήσης των Ευρυζωνικών Δικτύων ως βασικού μέσου για την χρήση των ΤΠΕ και της ΚτΠ έρχεται να αντιμετωπίσει:

• Την έντονη ανάγκη επικοινωνίας και δικτύωσης και γενικότερης χρήσης των υπηρεσιών νέων τεχνολογιών όπως τηλεδιάσκεψη, τηλεκπαίδευση κλπ σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.

• Την έλλειψη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των φορέων υλοποίησης έργων ΚτΠ και τηλεπικοινωνιών και των ειδικών κατηγοριών πολιτών

• Την αποφυγή του νέου κοινωνικού αποκλεισμού εξαιτίας του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού και της μή χρήσης των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας μεγάλων ταχυτήτων.

• Την αύξηση του βαθμού αξιοποίησης των σχεδιαζόμενων εφαρμογών που απαιτούν μεγάλο εύρος.

• Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, βελτίωση των δεξιοτήτων και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στην προώθηση της ζήτησης της ευρυζωνικότητας μέσω των παρακάτω γενικότερων ενεργειών:

• Δημιουργία χώρου επίδειξης - Εγκατάσταση και λειτουργία δύο χώρων επίδειξης (ενός κλειστού με ενσύρματη ευρυζωνική πρόσβαση - ADSL και ενός ανοικτού με ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση - Wi-Fi – για την παρουσίαση των σχετικών υπηρεσιών και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των ευρυζωνικών δικτύων.

• Δημιουργία χώρου παρουσιάσεων. Εγκατάσταση & θέση σε λειτουργία οπτικοακουστικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την υλοποίηση λειτουργιών όπως σύνθετες οπτικοακουστές παρουσιάσεις, τηλεδιασκέψεις κλπ.

• Δημιουργία ηλεκτρονικού & έντυπου υλικού για την παρουσίαση των ωφελειών από την χρήση των Ευρυζωνικών Δικτύων.

• Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και προβολή μέσω διαφημίσεων, καταχωρήσεων και εκπομπών σε ΜΜΕ και διάθεσης έντυπου υλικού και τέλος

• Μελέτη για την άθροιση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και τη δυνατότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στην περιοχή της Κέρκυρας και ενημέρωση των φορέων της περιοχής και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών για τις δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης .

Αντικείμενο της πρότασης θα είναι :

1. Η προμήθεια εξοπλισμού για την πιλοτική παρουσίαση παραδειγμάτων χρήσης Ευρυζωνικών Δικτύων (τηλεδιάσκεψη, τηλεκατάρτιση, τηλεϊατρική κλπ).

2. Η προμήθεια οπτικοακουστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις σχετικές παρουσιάσεις.

3. Η υλοποίηση παραγωγής πολυμέσων για τις ωφέλειες της χρήσης των Ευρυζωνικών Δικτύων στις καθημερινές λειτουργίας με έμφαση στην Επικοινωνία.

4. Παραγωγή έντυπου διαφημιστικού υλικού

5. Διοργάνωση εκδηλώσεων

6. Η προβολή και Παρουσίαση των ωφελειών της χρήσης Ευρυζωνικών στα τοπικά ΜΜΕ της περιοχής

ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

(Μέτρο 4.2, Πρόσκληση 84)

Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας, Φορέας υλοποίησης

Δήμος Κερκυραίων.

http://www.corfu.gr/broadband

Πηγη: http://cybereddie.blogspot.com

Δημοσ.

Εγώ δεν πολυκατάλαβα.

Ολη αυτή η διαδικάσία είναι για να μάθει κανείς και να δεί τι είναι η ευρυζωνικότητα;

Τι είναι το DSL ;

Τι είναι το wi fi ;

Πολύ ωραία. :mrgreen:

Και άντε και τα είδε κάποιος. Αλλωστε μόνο τα ακούει εδώ και εκεί τόσα χρόνια. Τώρα θα τα δούμε κιόλας.

Θα ξεπεράσουν αυτά τα περίεργα πράγματα ντιεσελια και γουαϊφάι έστω κατά ένα χιλιόμετρο τα σύνορα της πόλης ;

Δεν το νομίζω. :oops:

Θα μπορέσουμε όμως να τα δούμε ....... Ζήτω !!!!!!!!!! :lol:

Λέτε να αλλάξει κάτι σιγα-σιγα στην ελλάδα?

Κατηφορηκός μάλλον. :mrgreen:

Το πληρώνουμε χρυσό. Και για να το πληρώσουμε φτηνό βάλτε λέει dsl. Αν και όταν και επεκτείνουν κάνα δίκτυο.

Τα πράγματα είναι εύκολα και απλά. Πρόκειται για ένα καλωδιάκι. Σημειώνεται και στους ναυτιλιακούς χάρτες. :mrgreen:

Το κόβουμε και ησυχάζουμε.

Τις ίδιες ταχύτητες θα έχουμε και μετά. :-P

Δημοσ.
μωρε κάτι προσπαθούν να κάνουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν...

Ε τι άλλο; Τα κλασικά. :mrgreen:

Θα φάνε ότι έχει απομείνει.

Γιατί τα περί dsl κλπ όποιος ενδιαφέρεται είναι ήδη πληροφορημένος ή σαν εμένα αδιάφορος αφού δεν πρόκειται να βάλω γιατί να πληροφορηθώ;

Πληροφορίες επί αυτών των θεμάτων υπάρχουν κάτι παραπάνω από άφθονες στο δίκτυο.

Το θέμα είναι ότι θα γίνει φαγοπότι πάλι. Θα κονομήσουμε κάνα κουκούτσι και εμείς; :mrgreen:

Αμα είσαι μέσα άρπαξε κάνα μόντεμ ή καμιά κεραία να έχουμε για καιρό ειρήνης :-D

Δημοσ.

μπαααα ειμαι ανενταχτος, από δόντι - φαφουτης και όπως υπολογίζω πάλι οι πελάτες μου στη μαρινα των γουβιών θα παραπονούνται οτι έχουν καραβια εκατομμυρίων και δεν μπορούν να λάβουν τα email τους...

Δημοσ.
Σημασια εχει οτι το ομορφοτερο νησι του Βορειου Ημισφαιριου rulz... :D

Aυτό δεν τρώγεται.

Είναι σαν όμορφη γυναίκα εξ'αποστάσεως :mrgreen:

Άχρηστο πράγμα δηλαδή .....

Αν γίνει καμια στραβή και δώσουνε καμια βάνα να ρουφήξετε,να σας δω που θα τα βάλετε....

Σαν καλός χριστιανός έχω λάβει τα μέτρα μου για την δευτέρα παρουσία του κυρίου. Γιατί όπως δείχνει μόνο στη δευτέρα παρουσιά θα δούμε κάτι τέτοιο να ανοίγει καμιά βάνα. :confused:

assaapc260078copy6hf.th.jpg σχεδόν 600giga είναι.

Και δύο ντιβιντογραφτήρια πανέτοιμα στη θέση τους. :-D Μόλις θα ζεσταίνετε το ένα θα συνεχίζουμε με το άλλο. Και φούλ ανεμιστήρες για να παίρνει αέρα.

Την βάνα μένει να βρούμε όχι την μπάρμπα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...