random Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Οσο κι αν περιφρονείς, τελικά επιβεβαίωσες μια απο τις 3 εκδοχές μου. Τη δεύτερη.<BR>Δεν έκανα προσωπική επίθεσή. Διαφωνώ με <B>συγκεκριμένα</B> σημεία των θέσεών σου. Οχι με όλα (σύμφωνώ με την προσκόληση στο Κλασικό Ελληνικό αντι στο Βυζάντιο, για τη συμμαχία με παπικούς, κρυφό σχολειό, κ.άλλα που λες). Αλλα τα πολιτικά και τα θέματα συμφερόντων, απέχουν πολύ απο το Πνευματικό και Ιερό που μας πασάρουν οι θρησκείες. Η σωτηρία της Ψυχής δεν έχει καμία σχέση με το αν είμαι πολίτης ανεξάρτητου κράτους. Ο Π.Π.Γερμανός λοιπόν ήταν πρώτα Ελληνας, και πιθανόν ήθελε να γίνει και Πολίτης, κύριος του εαυτού του, για όσο θα ήταν σε αυτό τον κόσμο, και ύστερα Χριστιανός ή Ο.Χ.<P>Κι αν δεν αναφέρομαι πολύ σε άλλους, είναι επειδή εσύ έχεις το θάρρος στην έντονη, ριζοσπαστική, ερεθιστική γνώμη που προκαλεί διάλογο (αντίθεση, κλπ). Παρα το οτι διαφωνούμε, είσαι καλύτερος απο πολλούς.<P><I>..θα επιλύσουμε όλα τα άλλα κοινωνικά και Εθνικά προβλήματα του τόπου </I><BR>Το θέμα του τόπικ το θεωρώ κοινωνικό, πολιτικό. Ως προς τ
Imagine Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Δεν μπορώ να γράψω πολλά...<BR>Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις όλες τις σκέψεις στο μυαλό ενός ανθρώπου...<BR>Δεν θέλω να διδάσκω αυτά που ο καθένας έχει μέσα του και πρέπει να βρει μόνος του...δεν μπορώ να το παίξω καθηγητής ή κριτικός τέχνης και να περιορίζω την σκέψη κάποιου απέναντι στην φιλοσοφία, στα ποιήματα, στις τέχνες.<BR>Η αλήθεια είναι άπειρη αλλά παράλληλα υπάρχει μέσα μας κάθε στιγμή. Ο "θεός" είναι απλά ότι δεν καταλαβαίνουμε. Και την άγνοιά μας αυτή εκμεταλλεύονταν οι "πνευματικοί πατέρες" κάθε θρησκείας και κάθε εποχής από τις απαρχές της Ιστορίας...<P>Μπράβo σε όσους αντιμετωπίζουν το θέμα διαλακτικά και ρεαλιστικά. Και εγώ έχω το ταμπελάκι ΧΟ...μόνο και μόνο επειδή οι γονείς μου έζησαν περιόδους δύσκολες για τα πιστεύω τους και φρόντισαν για μένα. Έμαθα αυτό που πιστεύω να το κρατάω μέσα μου όταν πρέπει, για να αντιμετωπίζω τους κοντόφθαλμους. Για μένα δεν ήτνα τίποτα άλλο από μια "τακτική υποχώριση". Όχι ήττα. <BR>Ακόμα γνώρισα καταστάσεις παραλογισμού σαν αυτές που περιγράφει ο random
kosav Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2001 Εγω αυτή τη φορά δε θα χρησιμοποιήσω σκληρή γλώσσα αλλα θα πω δυό κουβέντες και όποιος θέλει ας ακούσει.<BR>Ετσι κι αλλιώς οι κοντρες δεν οδηγούν πουθενα.<BR>Η Ελληνκή κοινωνία οδηγείται αργά αλλά στθερά προς το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους είτε το θέλουμε είτε οχι.<BR>Αφου εγινε η επιλογή από καποιους ο δρομος προς την Ευρώπη (καλως ή κακώς δε σχολιάζω για να μην ανοίξω νεο μέτωπο) είναι αυτονόητο οτι κράτη που ταυτίζεται η έννοια έθνους-θρησκείας δεν έχουν θέση.<BR>Ισως είναι το ουδέν κακόν αμιγές καλού. <BR>Αν νομίζουν κάποιοι οτι κράτος στύλ Ισραήλ ή Ιραν (δηλαδή θεοκρατικό) εχει θέση στην ενωμένη Ευρώπη κάνουν λάθος οπότε ας φροντίσουν να συνηθίζουν από τώρα. <BR>Γιατι δε πρόκειται να το αφήσουν οι άλλοι. Τους χαλάει τη μαγιά.<BR>Επίσης τα ιδανικά του στύλ Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια εχουν ξεπεραστεί εδω και δεκαετίες. Δε χωράνε στο νέο σύμπαν της παγκοσμιοποίησης, που αν δε το ερμηνεύσουμε συμφωνα με το Αμερικάνικο μοντέλο, είναι το φυσικό επακόλουθο της ανθρώπινης κοινότητας.<BR>Λοιπόν ας αποκτήσει η Ε
fkkso Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Εντάξει random άποψή σου. Σεβαστή και αποδεκτή, αλλά δεν την ασπάζομαι. Και ξέρεις γιατί? Διότι οι σχέσεις κράτους-εκκλησίας παίζουν έναν πολύ μεγάλο ρόλο στα Εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλη η ιστορία του Βυζαντίου.<P>Κάτι είπες ότι η Εθνική ενότητα ασκείται εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Σε παρακαλώ να εμβαθύνεις λίγο ακόμα διότι δεν καταλαβαίνω πού το πας. Τι εννοείς "εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"? Μήπως ότι σε αυτην την ενότητα περικλειονται μόνο Έλληνες? Αν εννοείς κάτι τέτοιο απορώ πού είναι το πρόβλημα... Γι'αυτό είπα Εθνική ενότητα και όχι παλλαϊκή.<P>Δυστυχώς είμαι πολύ άρρωστος (πριν από λίγο το θερμόμετρο έδειξε 39) και δεν μπορώ να ολοκληρώσω τη σκέψη μου.<BR>Αλλά θα σου πω κατι που θυμήθηκα τώρα και παρέλειψα πριν: όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην ξανακάνεις τέτοιο λάθος: Η ΕΠΕΝ δεν υπάρχει εδώ και 4 χρόνια. Με το θάνατο του Παπαδόπουλου διαλύθηκε. Οι μεν συντηριτικούρες βασιλικοί και χουντικοί πήγαν στον Εθνική Συμμαχία (του καραγκιόζη Μιχαλόπουλου) και οι ακραίοι Εθ
Candlebox Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Loipon symfono me tous perissoterous...To topic exei ginei pio eidiko, pio alithino kai pio ousiastiko...<BR>Par' ola afta exo kapoies diafonies...<P>Proton...Kapou anaferetai i Kypros...Sygnomi paidia den me apasxolei...Oso omo kai na akougetai, einai apopsi...Gia na katalavete to sylogismo mou tha xekinisoume me facts(dedomena)...Oi Kyprioi ithelan panta tin anexartisia tous apo emas.Asxeta an panta itan yper exartimenoi apo tous Agglous.Pote den mas goustaran(doulevo ston tourismo kai exo synantisei apeirous Kyprious touristes).Mas theoroun akoma kai simera emas tous Ellines kai oxi tous diktatores ypefthinous gia to praxikopima kai tin eisvoli stin Kypro paravlepontas ta osa eginan oste na ftasoume ekei.Les kai emeis thelame afto pou egine...Goustarame afto pou ekanan oi diktatores diladi.Paravlepoun ton terastio rolo pou epaixan oi alles 3 eggyitries dynameis(synolo 5 me Ellada & Tourkia) me protous kai kaliterous tous Agglous pou tous exoun opa-opa, stin eisvoli...(gia osous den to gnorizoun ta Agglik
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Προς Candlebox :<BR>Εχω υποψη μου τoν Στρυγα που αναφερεις και η γνωμη μου ειναι πως στη καλυτερη περιπτωση ειναι τρελος και στη χειροτερη (που τεινω να πιστεψω) βαλτος.<BR>Πως καταφερε και ξεφυγε απο τη Cia και Την Nsa και τα εβγαλε ολα στη φορα αλωβητος ;<BR>Η γνωμη μου ειναι πως ανηκει (μαζι με αλλους) στη σφαιρα της παραπληροφορησης οπου διοχετευουν συνωμοσιολογια με το τσουβαλι ωστε να καλυψουν τα πραγματικα γεγονοτα.<BR>Και αυτο που αναφερει το αρχικο λινκ με τα τηλεφωνα στη GB και το μπλε καλωδιο...<BR>Ελεος ! δεν ειμαστε και του δημοτικου...<BR
Lucifer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Και να σκεφτεί κανείς ότι μερικοί μπαίνουν στο Insomnia για να μάθουν κανένα crack και τίποτα για το pc τους... που νά'ξεραν... ρε παιδιά αφού το βλέπετε τα topics αυτά είναι dead ends τι τα αρχίζετε (ξανά)? Η συμπεριφορά μερικών μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς φανατισμένη....<P>------------------<BR>.LuCiFeR.<p>[This message has been edited by Lucifer (edited 03-01-2001).
doukas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Αποψη..Υπαρχουν αξιες ετσι απλα οπως υπαρχει ο κοσμος,μια απο αυτες λεγεται συνειδηση.Συμφωνα με αυτη θα κριθουμε,γιατι;Γιατι απλουστατα οταν κανουμε κατι που δεν θα επρεπε το ξερουμε , το καταλαβαινουμε σε παραγματικο χρονο.Αυτη η κυρια ιδιοτητα του ατομου μελετηθηκε οσο καμια αλλη,αλλα χρειαζοταν ενα ηθικο υποβαθρο.Γιατι ηθικο και οχι οικονομικο η πολιτικο η οτι αλλο μπορει να σταθει θεμελιος λιθος;Τι ειναι αυτο που μπορει να αναπλαστει παιρνοντας ενεργεια μονο απο την ψυχη;Ειμαστε πραγματι τυχεροι που ειμαστε Ελληνες εχουμε στα γονιδια μας την πληροφορια.Τα εχουμε λιγο μπερδεψει με τον χρονο, φυσικο ειναι,αυτο ειναι ολο.Οποιος θελησει να μαθει την αληθεια εχει ακομα το δικαιωμα να την μαθει.Γιατι υπαρχουν λαοι που στερουν αυτο το δικαιωμα απο τους πολιτες τους;Εμεις το εχουμε γιατι ειναι κατοχυρομενο απο το συνταγμα μας και απο την ορθοδοξια.Εχουμε απο την μια τον ελληνικο πολιτισμο και απο την αλλη μια θρησκεια που αναγνωρισε την ανθρωπινη ισοτητα δινοντας σε αυτην την αξια,δινοντας την δυνατοτητα να γιν
LT13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Μαλλον θα σας κλεισουν ξανα ...ρε παιδια, ηρεμια!!!!!!!<BR>LT1
alfadis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Oute fasismos,<BR>oute dhmokratia,<BR>katw o kratismos,<BR>zhtw h anarxia<P>Mhn pianeste koroida kanenos, mhn gineste ypoxeiria tous. Lefteria se olous mas!
ntsili Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 ...Παιδια νομιζω οτι φταιμε και εμεις για την Κυπρο.Προσπαθησαμε να κανουμε και εκει δικτατορια με καποιο βλακα(δε θυμαμαι το ονομα του τωρα).Δωσαμε ετσι δικαιωματα στους Τουρκους να λενε-και να κανουν-τις μαλακιες τους...<P><BR>φιλικα<BR>ntsili<BR> <P>-Ποιο ηταν το ονομα αυτου του βλακα?...θυμαται κανεις το ονομα?
fkkso Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2001 Ιωαννίδης λέγονταν... Και δεν τον βάλαμε εμείς, οι Αμερικάνοι τον βάλανε.<P>Πίσω στην κουβέντα μας. Ο Στριγγάς (επειδή έχω ψάξει) ή είναι ηλίθιος ή είναι πράκτορας. Ο ίδιος έχει επανειλλημένα δηλώσει ότι είναι πρώην πράκτορας και ότι λέει αυτά που τον αφήνουν να πει. Και διερωτώμαι εγώ: Εάν πράγματι είναι πρωην πράκτορας, ποιος μου διαβεβαιώνει ότι λέει αυτά που τον αφήνουν να πει και όχι αυτά που τον βάζουν να πει? Ας αφήσουμε λοιπόν τον Στριγγά. Εάν θέλετε να δείτε κάποια παρόμοια με αυτά που λέει ο Στριγγάς η λύση είναι μία: <FONT size="4">ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ</FONT s> Ο Στριγγάς γράφει ό,τι θέλει αλλά ποτέ δεν αναφέρει πηγές. Μονίμως λέει: "σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα..." Ναι ρε φιλε εντάξει αλλά αφού είνια απόρρητα εγώ πώς θα διασταθρώσω αν αυτά που μου λες είναι αλήθεια? Ο Βελόπουλος όμως <B>ΠΑΝΤΑ</B> σε ό,τι και να πει, αναφέρει ξεκάθαρες πηγές (βιβλία, αποκόμματα εφημερίδων κλπ κλπ). <P>Alfadis: Εσύ παλικάρι μου είσαι από άλλο ανέκδοτο. Το ξέρω ότι είσαι καινούριος και αισθάνεσαι μειονεκτικά απέναντι στους υπ
random Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 Τα στατιστικά του topic μέχρι τώρα:<BR>1.270 γραμμές, 9.231 λέξεις, 48.761 χαρακτήρες.<BR> ποσο χώρο έχουμε στο δίσκο? <P>Προς όλους πλην Imagine, Stathi, <B>πατάτε ρε παιδιά κανα Enter, καθε τόσο. Παραγράφους! </B> have mercy for my precious little eyes!!<P>Απο που ξεκίνησε ο passenger και που φτάσαμε!<P>Ξέρετε τι φταίει για όλα?<BR>Οτι οι οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.<BR>Αν ήταν Εβραίοι, θα είχαμε 2 φορές περισσότερο στρατό, απ ότι σήμερα. Και με πολύ υψηλότερο "ηθικό".<BR>Με την υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες φυσικά!! ) <BR>Αμ, οι ηθοποιοί μας που θα έπαιρναν Oscar κάθε χρόνο, για όποια σάχλα κι αν έπαιζαν? λίγο το'χεις?<BR>Θα ΄χαμε Τραπεζάρες και Τραστ, και μυστικές οργανώσεις, και συνδικάτα καπιταλισμού να δυναστεύουν την υφήλιο ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ!! <BR>και κάθε 1η του μη
alfadis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 Φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες..<P>Δεν υπάρχουν έθνοι ρε, μόνο άνθρωποι. Δεν υπάρχουν Έλληνες, Γάλλοι, Τούρκοι, Κινέζοι κτλ. Μην γίνεστε έρμαια των κρατιστών. Αντισταθείτε.. <P> Μαυροκόκκινες στρατιές, θάνατος στους κρατιστές..
Dvs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2001 kosav:<P>Επίσης τα ιδανικά του στύλ Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια εχουν ξεπεραστεί εδω και δεκαετίες. <BR>Auto tora einai kalo or kako? <BR>[Emena mou fainetai kako - Apotelesmata: look stin amerika me ta paidakia!!] <P><BR>Αν νομίζουν κάποιοι οτι κράτος στύλ Ισραήλ ή Ιραν (δηλαδή θεοκρατικό) εχει θέση στην ενωμένη Ευρώπη κάνουν λάθος οπότε ας φροντίσουν να συνηθίζουν από τώρα. <P>Den eipe kaneis na dimiourgisoume kratos theokratiko! Auto eleipe to 2001!<P><BR>RANDOM: <P>Αν ήταν Εβραίοι, θα είχαμε 2 φορές περισσότερο στρατό, απ ότι σήμερα. Και με πολύ υψηλότερο "ηθικό".<BR>O evraios den tha prospathisei na organosei tin Ellada alla na tin <<katastarepsei>>. (Siga min mas ftiaxei kai strato!)<BR>[Kapou eixa diavasei oti ena evarios politikos eixe oti oti o megaliteros (proaionios!!) extros ton evraion den einai oi laoi me tous opoious sinoreuoun (eixe pei onomata alla den thimamai) alla oi Ellines!!)<P>Εγώ θέλω να συνεχίσω να μαγειρεύω, να εκκλησιάζομαι, να χορεύω, να φιλοξενώ, να συζητώ (κάνω post),
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.