Προς το περιεχόμενο

Δυο σκληροι δισκοι αντι για dual boot

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα βαλω slackware, εχω κατεβασει τα cd isos, εχω διαβασει, και ειμαι σχεδον ετοιμος.

Αυτη τη στιγμη εχω εναν σκληρο δισκο με windows xp.

Ομως θελω να γλυτωσω το DUAL BOOT και ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ PARTITIONS , και επειδη δεν εχω δυο υπολογιστες,σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να κανω αυτο:Να παρω εναν δευτερο σκληρο, χαμηλοτερης χωρητικοτητας, και εκει να βαλω ξεχωριστα το slackware, με ολον τον χωρο δικο του, και αναλογα με το σε ποιο λειτουργικο θελω να bootαρω, θα συνδεω τον αναλογο σκληρο δισκο.

Θα χρησιμοποιω τα windows για παιχνιδια(την ημερα νοικοκυρης), και το slackware για surfing, πειραματισμους, downloads κτλ(και το βραδυ αμαρτωλος).

Πλεονεκτηματα:

Περιορισμος λαθων απο μπερδεμα με τα partitions που μπορει να οδηγησει σε data loss.

Περισσοτερη σταθεροτητα.Δηλαδη αποτι εχω ακουσει, το linux ειναι πιο σταθερο μονο του.

Δεν χρειαζεται μπλεξιμο με boot loaders, που θα βαλω αυτο, ποιο θα bootαρει πρωτο κτλ.

Μειονεκτηματα:

Το εκνευριστικο βαλε-βγαλε με τους σκληρους δισκους που μπορει να καταληξει σε καταστροφη των εισοδων.

Α, τιποτα αλλο!

Επισης ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θα εχει προβλημα με το hardware γιατι εχω βαλει suse linux στο ιδιο συστημα και ηταν ολα μια χαρα.

Και σχετικα με το βαλε-βγαλε ισως θα μπορουσα να βγαλω τους δισκους εξω, η να ανοιξω το case, η αν υπαρχει κανενας διακοπτης.Γενικα μια made in home λυση.

Τι λετε?

Δημοσ.

Εκτός και εάν υποστηρίζει το BIOS με ποιό δίσκο θα κάνεις boot με ένα F key. Δηλαδή θα έχεις και τους 2 δίσκους κανονικά συνδεμένους, θα έχεις ορίσει π.χ. να κάνει εξ΄ορισμού boot ο δίσκος με τα windows και όταν θες να μπεις se linux, θα κάνεις restart και θα πατάς ένα function key για να διαλέξεις τον άλλο δίσκο.

Δημοσ.

Μειονεκτηματα:

Το εκνευριστικο βαλε-βγαλε με τους σκληρους δισκους που μπορει να καταληξει σε καταστροφη των εισοδων.

Α' date=' τιποτα αλλο!

Τι λετε?[/quote']

8a bare8eis bale bgale kai 8a sou xalasoun ta bismata bale bgale arga i grigora

An den 8es na kaneis san auta pou sou lene ta paidia i to b boot

bale to disko pou 8a xrisimopieis ligotero se e3oteriko rack(ligotero diladi oxi auto pou 8a afineis to bradi)

Na kati pou isos na ekana ego an den i8ela na kano kati san auta pou skeftikan ta paidia!!!

Alla giati na xa8oun ta dedomena pou les??? me ta partitions?

Δημοσ.

Πλεονεκτηματα:

Περιορισμος λαθων απο μπερδεμα με τα partitions που μπορει να οδηγησει σε data loss.

Τα partitions θα τα φτιάξεις μία φορά όλη κι όλη. Αν δεν σβήσεις το partition των Windows' date=' δεν μπορεί να πάει τίποτα άλλο στραβά...

Περισσοτερη σταθεροτητα.Δηλαδη αποτι εχω ακουσει, το linux ειναι πιο σταθερο μονο του.

Αυτό που ακριβώς το έχεις ακούσει; Είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Για την ακρίβεια η σταθερότητα κανενός λειτουργικού δεν εξαρτάται από τα λειτουργικά που υπάρχουν σε άλλα partitions.

Δεν χρειαζεται μπλεξιμο με boot loaders, που θα βαλω αυτο, ποιο θα bootαρει πρωτο κτλ.

Δεν είναι μπλέξιμο. Αν διαβάσεις το manual σε 5 λεπτά θα είναι όλα ok και η λύση του dual boot θα είναι σαφώς πιο ανώδυνη και σωστή από την εναλλαγή δίσκων. Επιπλέον, αν πηγαίνεις για slackware και κωλώνεις στον bootloader, τότε - λυπάμαι που σου το λέω - δε θα φτάσεις μακριά.

Μειονεκτηματα:

Α, τιποτα αλλο!

Κόστος; Χρόνος; Το γεγονός ότι θα βαρεθείς και τελικά θα καταλήξεις να χρησιμοποιείς μόνο Windows;

Τι λετε?

Εγώ λέω πριν περάσεις το slackware, να αφιερώσεις 2-3 ώρες, να διαβάσεις για το partitioning και για τους διάφορους bootloaders και να κάνεις τη δουλειά σου με dual-boot σαν άνθρωπος. Με τα υπόλοιπα απλά θα παιδεύεσαι τζάμπα.

Δημοσ.
Πλεονεκτηματα:

Περισσοτερη σταθεροτητα.Δηλαδη αποτι εχω ακουσει' date=' το linux ειναι πιο σταθερο μονο του.

Δεν χρειαζεται μπλεξιμο με boot loaders, που θα βαλω αυτο, ποιο θα bootαρει πρωτο κτλ.[/quote']

Που τα άκουσες αυτά ρε παιδί; Σε ταράξανε στη μπούρδα. Βάλε δύο δίσκους όπως λες, κάνε εγκατάσταση το κάθε λειτουργικό εκεί που θέλεις και φτιάξτο dual boot. Δουλεύει είτε χρησιμοποιείς τον loader των windows είτε αυτόν του linux (lilo/grub). Τόσα χρόνια εμείς με dual boot γιατί δε πάθαμε τίποτα;

Εκτός αν εννοείς από το linux να γράφεις σε NTFS partition το οποίο είναι επίφοβο. Το οποίο όμως δε σε αφορά αφού δε θα έχεις ανταλλαγή δεδομένων από το ένα λειτουργικό στο άλλο.

Δημοσ.

ΔΕ ΘΕΛΩ PARTITIONS ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ OS ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ DUAL BOOT ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ!

Παντως η ιδεα με το BIOS ηταν καλη, δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο, θα δοκιμασω.

Δημοσ.
ΔΕ ΘΕΛΩ PARTITIONS ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ OS ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ DUAL BOOT ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ!

Παντως η ιδεα με το BIOS ηταν καλη' date=' δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο, θα δοκιμασω.[/quote']

Θα σου έγραφα κάτι χειρότερο αλλά δεν έχω καμμία πρόθεση να ξεκινήσει πόλεμος. Απλώς άλλη φορά να μας το λες από την αρχή ότι θέλεις να παιδεύεσαι και ότι δε σε ενδιαφέρει η γνώμη μας για να μη σπαταλάμε και χρόνο μαζί σου .....

Δημοσ.

ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ!

Παντως η ιδεα με το BIOS ηταν καλη' date=' δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο, θα δοκιμασω.[/quote']

Με τέτοια συμπεριφορά θα πάρεις πολλές καλές απαντήσεις στο μέλλον, είναι βέβαιο... Κάτσε παιδέψου όσο θες λοιπόν...

Επίσης, αφού έχεις ήδη αποφασίσει τι θες να κάνεις και προφανώς δε σε ενδιαφέρουν άλλες οπτικές γωνίες, θεωρώ την παρούσα θεματική ενότητα άσκοπη, και ως εκ τούτου κλειδώνεται.

/out and away

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...