Προς το περιεχόμενο

1000άρι Lan θα παίξει?

aGka8l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά, Έχω ένα Λανακι με ένα φίλο μου με καλώδιο crossover 80μέτρα παίζουμε στα 100mbps , ποιο παλιά είχε ο καθένας μας miia level one 10/100 και έπιανα στην μεταφορά περίπου 6mb/s τώρα χρησιμοποιώ την ον μπόρντ της μητρικής μου (ASrock 939 dual sata2 με τσίπσετ απο την ULi) και έχω δει μια μικρή βελτίωση στις ταχύτητες , αν πάρει και ο γείτονας μου χιλιάρα καρτούλα θα παίξει στα 1000 η λόγω απόστασης στα 100 πάλι ?θεωρητικά ο ρυ8μός μετάδοσης ενός lan είναι απεριόριστος αλλά...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νομίζω μέχρι τα 100 μέτρα είσαι οκ. Τι καλώδιο είναι;

To megisto mikos mpou mporeis na exeis xoris transreceiver einai 100m alla osoi kseroun den pane pote pano apo 50 giati to sima xanetai siga siga,exei perissotero thorivo kai vgazei lathi sta paketa dedomenon.Profanos eseis den exete polles apoleies kai voithaei polu oti to lan einai apo karta se karta kateutheian.An o filos parei 1000 karta tha paiksei kanonika sta 1000.(thimisou oti to 100ari exei max bandwith 100Mbps=10MB/sec eno to 1000ari exei 1000Mbps=100MB/sec alla autes einai theoritikes megistes times.To pragmatiko bandwith den ksepernaei to 80-85% tou sunolikou>8-8,5MB gia 100ari kai 80-85MB gia 1000ari).Kalo gaming!

Δημοσ.

Σωστόν, πάντως εγώ με 80 μέτρα καλούμπα cat 5e, ήμουν εντάξει, δεν έκανα και ενδελεχές testing βέβαια αλλά σίγουρα έπαιζε σε καλά επίπεδα ταχύτητας.

Δημοσ.
μπορει να ειναι χαζη ερωτηση, αλλα ειναι αλλο καλωδιο για 10 και αλλο για 100?

Δεν είναι χαζή ερώτηση, απλώς δεν είναι και τόσο απλή η απάντηση και αυτό διότι η ταχύτητα ενός Ethernet δικτύου δεν καθορίζει και το μέσο. Αν το μέσο είναι χαλκός, θα σου έλεγα πως τα Cat5 ή καλύτερα μεταδίδουν 10/100/1000.

Δημοσ.

ρωτησα για τον εξης λογο. εχω ενα δικτυο μεταξυ 2 υπολογιστων. ο ενας εχει καρτα δικτυου 10/100 και ο αλλος την ενσωματωμενη της asus a8n sli deluxe (που νομιζω ειναι gigabit ethernet). με το καλωδιο ηταν μεσα στο κουτι της μητρικης (δεν εχω δει τι τυπος ειναι), η συνδεση γραφει οτι ειναι στα 10mpbs. αν αλλαξω καλωδιο θα μπορεσω να εχω 100?

Δημοσ.
Γεια χαρά, Έχω ένα Λανακι με ένα φίλο μου με καλώδιο crossover 80μέτρα [/u']παίζουμε στα 100mbps , ποιο παλιά είχε ο καθένας μας miia level one 10/100 και έπιανα στην μεταφορά περίπου 6mb/s τώρα χρησιμοποιώ την ον μπόρντ της μητρικής μου (ASrock 939 dual sata2 με τσίπσετ απο την ULi) και έχω δει μια μικρή βελτίωση στις ταχύτητες , αν πάρει και ο γείτονας μου χιλιάρα καρτούλα θα παίξει στα 1000 η λόγω απόστασης στα 100 πάλι ?θεωρητικά ο ρυ8μός μετάδοσης ενός lan είναι απεριόριστος αλλά...

Αν έχετε και οι 2 κάρτες Gigabit (1000Mbit) τότε το μεταξύ σας δίκτυο θα είναι θεωρητικά στο 1Gbit. Η απόσταση των 80 μέτρων δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί. Απλώς δεν πιστεύω να καταφέρετε να πιάσετε πάνω από 300Mbit καθώς οι επεξεργαστές σας δεν θα μπορούν να σηκώσουν περισσότερο φόρτο ανά δευτερόλεπτο.

Ενδεικτικά δυο υπολογιστές P4 3GHz με 2 Gigabit κάρτες συνδέθηκαν μεταξύ τους με καλώδιο cross μισού μέτρου ώστε να μετρήσουμε το μέγιστο δυνατό transfer rate. Και ναι πήγαινε γρήγορα αλλά δεν φτάσαμε να χρησιμοποιείται ούτε το μισό bandwidth της γραμμής.

Δημοσ.

Οι κάρτες πλέον έχουν DMA, οπότε το 1 Gbit δε θα έπρεπε να τους προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Μάλλον δεν πιάσατε περισσότερο throughput γιατί δεν το έδιναν οι δίσκοι σας. Αν το κάνατε από ramdrive σε ramdrive (ή σε καταβόθρα) ίσως να βλέπατε περισσότερο.

Δημοσ.
ρωτησα για τον εξης λογο. εχω ενα δικτυο μεταξυ 2 υπολογιστων. ο ενας εχει καρτα δικτυου 10/100 και ο αλλος την ενσωματωμενη της asus a8n sli deluxe (που νομιζω ειναι gigabit ethernet). με το καλωδιο ηταν μεσα στο κουτι της μητρικης (δεν εχω δει τι τυπος ειναι), η συνδεση γραφει οτι ειναι στα 10mpbs. αν αλλαξω καλωδιο θα μπορεσω να εχω 100?

Το γνωστό καλώδιο δικτύου UTP CAT5 είναι αυτό που χρησιμοποείται και δεν επηρεάζει την ταχύτητα σύνδεσης (10/100/1000/κλπ κλπ). Οι δυο ελεγκτές δικτύου όμως (στην περίπτωσή σου, οι δυο κάρτες στους υπολογιστές σας) την επηρεάζουν. Το πιο πιθανό είναι ότι ο ένας είναι 10/100 και ο άλλος απλά 10Mbit με αποτέλεσμα να παίζετε στα 10.

Δημοσ.

να πω πως το οριο δεν ειναι 100 αλλα 92μετρα γιατι τα καλωδια μεσα κουλουριάζοντε!χιχιιχιχ αντε να ψησω τον γείτονα να αγορασει καρτα αν και ποιο οικονομικό θα βγει μια νεα μητρική :P

Δημοσ.
Το γνωστό καλώδιο δικτύου UTP CAT5 είναι αυτό που χρησιμοποείται και δεν επηρεάζει την ταχύτητα σύνδεσης (10/100/1000/κλπ κλπ). Οι δυο ελεγκτές δικτύου όμως (στην περίπτωσή σου, οι δυο κάρτες στους υπολογιστές σας) την επηρεάζουν. Το πιο πιθανό είναι ότι ο ένας είναι 10/100 και ο άλλος απλά 10Mbit με αποτέλεσμα να παίζετε στα 10.

το καλωδιο ειναι ftp cat5e

η μια καρτα ειναι REALTEK RTL8029(AS). πως μπορω αν δω ειναι σκετο 10 ή 10/100. η αλλη στη μητρικη ειναι MARVEL 88E811001 Gigabit Lan Controler.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...