tarrasque Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 kai ego marousi meta tis giortes drama i katastasi me 384otenet, ekana anavathmisi 512 mono tin prosvasi kai elpizo... erotisi: telika an einai pitarismeno to dslam an exeis 384 kai pas se 512 einai to idio ? oi apopseis diistantai!
beastgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Παιδια οκ φταίνε οι ΙSP ο ΟΤΕ δε λέω. Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί όταν το 99.99999% που έχει ΑDSL συμπεριφέρεται σα να ήταν η τελευταία μέρα που το έχει και προσπαθεί να κατεβάσει τα παντα ΤΩΡΑ. Προγράμματα τύπου bitcomet είναι πολύ απαιτητικά σε bandwidth (τι απαιτητικά δηλ τραβάνε τα πάντα όταν δουλεύουν) οπότε να σας πω την πικρή αλήθεια πιστεύω ότι και να κάνουν οι ISP's όταν η έλληνες έχουν αυτό το κατοχικό σύνδρομο (τώρα που έχουμε να κατεβάζουμε τα πάντα) δεν την βλέπω να βελτιώνεται την κατάσταση. Φυσικά μια ωραία λύση θα ήταν αν βάλουν κανα bandwidth limiter αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν. Γιατί είναι πολύ άδικο μερικές φορές εσύ να προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου και να σου τρώνε το bandwidth οι περισσότεροι με τέτοια προγράμματα. Ακόμα και 1024 να τις κάνανε τις γραμμές φαντάζομαι ότι άν όλοι πάλι σε μια περιοχή κατεβάζανε σαν τρελοί η απόδοση της γραμμής πάλι θα έπεφτε και απο 1024 θα την έβλεπες 384. Απόδειξη... στο πανεπιστήμιο στην πατρα που σπούδαζα πριν κάτι χρόνια επιτρέπανε καζαα και λοιπά (δεν είχε τότε torrents να φανταστείτε) και η γραμμή (η οποία για την εποχή μαμούσε) σερνόταν όλη μέρα κάθε μέρα.... Όταν τα κόψανε βελτιώθηκε κατά πολύ η κατάσταση (προσοχή:δε λέω να τα κόψουνε αλλά προσπαθώ να δείξω πού νομίζω ότι υπάρχει το πρόβλημα) Τώρα μην πέσετε κατευθείαν να με φάτε ή να μου πείτε εγώ δεν κατεβάζω με torrents και λοιπά. Μη νομίσει κανείς ότι έγώ δεν κατεβάζω αλλά με ρέγουλα (και όχι με προγράμματα sharing).
tarrasque Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 beastgr έχεις απόλυτο δίκιο, για την παρούσα κατάσταση το κατοχικό σύνδρομο δεν βοηθάει κανέναν, μέχρι λοιπόν να ωριμάσουν τα δίκτυα και γίνει το bandwidth άπλετο και για τους πιο πεινασμένόμως, θα το πιούμε το ντα-πίπα... Δεν έχω πολλά στοιχεία αλλά πιστεύω οτι τα p2p κάνουν τη ζημιά με τα άπειρα connections που ανοίγουν και αυτό φαίνεται και σε περιπτώσεις που ακόμα και τέλεια γραμμή να έχεις από τη στιγμή που ξεκινάει το μουλάρι και τα τορρεντς όλα τα άλλα κάθονται και κοιτάνε σκέψου λοιπόν αν αυτό συμβαίνει τοπικά στο local δίκτυο, τι θα γίνεται στο dslam ! ειδικά αν είναι και της πλάκας αστα να πάνε ... προς θεού δεν είμαι κατά του p2p και εγώ κατεβάζω απλά πρέπει να βρεθεί πιο σωστή τεχνολογική λύση, h/w δηλαδή από την μεριά του provider (ote vivodi whatever) που να σηκώνουν αξιοπρεπώς όλο αυτό το φόρτο με τις ιδαιτερότητες του... και επειδή ακριβώς είναι ανάγκη και ο κόσμος είναι διατεθιμένος να το πληρώσει είναι σίγουρο ότι θα γίνει... υπομονή λοιπόν.
Devastator_IV Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 NAI re paidia symfono gia to syndromo... Alla exo 2 erothseis na sas kano. 1) O OTE de diafhmhzei balte dsl na katevazete videos mousikh klp? kai 2) afou plhrono 384 giati na mhn boro na to ekmetalefto 24 ores to 24oro OLO kai opos THELO giati na prepei na symvivasto me to 20kb/s gia peste mou? exete dikio gia ta torents emule klp alla afou o ote leei 384 de tha eprepe na exoume 384 anexarthta apo to ti programmata xrhsimopoioume? An htan na balo dsl gia surfing mono tha kratousa thn isdn64. Mh geliomaste dsl valame gia na katevazoume... Ego prosopika katevazo mono games kai elaxista tragoudia, alla exo filous pou thn kseskizoun thn grammh tous kai eroto GIATI NA MHN TO KANOUN AFOU THN PLHRONOUN!!!!!!!!!!!!!!!!!
tarrasque Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 καλά κάνουν και κατεβάζουν απλά το υπάρχον h/w ξαναλέω δε σηκώνει τα p2p. αν κατέβαζαν όλοι τον ίδιο όγκο που κατεβάζουν τώρα (και πολύ παραπάνω μάλιστα) από ftp/http θεωρώ πως δεν θα υπήρχε ο κακός χαμός που έχουμε τώρα... αλλά είναι αναγκαίο κακό τι να κάνουμε edit: ας βάλουν οι providers ενα proxy και να κρατάνε τοπικά τα τοπ500 απο p2p ανα μήνα να σου πω μετά χαμόγελα που θα έχουν όλοι Δώστε όπιο στο λαό!
bad_freddy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 egw agio iwannh konta sta dikasthria.logika einai se allo dslam' date='an k apo oti eida genika ta dslam sta xania einai pitarismena....pws mporw na eimai sigouros oti ftaiei ontos to dslam mou re paidia?yparxei kapoios tropos?p.s me bash thn ypografh sou htan to teleutaio sou post? [/quote'] Εγώ πάντως που μένω πάνω απο τα δικαστήρια στα Χανιά έβαλα το τσάμπα της HOL 384/128 (RAM) τέλη Οκτώβρη και κατέβαζε με 13-17 kb/s. Δήλωσα 6-7 φορές βλάβη κ ο ΟΤΕ έλεγε οτι όλα είναι ok στην γραμμή μου. Ξαφνικά κατά τις 15 του Δεκέμβρη χωρίς να κάνω τίποτα έφτιαξε και κατέβαζα σταθερά με 36-40 kb/s. Ολα καλά, αποφάσισα να το ανανεώσω και πάλι ξαφνικά πριν 2 περίπου εβδομάδες επέστρεψε στις παλιές ταχύτητες και χειρότερα (10-13 kb/s). Ευτυχώς δεν πρόλαβα να το ανανεώσω, δήλωσα ξανά βλάβη αλλά αν αυτή την φορά δεν βρούν πάλι κάτι θα το διακόψω (24/01 λήγει) και θα επιστρέψω στην dial-up Panafonet μου... :(
tarrasque Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 και όλα αυτά τα τραβάμε για κάτι νομικές ψιλο-τυπικότητες!
Panahs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με κάποιους παραπάνω: Τις γιορτές τρελάθηκε η σύνδεσή μου και κατέβαζε σταθερά στα 40. Μετά τις γιορτές είναι ψιλοχάλια την ημέρα και φτιάχνει κάπως μετά τις 12 το βράδυ. Έχω την τσάμπα Hol. Από ότι καταλαβαίνω, πάλι ο ΟΤΕ φταίει...
beastgr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Ρε παιδιά καταρχήν όταν βάζεις adsl από τον ΟΤΕ ή από τον οποιοδήποτε κανείς σου γράφουν μου φαίνεται ότι ΔΕΝ σου εγγυούνται το bandwidth. Που σημαίνει ότι δε θα κατεβάζεις με μέγιστη ταχύτητα τις περισσότερες φορές και είναι καλυμμένοι. Δυστυχώς devastator θα συμβιβαστείς γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Είναι το ίδιο με την απλή τη γραμμή PSTN. Θεωρητικά με το απλό μοντεμάκι έπρεπε να πιάνεις 7kb/sec. Έχει πιάσει κανείς τόσο;;; Με τίποτα. Δεν παραπονέθηκε κανείς όμως ούτε τώρα ούτε παλιότερα... Kαι φυσικά κανείς δεν σου απαγόρεψε να κατεβάζεις όσο θέλεις αλλά το ίδιο ισχύει για όλους οπότε μάπα το καρπούζι .... και οι ταχύτητες Και κάτι ακόμα φίλε tarrasque. Από ότι έχωβ καταλάβει το software πάντα είναι πιο μπροστά από το hardware. και καλύτερες γραμμές να βγουν με τρελές ταχύτητες, θα έχουν βγει και τα κατάλληλα προγράμματα που θα ανοίγουν χιλιάδες συνδέσεις για καλύτερα αποτελέσματα και πάει λέγοντας...και φυσικά ο καθένας θα κατεβάζει αντί για μια ταινία τη φορα καμιά 20αριά μαζι... Μη περιμένεις να γίνει βελτίωση εκεί... Κάτι άλλο πρέπει να γίνει (μη με ρωτάς τι δεν έχω τη λύση!Αν την είχα την ιδέα θα έκανα έναν ISP!)
urezin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 @beastgr file den sou egguontai stathero bandwith alla sou egguontai minimum bandwith Gi auto kai apo to to thlefono sthn tellas se bazoun na trexeis ena speed test kai kato apo ena sugekrimeno orio dexontai oti uparxei blabh anexarthta an auto ofeiletai sto dslam kai den mporoun na kanoun tipota. Alla gamo to kerato mou afou kanoun to dsl sthn ellada den eidan ama ta dslam shkonoun tous xrhstes ths perioxhs.Lush gi mena den einai na meioso to bandwith usage kobontas to dc++ lush einai na exasfalisei o ote thn apodosh ths grammhs pou noikiazei/misthonei
beastgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Urezin αυτό δε το ήξερα. Δηλ πόσο είναι το κατώτατο όριο; Γιατί αυτό είναι πολύ σχετικό. Παίζει με το site, με την ώρα .... Φυσικά ο σχεδιασμός για τα dsl έγινε με υποθέσεις του πόσοι χρήστες θα το χρησιμοποιούν ανα περιοχή πόσες ώρες την ημέρα, κτλ. Και φυσικά είναι αδύνατο να σχεδιάσεις δίκτυο (και κυριώς φθηνό έτσι λαμβάνοντας υπόψη ότι ΠΑΡΑ πολλοί θα πιάνουν πολύ bandwidth). Είναι όπως τα κλασιικκά δίκτυα της σταθερής τηλεφωνίας. Αν κάνανε όλοι πως πάνε να πάρουνε τηλ όχι μόνο δε θα πιάνανε γραμμη, θα τινάζανε τα κέντρα στον αέρα. Αυτά είναι σχεδιασμένα για ένα 18% maximun τηλεπικοινωνιακής κίνησης αν δεν κάνω λάθος. Αν ήθελες να είναι σχεδιασμένα για παραπάνω φυσικά θα πλήρωνες και παραπάνω... Δεν είπα εγώ να κόψουν DC++ αλλά να σου πω την αλήθεια αν έβγαινε ένας ISP που να έλεγε εγώ έχω bandwidth limiter και μόλις βλέπω χρήστες να πιάνουν τρελό bandwidth (πχ να ανοίγουν 1000 συνδέσεις στο bitcomet για να κατεβάζουν ταινίες) να τις κόβω στις 200 για να κάνουν και οι άλλοι τη δουλειά τους ε τί να πω θα τον προτιμούσα. Ή πχ όταν βλέπω χρήστη που κατεβάζει 10 μέρες συνεχόμενα τα τρελά GB με τρελές ταχύτητες να τον περιορίζω. Τελοσπάντων ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Αυτά είναι πάντα προσωπικές απόψεις και προτιμήσεις αλλά έχω την εντύπωση ότι πολλοί που δεν κατεβάζουν όλη μέρα κάθε μέρα θα προτιμούσαν κάτι τέτοιο. Δεν σου κρύβω ότι όταν προτοείχα DSL κατέβαζα και εγώ σαν τρελός (το κατοχικό που λέγαμε) αλλά ευτυχώς μου έφυγε γρήγορα και έχω χαλαρώσει...
Devastator_IV Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 file beast gr ego thelo na leo pos eimaste evroph... Otan kapoios sou poulaei 384 prepei na sthn PAREXEI kiolas... kai kala na se meionei sto 340-360 alla ego edo kai mia evdomada exo 170!!!!!! Esy an pareis ena aftokinhto 200 aloga tha theles na sou poun oti an vgeis ektos athinas to amaksi tha vgazei 80 aloga? Etsi kai go plhrosa 384 kai thelo na katevazo ol mera me 40 opos ginetai padou sthn EUROPE. De katalava ti tha pei oxi torrents kai emule yparxei kanenas pou evale adsl kai de ta xrhsimopoiei? MHn trelathoume kiolas... Na symbibasto me 340 nai me 190 omos einai aparadekto oti kai na exo valei (software) sto pc mou... Pistevo oti tha symfonhseis kai sy pos den einai katastash afth pou epikratei edo sto Greece... As mas elegan 384 kai tha exete 200 kai isos 300 kai oxi na vgenoun olh mera sta kanalia kai na diafhmizoun TRELES TAXYTHTES... Filika opos pada JGD the "devastator"
Devastator_IV Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 me 340-350 symbibazomai me 190 omos gia th symbibasmo milame???? To oti oute WOW de boro na paikso oute kanena FPShooter sto internet de metraei? An den boro na katevazo kiolas tote giati to evala to DSL re paidia?
KaizerSoze Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Ela re paidia,ti leme twra,Agglia eixame apo BT mia 512 kai tin moirazomastan sta 4 me asyrmato router(an kai mono oi 2 apo tous 4 katevazame) kai eixa DC,mule,BitTorrent,FlashFXP kai Kazaa(nai,milame gia toso palia,prin 2 xronia) kai katevazan oloi mazi kai synolika eftana to 60ari pou plirwna.Kai milame emena se foititika-idioktita-blocks ara opws katalavenete yprixan toulaxiston 600 DSL mono sto sygrotima pou emena.Den exei na kanei me to na katevazoume i oxi.Afou plirwnw gia 384 thelw naxw 384,to ti tha to kanw diko mou thema
Paralizer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 sostos o kaizersoze...kapoioi alloi laoi einai poly mprosta kai emeis prospathoume na dikaiologhsoume ta adikaiologhta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.