ekkli Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 υπαρχει τροπος να κλειδωσει ενα αρχειο και να μην ανοιγει χωρις κωδικο ? για να εξηγησω τι θελω να κανω, θελω να φτασει ενα αρχειο -μαλλον txt μορφης- καπου και θα περασει απο διαφορα χερια (μιλαμε για δισκετα). αυτο που θελω να διασφαλισω ειναι οτι τα ενδιαμεσα χερια δεν θα εχουν τη δυνατοτητα να το διαβασουνε. και επειδη μιλαμε για διαφορετικους υπολογιστες, πρεπει να αποκλειστουνε και προγραμματα τριτων κατασκευαστων. υπαρχει τετοια δυνατοτητα στο notepad ή στη μορφοποιηση της δισκεττας? μια ιδεα που μου ηρθε τωρα ειναι να το κανω εκτελεσιμο με το winrar και να θεσω κωδικο :idea: τιποτα πιο απλο ομως δεν υπαρχει ?
Diomedes Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Ναι, υπάρχει αλλά πρέπει να ξεχάσεις ερασιτεχνικά προγραμματάκια του στυλ notepad. Θα σου πρότεινα το editpad, του οποίου ακόμα και οι παλαιότερες εκδόσεις του υποστυρίζουν κρυπτογράφηση χωρίς κλειδί (η οποία βέβαια είναι πολύ απλή να σπάσει όμως έχει τα καλά της). Φυσικά αν οι ενδιάμεσοι παραλήπτες είναι γνώστες του editpad, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα κρυπτογράφησης όπως το cryptomite ή το PGP πάνω στο αρχείο σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχείο txt πάλι που για όποιον δεν κατέχει το κλειδί κρυπτογράφησης θα είναι τόσο άχρηστο όσο ένα μάτσο θόρυβος (λευκός). Το editpad μπορείς να το βρεις σε trial έκδοση στο διαδίκτυο, ή να μου στείλεις ένα PM με το email σου να σου το στείλω σπασμένο (έχω παλαιότερη έκδοση μια και με καλύπτει).
kostastnt Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 http://www.steganos.com/?content=locknote&language=en
random Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 και επειδη μιλαμε για διαφορετικους υπολογιστες' date='πρεπει να αποκλειστουνε και προγραμματα τριτων κατασκευαστων.[/quote'] ξεκάθαρη απαίτηση. μονο με εκτελέσιμο. το πως θα το φτιάξεις, ενα σωρο επιλογές: winrar, 7z, winzip, pgp, winace, κτλ.
Eusebius Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 To LockNote μου φαίνεται κι εμένα η πιο βολική λύση, αρκεί το κείμενο txt να μην είναι πάνω από 500-600 KB, γιατί τότε το εκτελέσιμο θα ξεπεράσει τα 1,44 ΜΒ. Εναλλακτικό λινκ για κατέβασμα (το σάιτ της Steganos δεν είναι πολύ σταθερό): http://sourceforge.net/projects/locknote
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.