skullman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Κάτι ακόμα παιδιά. Έτρεξα χθές το βραδάκι το Hd-Tune στο λαπτόπι και έβγαλε average transfer rate στα 27Mb/s με seek time 20ms. Επειδή μου φαίνονται μικρές οι ταχύτητες, μήπως μπορεί να το τρέξει κάποιος και να ποστάρει αποτελέσματα? Το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ. Επίσης αν κάποιος έχει βάλει σκληρό στις 7200rpm, θα ήτανε χρήσιμο να ποστάρει και αυτός αποτελέσματα, ώστε να φανεί η διαφορά τους και αν αξίζει η αλλαγή! (Nobleman ακούς?!?! )
bgeorgalas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Καλημέρες! τα δικά μου αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο χαμηλά (αν τα διαβάζω σωστά)....μήπως έχει κάποια σχέση ότι τα έτρεξα με το power management σαν laptop και όχι σαν always on? (δες και ta post 'laptop benchmarks') α και κάτι άλλο, skullman από την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με airflow και υπερθέρμανση μήπως να την ανέβαλες λιγάκι την εγχείρηση? (απλά αν όλα σου δουλεύουν μια χαρά δεν βλέπω τον λόγο για να τον ανοίξεις)!
skullman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Καλημέρες!τα δικά μου αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο χαμηλά (αν τα διαβάζω σωστά)....μήπως έχει κάποια σχέση ότι τα έτρεξα με το power management σαν laptop και όχι σαν always on? (δες και ta post 'laptop benchmarks') Κάπου εκεί έπαιζε και εμένα. Δεν νομίζω το power management να επηρεάζει το transfer rate του σκληρού. Με βλέπω λίαν συντόμως να τον κάνω εξωτερικό και να βάζω 7200! Α και κάτι άλλο' date=' skullman από την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με airflow και υπερθέρμανση μήπως να την ανέβαλες λιγάκι την εγχείρηση? (απλά αν όλα σου δουλεύουν μια χαρά δεν βλέπω τον λόγο για να τον ανοίξεις)![/quote'] Μια που έρχονται ζέστες και ζορίζει, μόνο κακό δεν θα του κάνει (διαπιστωμένο και από συζητήσεις σε άλλο φόρουμ). Σχετικά με την εγγύηση, δεν νομίζω να έχω πρόβλημα, υπάρχει μεσολαβητής, οπότε θα περάσει ανώδυνα. Επίσης επειδή μου αλλάξανε μητρική στο service, έχω την εντύπωση οτι δεν έχουνε βάλει πάστα στην ψύκτρα, καθότι ζεσταίνεται η κάρτα γραφικών περισσότερο και πιο γρήγορα από οτι πρίν. Η διαφορά είναι αισθητή ακόμα και στο χέρι μου. Δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ακόμα και μετά από 4 ώρες gaming, αλλά έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε οτι έχουν φτιάξει τα χεράκια μου, με αγάπη, φροντίδα και προδέρμ, παρά σε 1 τεχνικό, που όσο καλός και να είναι, έχει κάμποσα ακόμα να φτιάξει στο ωράριο του!
tonyp Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 padia ta dika mou apotelesmata apo ton 80ari toy IBM T42 pou exw epeidi den kserw pws na episinapsw eikona sas lew oti einai: minimum:15,5 maximum: 36,1 average: 28,2 Access time: 17,1 Burst rate: 78,2 kai telos CPU Usage: 6,3.
skullman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 padia ta dika mou apotelesmata apo ton 80ari toy IBM T42 pou exw epeidi den kserw pws na episinapsw eikona sas lew oti einai: minimum:15,5 maximum: 36,1 average: 28,2 Access time: 17,1 Burst rate: 78,2 kai telos CPU Usage: 6,3. Φίλε tonyp, χωρίς να θέλω να φανώ αγενής, το thread αυτό αφορά τα Amilo 1667G. Δεν είναι κρίμα να του χαλάσουμε την θεματολογία του, αν ο καθένας ποστάρει αποτελέσματα για το δικό του λάπτοπ? Φιλικά Skull...
tonyp Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 ok signwmi alla apo oti exw dei to thema exei allaksei para poli apo tote pou protoegine i proti isisgisi.apo alla ksekinhse se allo exei paei.telospantwn...sorry!
skullman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Συμφωνώ οτι η θεματολογία του έχει καλύψει πολλά και διαφορετικά σημεία, περιστρέφεται όμως γύρω από τα 1667 και ανταλλαγή απόψεων και ενημερώσεων σε αυτά! Αν μη τι άλλο είναι ένας τόπος συνάντησης για εμάς που το έχουμε, που συζητάμε για το αγαπημένο μας λαπτοπάκι!
nobleman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Κάτι ακόμα παιδιά. Έτρεξα χθές το βραδάκι το Hd-Tune στο λαπτόπι και έβγαλε average transfer rate στα 27Mb/s με seek time 20ms. Επειδή μου φαίνονται μικρές οι ταχύτητες' date=' μήπως μπορεί να το τρέξει κάποιος και να ποστάρει αποτελέσματα? Το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.Επίσης αν κάποιος έχει βάλει σκληρό στις 7200rpm, θα ήτανε χρήσιμο να ποστάρει και αυτός αποτελέσματα, ώστε να φανεί η διαφορά τους και αν αξίζει η αλλαγή! (Nobleman ακούς?!?! ) Ακούω αλλά τον έχω στη δουλειά και πρέπει να βρω χρόνο... α δεν σου πα, παρήγγειλα και το MacBook Pro --> άσχετο, χαχα!!!
skullman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Ακούω αλλά τον έχω στη δουλειά και πρέπει να βρω χρόνο... α δεν σου πα, παρήγγειλα και το MacBook Pro --> άσχετο, χαχα!!! Συγχαρητήρια! Το χω απορία να δώ το Mac Os από κοντά, αλλά σιγά-σιγά! Για την ώρα με καλύπτει το μηχανάκι μου, αν και ομολογουμένως με ψιλοχάλασε η ταχύτητα του σκληρού. Τώρα που είμαι σπίτι και είδα το benchmark, είναι 24,5 Mb/s το transfer rate και όχι 27 όπως νόμιζα! Οπότε, όποτε με καλό μπορέσεις, δώσε μας και μας τα αποτελέσματα. Οι μετρήσεις σου θα πάιξουν καθοριστικό ρόλο στο αν θα αλλάξω σκληρό!
skullman Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 α και κάτι άλλο, skullman από την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με airflow και υπερθέρμανση μήπως να την ανέβαλες λιγάκι την εγχείρηση? (απλά αν όλα σου δουλεύουν μια χαρά δεν βλέπω τον λόγο για να τον ανοίξεις)! Τελικά έγινε το χειρουργείο, βγήκε το πλαστικάκι αυτό που έκλεινε το στόμιο και ποστάρω εντυπώσεις. Α) Αρχικά να πώ οτι ο επεξεργαστής είχε κανονικά πάστα πάνω. Η κάρτα γραφικών, είχε πάνω στο τσιπάκι θερμοαγώγιμο υλικό, αλλά όχι ακρίβώς πάστα. Το άφησα πάλι πάνω όπως το βρήκα. Β) Η θερμική συμπεριφορά του λάπτοπ είναι κατά πολύ καλύτερη. Δουλεύει σε λιγότερες στροφές ο ανεμιστήρας, απλά όταν το ζορίσω και πυρώσει, ακούγεται περισσότερο από πρίν, στις ίδιες στροφές. Κατά τα άλλα, αργεί περισσότερο να πυρώσει και κρυώνει πολύ πιο γρήγορα από πρίν. Οπότε στο σύνολό της, θεωρώ δικαιολογημένη την αφαίρεση του προστατευτικού. Αυτά! Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, κάντε το ελεύθερα!
Mavronasel Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Πώς μπορώ να συνδέσω ρε παιδιά το laptop με την τηλεόραση;Εxω καλώδιο που απο τη μια μεριά εχει s-video έξοδο και απο την άλλη scart, τα συνέδεσα αλλά τίποτα, μαύρο στην οθόνη.Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Hd-Tune εμένα 22mb/s μου έβγαλε transfer average, πρέπει να ανησυχώ?
skullman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Έβαλες στο Display Properties την 2η οθόνη ενεργή? Είναι στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών, για προχωρημένους.
bgeorgalas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 βρε skullman να σου κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πλατικό του ανεμιστήρα? (μια και έβαλες και τα χεράκια σου μέσα....), για ποιον λόγο το είχαν βάλει? διάβαζα διάφορα σε ξένα forum για το πως βελτιώνεται ο εξαρισμός αν το κόψεις αλλα τελικά ή 'μαμά' του γιατι το είχε βάλει? (όχι γιατί με έβαλες σε σκέψεις και μπορεί να θέλω και εγώ να το περιτομήσω....)
skullman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει και γω, είναι μια μηχανική λύση για μείωση του παραγόμενου θορύβου. Στην πλειοψηφία των χρηστών δεν σημειώνεται πρόβλημα στην χρήση, δουλεύει κανονικά και με το πλαστικό πάνω. Από την άλλη, συστήνω ανεπιφύλακτα να ενημερώσεις την FSC ώστε να μάθεις αν θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση και αν όλα καλά, ή βγάλτο εσύ, η πήγαινε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service να το βγάλεις. Κοίταξα την screenshot που είχα βγάλει από το Hd Tune πριν βγάλω το πλαστικό και ο σκληρός είχε θερμοκρασία 50C. Μετά την αφαίρεση, παίζει γύρω στους 40C σε idle και ποτέ δεν τον έχω δεί να πηγαίνει πάνω από 47C! Το λαπτοπάκι δουλεύει σε σαφώς χαμηλότερη θερμοκρασία!
skullman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Ακούω αλλά τον έχω στη δουλειά και πρέπει να βρω χρόνο... Nobleman, είμαι σε δίλημα. Σκέφτομαι τους παρακάτω δίσκους για αναβάθμιση: Αυτόν και αυτόν. Ο ένας είναι Sata II αλλά στις 5400rpm ενώ ο άλλος ATA στις 7200rpm. Περιμένω από το http://www.thegamebooks.com να δώ αν ο slap-o θα βάλει SATA δίσκο, ώστε να επιβεβαιωθεί το γεγονός οτι τους δέχεται το 1667 (βύσμα sata υπάρχει σίγουρα). Του έχω ζητήσει όταν με το καλό το κάνει και αν όλα καλά, να ποστάρει screenshot από το Hd Tune. Οπότε μόλις γίνει αυτό, χρειάζομαι το ίδιο πράγμα και από σένα για σύγκριση. Πιστεύεις οτι θα βρείς τον χρόνο κάποια στιγμή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.