Προς το περιεχόμενο

το firewall του router η ενα software?

neopas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την εξης απορια εχω και θα ηθελα την βοηθεια σας παιδια.

Τι ειναι καλυτερο να χρησιμποιησω ενα firewall software σαν των windows η zone alarm κλπ. η το firewall που εχει το μοντεμ ρουτερ? (linksys ειναι η μαρκα αυτο που δινει η forthnet.

καλο θα ηταν να μου εξηγησετε και γιατι να προτιμησω το ενα το αλλο η και τα δυο μαζι αν και μου ειπαν καλυτερα οχι μαζι.

Δημοσ.

Εγώ εδώ και ένα χρόνο είμαι με το hardware firewall του speedtouch530 και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Εγώ θα στο πρότεινα και για έναν λόγο παραπάνω, γιατί απλά το software firewall τρώει πόρους συστήματος ενώ το άλλο απλά το έχεις και το ξεχνάς!

Δημοσ.

Ναι αλλα το hardware firewall δεν νομιζω να σε ειδοποιει οταν καποιο προγραμμα θελει προσβαση προς τα εξω(internet).

Δημοσ.

σωστός ο mjmj. Προσωπικά, εδώ και ένα χρόνο, χρησιμοποιώ το firewall του moder/router μου και το Zone Alarm για το εωτερικό μου δίκτυο και για την περίπτωση που περιγράφει ο mjmj. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεις ποιο firewall σε βολεύει από πλευράς χρηστικότητας, user interface και ρυθμίσεων και να το συνδυάσεις με το hardware firewall του router σου και θα έχεις τη βέλτιστη λύση.

Γνώμες και προτάσεις για firewalls θα βρεις στο αντίστοιχο θέμα που έχει ανοικτέί και είναι και sticky.

Δημοσ.

αν θες πες πες μου που ειναι sticky.

και θα ηθελα να μαθω τελικα αν μπορω να χρησιμοποιω και τα δυο μαζι η αν

δεν πρεπει.

για softwarε firewall πχ. ξερω οτι δεν πρεπει να εχεις των windows μαζι με zonealarm. αυτο ισχιει και για τον συνδιασμο hardware firewall μαζι με ενα software η μπορω να εχω και τα δυο επανω?

Δημοσ.

Λοιπόν, το θέμα για τα firewalls θα το βρεις εδω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=76899

Έχω την εντύπωση ότι αν έχεις ενεργοποιημένο το firewall των Windows και εγκαταστήσεις και ένα δεύτερο, θα έχεις προβλήματα. Γενικά, δεν πρέπει να έχεις δύο antivirus ή δύο firewalls στον υπολογιστή σου, δημιουργούνται ασυμβατότητες (ή αλλιώς conflicts) και μετά ψάχνεις να βρεις από που σου ήρθε...!!

Αλλά, όσο καιρό έχω το ZoneAlarm σε συνδυασμό με το firewall του router μου δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.

Υ.Γ.: Κάποτε, εν έτη 2002, είχα εγκαταστήσει 3 firewalls στο PC: Norton Internet Security, ZoneAlarm kai Sygate !!! Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, αλλά το αποδίδω καθαρά στην τύχη ! Μην το δοκιμάσετε !! :)

Δημοσ.

το hardware firewall αν ειναι σοβαρό ειναι καλύτερο απο άποψη ασφάλειας. Πχ ποτέ δεν ξέρεις άν βγει κανα worm που σου κάνει disable το software firewall και μετά κάνει expose τον υπολογιστή σου.

Aπτην άλλη το hardware είναι πιο δύσκολο να το ρυθμίσεις, και επίσης δεν σε ρωτάει αν θέλεις το τάδε πρόβλημα να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Μπορεί δηλαδή να προσπαθείς να τρέξεις κάτι και να μην μπορείς. Στην εταιρία έχουμε ένα hardware firewall linux που τρέχει την εφαρμογη της checkpoint, οπου το διαχειρίζεσαι από περιβάλλον windows, έχει GUI που ρυθμίζεις τον linux.

Εχει ρυθμίσεις για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, είναι αρκετά καλό αν και ίσως πολύ στήσιμο αν έχεις πολλά pc, αλλά για home χρήση είναι ακραίο, σαφώς και ένα πιο softcore σκηνικό θα σου είναι πιο χρήσιμο..

Δημοσ.

Fortwste osa mporeite.ean den exete problhma conflict.Kanena apo mono toy den ta katafernei panta.Ean einai perisotera apo ena to ena kalyptei to allo.Exw epanw.1) Firewall toy router,2)kerio,3)nod32.4)ZoneAlarm,kai prosfata ebgala ton nortona,giati hmoyn "yperbaros".512 ram blepeis....

Δημοσ.
Fortwste osa mporeite.ean den exete problhma conflict.Kanena apo mono toy den ta katafernei panta.Ean einai perisotera apo ena to ena kalyptei to allo.Exw epanw.1) Firewall toy router,2)kerio,3)nod32.4)ZoneAlarm,kai prosfata ebgala ton nortona,giati hmoyn "yperbaros".512 ram blepeis....

ti ta kaneis ola auta? eise hacker?:D ..beneis se 100% infected sites?? ...tsontosite??? ti na pw allo....pan metron ariston file!!! firewall tourouter+antivirus+microsoft antispyware(h opoio se volevei)=NO PROBLEM!ennoeite service pack 2

twra 3 firewall home user den stekei.

Δημοσ.

den yparxei problima bre paidia kai 10 firewall na exete se hardware h se software morh...to 8mea einai axizei ton kopo?

giati peran tou oti 8a prepei na kanete paaaara ma paaaara pola ry8mistika...

to genikotero 8ema einai oti "OTI KLEIDWNEI...XEKLEIDWNEI!"

opote ean pragmatika enas hacker 8elei na mpei se kapio systhma....panta yparxei auth h diaolemenh pi8anothta...na to kataferei....

exalou o epimenwn....NIKA!

kolash e?

Δημοσ.

File Tsakona.Den eimai tipota apo ola ayta poy anafereis.Mporw na soy pw malista,oti eimai kai ligo asxetos me to antikeimeno.Omws epeidh eimai

pa8ws, kai epeidh sernontai "arrwsties" sto diadiktyo,kalo einai na fylagesai.

File Gtgeo,H porta poy exei perissoteres apo mia kleidaries,dyskoleyei ton klefth,kai paei se allh porta,pio eykolh.Oxi oti den mporei na thn anoiksei,ean epimeinei,alla oloi mas apofeygoume ta dyskola ean yparxei kati pio eykolo.Ekana edit na symplhrwsw.Na mhn ksexname kai to Dsl,poy eimaste poly wra h wres, OnLine!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...