scouser Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Παιδια εχω 2 υπολογιστες στο δωματιο μου, και θελω να τους ενωσω μεταξυ τους... Υπαρχει καμια οικονομικη λυση? Εννοω περα απο τις καρτες δικτυου, θα μπορουσα να τα συνδεσω μεσω της θυρας USB? Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.. Ευχαριστω
beez Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 8a 8eorousa ta 15 euro pou kanoun 2 kartes diktiou os ikonomiki lisi kai apo pleuras taxititas. prosopika den exo dei lisi connectivity me usb alla den vlepo to logo giati na min ginete.
Jojos170304 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Υπάρχει καλώδιο USB to USB Link το οποίο και χρησιμοποιείς αφού εγκαταστήσεις τους drivers και ένα σχετικό software σαν windows explorer για να βλέπει ο ένας τον άλλο. To Κόστος του αν θυμάμαι είναι περίπου σαν των δύο καρτών δικτύου, αλλά βολεύει σε περίπτωση που θέλεις να ανταλλάξεις δεδομένα με υπολογιστή που δεν έχει κάρτα δικτύου. (Γλιτώνεις το άνοιγμα δηλαδή)
Sorath Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Θα πρέπει να είναι αρκετά παλιοί υπολογιστές για να μην έχουν onboard κάρτα δικτύου. Αν έχουν, απλά αγοράζεις ένα UTP καλώδιο ανεστραμένο (crossed). Αλλιώς αν δεν έχουν κάρτες, αγοράζεις για PCI υποδοχή. Το κόστος ακόμα και με την αγορά καρτών, είναι πολύ χαμηλό και προσωπικά θα απέφευγα την σύνδεση μέσω USB.
scouser Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Παιδια ευχαριστω για την βοηθεια, ειναι σχετικα παλιος ο ενας υπολογιστης, αλλα περα απο αυτο δεν εχω ασχοληθει στο παρελθον με δικτυα κ δεν ξερω κατα ποσο θα τα καταφερω να τους συνδεσω.. Αυτος ειναι ο λογος που ρωτησα εξ αρχης για συνδεση USB...
billpeppas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 το ίδιο δύσκολο θα σου είναι και με το USB... USB = no go NIC cards
Sorath Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μην αγχώνεσαι. Είναι πολύ απλή η διαδικασία. Είπαμε: Συνδέεις με το ανεστραμένο καλώδιο τις δύο κάρτες. Ύστερα απλά βάζεις στο ίδιο workgroup τους δύο Η/Υ και δίνεις ίδιο εύρος IP. Για παράδειγμα 192.168.0.1 στον έναν και 192.168.0.2 στον δεύτερο με ίδια subnet mask 255.255.255.0.
scouser Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μην αγχώνεσαι. Είναι πολύ απλή η διαδικασία. Είπαμε: Συνδέεις με το ανεστραμένο καλώδιο τις δύο κάρτες. Ύστερα απλά βάζεις στο ίδιο workgroup τους δύο Η/Υ και δίνεις ίδιο εύρος IP. Για παράδειγμα 192.168.0.1 στον έναν και 192.168.0.2 στον δεύτερο με ίδια subnet mask 255.255.255.0. Φιλε Sorath σε ευχαριστω για την κατατοπιστικη απαντηση σου!! Θα το προσπαθησω και αν κολλησω πουθενα θα επανελθω... Υπαρχει καμια ιδιαιτεροτητα στις καρτες δικτυου που θα επρεπε να προσεξω?? Eυχαριστω και παλι..
Sorath Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Υπαρχει καμια ιδιαιτεροτητα στις καρτες δικτυου που θα επρεπε να προσεξω?? Όχι δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα. Αρκεί να είναι τύπου Ethernet, που κατά 99% μόνο τέτοιες βρίσκεις πλέον στο εμπόριο. Η ταχύτητά τους συνήθως παίζει στα 10 ή 100Mbps (πλέον όλες "τρέχουν" στα 100) αλλά μπορείς να πάρεις και χιλιάρες κάρτες (1000Mbps) με το ανάλογο κόστος βέβαια. Για να μην μπερδεύεσαι, απλά αγόρασε μία (ή δύο ανάλογα τι χρειάζεσαι) PCI ETHERNET CARD. Αν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, εδώ είμαστε να σου δώσουμε και πιο αναλυτικές οδηγίες αν χρειαστεί.
scouser Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 File Sorath eisai arxigos! Se euxaristw gia tin boitheia sou, simera paw gia kartes (2, mia gia to kathe pc) kai tha epanelthw etsi k uparksei kapoio problima! Euxaristw kai pali!
Sorath Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Να 'σαι καλά φίλε. Και είπαμε: Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, εδώ είμαστε.
pancups Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Να 'σαι καλά φίλε. Και είπαμε: Αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, εδώ είμαστε. Oi Ip pou edwses einai gia tin periptwsi pou thes na moirazesai to Internet..oxi oti to diktyo den douleyei.Apla ws deiythynsi Ip mporeis na dwseis oti thes px 100.100.100.1 ston ena kai 100.100.100.2 ston allo.Basiko omws i subnet mask na einai i idia.Ta lew swsta; Mia aporia omws:Exw dyo ypologistes kata ayto ton tropo syndedemenous kai tha ithela na syndesw kai ena trito.Yparxei i dynatotita ston deytero na balw alli mia karta diktyou kai na syndesw ekei ton trito pali me anestrameno;Oxi oti einai praktiko mia k den tha to kanw etsi,alla apla lyse mou ayti tin aporia an mporeis.
Sorath Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 @pancups Αφού είναι κλειστό δίκτυο, γιατί να μην δώσεις εξαρχής 192.168... να μοιράζεται και το internet; Φυσικά μπορείς να βάλεις οτι IP θέλεις. Βέβαια σχετικό είναι, γιατί αν φτιάξεις κανένα δίκτυο με τεράστιο εύρος IP, τότε αυτό θα σέρνεται. Όσο για την ερώτησή σου, δεν είμαι 100% σίγουρος. Το PC που θα έχει τις δύο κάρτες πάνω, θα βλέπει και τα δύο PC. Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούν τα άλλα δύο PC να βλέπουν το ένα το άλλο.
Costinio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2006 με κλειστο το κεντρικο pc, όχι οι άλλοι 2 δε θα βλέπονται. αλλιώς, κανονικά.
Sorath Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 με κλειστο το κεντρικο pc, όχι οι άλλοι 2 δε θα βλέπονται. αλλιώς, κανονικά[/b']. Τελικώς επειδή το δοκίμασα δεν γίνεται φίλε μου. Το σταθερό μου PC συνδέεται μέσω Wifi με το adsl router και μέσω αυτού με το Η/Υ του πατέρα μου (το οποίο είναι πάνω στο router μέσω Ethernet). Επίσης συνδέεται ενσύρματα με το laptop μου. Το laptop όμως δεν μπορεί να δει τον router, συνεπώς ούτε το Η/Υ του πατέρα μου βλέπει, ούτε τραβάει itnernet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.