Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Αν καταλάβατε ότι εννοώ αυτό.. sorry... Μπορεί να φταίω εγώ.. Το μόνο που είπα, είναι ότι εγώ δεν θεωρώ τον Κλυνν άτομο ιδιαίτερα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας... Και όσον αφορά εμένα, προτιμώ να τον αποφύγω.... Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός... ΥΓ Το ερώτημα εδώ, δεν είναι ποια είναι τα χειρότερα πρότυπα [αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος], αλλά ΑΝ ο Κλυνν, είναι καλιτέχνης ο οποίος έχει αφήσει εποχή με "ασματα, φάρσες και ατακες"* [*]Χρησιμοποίησα τον τονισμό του TopiC Starter
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 O Kλυνν έγινε ευρύτερα γνωστός από τους δίσκους του που όμως είχαν πολιτικά και κομματικά μυνήματα και σάτυρα, που ήταν δυσνόητα για μικρές ηλικίες. Οπωσδήπτε είχε(και συνεχίζει)και βωμολοχίες ειδικά στις παραστάσεις του,και δεν είναι και ο μόνος βέβαια. Είναι ο εύκολος τρόπος για γέλιο..:neutral: Σίγουρα ξεπεράστηκε από τον Μητσικώστα στην σάτυρα, ο οποίος αποτελεί φαινόμενο καθολικής αποδοχής ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να μην τον παραδέχεται.
andrip Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 είναι φίλε μου είναι. Πιθανώς η δική σου κουλτούρα να μη συμβαδίζει με του Χαρυ Κλυνν όμως οι περισσότεροι εκείνης της γενιάς μεγάλωσαν μ'αυτον και βρίσκουν ιδιαίτερα χιουμοριστικά πολλά κομμάτια του. Κανένας δεν τον επιβράβευσε για τις μουσικές του δημιουργίες αλλα για τη σάτυρα. Αν δε σου αρέσει εσύ ποιον θεωρείς κορυφαίο στη σάτυρα στην Ελλάδα για να δούμε τι θεωρείς εσυ σάτυρα. Και πάλι ξαναματαλέω δεν πάει να πει οτι επειδή αρέσει στους περισσότερος θα αρέσει σε όλους. Οπως και με όλα τα πράγματα. Edit: Μετά είδα το απο πάνω θέμα. Πιστεύω πάντως οτι καμία σχέση ο Μητσικώστας με τον Κλύνν. Εγώ προσωπικά λύνομαι και με τον ενα και με τον αλλο. Ο Μητσικώστας είναι μίμος, δεν έχει πολιτκή σάτυρα στα σκετς του (τουλάχιστον με κάποιο νόημα). Και είναι και διαφορετικό το μέσο απο το οποίο γίναν γνωστή. Ο Χαρρυ Κλυνν δεν έκανε ποτέ τηλεόραση (νταξει εκανε ενα σοου πολυ παλια στον αντ1 αλλα τίποτα ιδιαίτερο). Οπως πχ κι ο Μητσικώστας δεν έχει κάνει δίσκους ή ταινίες όσο για τις βωμολοχίες στα θέατρα ναι δυστυχώς έχει. Στους δίσκους όμως δε θυμάμαι να έχει... τουλάχιστον μέχρι τις αρχές 90
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Και ο Κλυνν είναι μίμος. Δεν έχει πολιτική σάτυρα στα σκετς του ο Μητσικώστας????? Μάλλον έχουμε διαφορετική θεώρηση τότε.. Επίσης να θυμήσουμε ότι ο Κλυνν έχει περάσει και δικαστήριο για σάτυρα στον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας Στεφανόπουλο,για ένα εξώφυλλο σε περιοδικό και σε δίσκο αν δεν απατώμαι.Φυσικά αθωώθηκε. Ακόμα είναι γνωστός και για τον εγωισμό και ίσως εγωκεντρισμό του.
spock Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Κι όμως, το "Για δέσιμο" ήταν ο πρώτος του δίσκος. Το "Δοξάστε με" ακολούθησε μετά απο 1-2 χρόνια... πρέπει να πάω στη δισκοθήκη να κοιτάξω ημερομηνίες. Βλέπετε, τους έχω σε βινύλιο! Πρίν από 1-2 χρόνια, προσπάθησα να τα ψηφιοποιήσω στον υπολογιστή, και 2 μέρες μετά... crash-αρε ο σκληρός δίσκος! Μάλλον η ιεροσυλία, ε; Η σάτυρα του Χαρούλη, ειδικά στο "Δοξάστε με" είναι απίστευτη... καυτηριάζει όλες τις πλευρές της τότε κοινωνίας, από το "...ή εγώ, ή οι Dalton...", το "Μεγάλο ντέρμπυ" έως τον ύμνο του Ελληνάρα που ισχύει, δυστυχώς, ακόμη 100%... "Δοξάστε με!". Κι όμως, είμαστε πολλοί που θεωρούμε τον Χαρούλη ιδιοφυή...σάτυρο και κωμικό. Προσωπικά, σε όποια εκπομπή κι αν τον πετύχω καλεσμένο, γελάω μέχρι δακρύων. Επί τη ευκαιρία, το όνομα είναι "Γκαούτσο Κώτσο"... παρέα με το "Αντρίκο ντελ Πάσο"! Για τέλος... Καληνύχτα σας... εμένα που δε με βλέπετε, είμαι... ο Καρπάθουλας των Δρακουλίων! ... εεε... είμαι... ο Δράκουλας των Καρπαθίων! Οι φίλοι μου με φωνάζουν Βαμπίρ!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 όσο για τις βωμολοχίες στα θέατρα ναι δυστυχώς έχει. Στους δίσκους όμως δε θυμάμαι να έχει... τουλάχιστον μέχρι τις αρχές 90 Εχει πολλες' date=' μερικες ομως καλυπτονταν με μπιπ κλπ. Στο "Εθνος Αναδελφον" ομως υπαρχει ενα "κομματι" γυρω στο 1 λεπτο οπου ακουγεται το "μαλ@κας" τουλαχιστον 20 φορες. Επισης γενικα εχει πολυ (το λεγομενο) "σκατολογικο" χιουμορ. Θυμαμαι και καποια κομματια οπου αναφερεται σε "συγκαματα", οπου ο Τραμπακουλας ξερναει (με ολα τα ηχητικα εφε) καθως επισης και ενα "κομματι" οπου επαναλαμβανονται απο την αρχη μεχρι το τελος οι λεξεις "Κουλα" και "Χαραλαμπε". Ειναι σιγουρα δημοφιλης και πετυχημενος σε αυτο που εκανε και οντως ειχε μερικα εξυπνα σατιρικα (σατυρο τον βγαλατε τον ανθρωπο ) κειμενα αλλα προσωπικα τον βρισκω πολυ φτηνο. Σίγουρα ξεπεράστηκε από τον Μητσικώστα στην σάτυρα, ο οποίος αποτελεί φαινόμενο καθολικής αποδοχής ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να μην τον παραδέχεται. Να'μαι! Παλι off το topic.
Cristina Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Σίγουρα ξεπεράστηκε από τον Μητσικώστα στην σάτυρα' date=' ο οποίος αποτελεί φαινόμενο καθολικής αποδοχής ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να μην τον παραδέχεται.[/quote'] Να'μαι! Τζα! Να 'μαι κι εγώωωω!
MariaTs. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 TheBoyFromSalina το άβαταρ σου με το δισκάκι της Κολούμπια μου θύμισε άλλο ένα σκετς του Χάρυ... Στην κασσέττα που έχω κάνει την παρουσίαση της Λιγκομιφών -αν δεν μ'απατά η μνήμη μου: Κύριες και κύριοι και τώρα τα τραγούδια της Λιγκομιφών με τον Μήτσο Βελούδιο... κι αρχίζει τ'ανατολιτικά του ο Χάρης Ρεζίλης: παράτα το χαιβαλαντούλα, κε τε τσακπε... ... Και στο καπάκι έρχεται η κολούμπια, που λέει ότι όταν τον ακούσουμε θα μας πεταχτούν τ'άντερα και να μετά ένα παρανοικό γέλιο! Τι Μητσικώστας κλπ λέτε εσείς... ο Χάρυ είναι μοναδικός στο είδος του άγγιζε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας...
spock Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 ...Μαράκι... "Τα τραγούδια της Λυκομιφών"! "Μία παραγωγή απο το... 8ο πρόγραμμα που σας παρουσιάζει ο Μήτσος Βελούδιος! Ακούστε γνήσιο Ελληνικό τραγούδι από το Χάρη Ρεζίλη, και πείτε: ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΑΒΟ ΧΑΡΗ! ...Θα σου χαρισωωωωωωωωωωω... το ντουνιά... ...Καβατchalah και Shalonique [Βελούδιος] ΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ: ΦΠΦΘΟΥ ΣΟΥ ΡΕΖΙΛΗ... ΕΙΣΑΙ Α-ΠΙΑ-ΣΤΟΣ! [/Βελούδιος] ααααααααααααχ... κι αν δε σου φτάνουνε κι αυτά... Καβατchalah και Shalonique κι αν δε σου φτάνουνε κι αυτά... ελα λουλούδι του bahche... για να σου κάμω λα-q-ρντί... ελα λουλούδι του bahche... για να σου κάμω λα-q-ρντί... ΕΚ-ΜΕΚ! Παράτα το χαϊβάν-ντουλάπ'... κε με chah-πε... υπομονή μου μπαϊλντί... έλα κοντά μου shevda-λού... αμάν γιαβρούμ... έλα κουζού'μ, chaha-πε... ελα λουλούδι του bahche... για να σε κάμω λα-q-ρντί... EK-MEK !" Χρειάζονται κι άλλα; Απίστευτο γέλιο! Και για τους μη γνωρίζοντες, το "γνήσιο ελληνικό τραγούδι" συνοδεύεται από 100% ανατολίτικη μουσική!
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Εγω δεν μιλησα για καλιτεχνικη αξια και τα αλλα για τον Κλυν.Απλα μερικες φορες εδινε γελιο και κανει καλο. :-D
mjmj Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Καλος ο Μητσικωστας αλλα δεν νομιζω οτι φτανει το ταλεντο του Κλυνν. Δεν νομιζω να δεις μετα απο 20 χρονια video του Μητσικωστα και να γελας ακομη. Ενω ακους σημερα, 20 χρονια μετα, κασετα του Κλυνν, και οποιος ξερει, λυνεται στα γελια. Εχει ριξει πολυ δουλεια ο ανθρωπος... Α, και το καλυτερο, ειναι πολυ καλος και παλιος χρηστης υπολογιστων, απο την δεκαετια του 80. Εξυπνος και μεσα στα πραγματα, ισως και πιο μπροστα απο αλλους στην εποχη του (καλλιτεχνης με pc στη δεκαετια του 80?)
paschalia Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Νομιζω οτι κακως συγκρινετε τον Κλυν με τον Μητσικωστα . Διαφορετικες εποχες κ ''περιστασεις'' . Επισης κανεις δεν ανεφερε εναν αλλο ''συγχρονο'' (τροπο τινα) του Κλυν . Τον Λαζοπουλο . ( οχι τον Λαζοπουλο των μικρων μητσων , αλλα τον θεατρικο Λαζοπουλο ) . Κατα την αποψη μου ο Κλυν πρεπει να συγκριθει με τον Λαζοπουλο κ'οχι με τον Μητσικωστα .
neopas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 ναι καλα λες θα συμφωνησω και γω εδο περα. Ο χαρυ χκλυν ηταν κατι μοναδικο ογια την εποχη του. καμια σχεση
yannis27gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Όσο και να ψάξετε, δε θα βρείτε πολιτική σάτιρα (τέτοιου μεγέθους) πριν από το Χάρυ Κλυν. Αυτός ο άνθρωπος είναι για τη σάτιρα ότι και οι Τρύπες για την ελληνική ροκ σκηνή. Η σάτιρα πάντα χρησιμοποιεί την υπερβολή, τη βωμολοχία, την κοροϊδία, για να μειώσει το άτομο που σατιρίζεται. Σ' αυτό ο Χάρυ Κλυν ήταν αξεπέραστος. Βέβαια, τους πραγματικά εκπληκτικούς δίσκους του ("Μαλακά, πιο μαλακά", "Είμεθα έθνος ανάδελφον", κ.α.) αν θυμάμαι καλά τους έκανε σε συνεργασία με άλλους κειμενογράφους. Νομίζω ότι το πράγμα άρχισε να χαλάει αρχές δεκαετίας του '90 με τη λυσσώδη επίθεση στον Ανδρέα Παπανδρέου, την προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και γενικά την έλλειψη έμπνευσης. Μιλούσε μία ώρα, τη μισή έβριζε κι έξυπνη ατάκα άκουγες κάθε 20 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, έγραψε ιστορία στο χώρο του. Υ.Γ. Έχω σε mp3 όλους σχεδόν τους δίσκους του.
mjmj Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Θυμαμαι σκηνη που τηλεφωνησε μεσανυχτα(!) ο καραμανλης στον παπανδρεου(κι ο χαρρυ κλυνν μιμουνταν ανεπαναληπτα τις φωνες τους): παπανδρεου: παρακαλω, ποιος ειναι? καραμανλης: τι ποιος ειναι ρε μ@@@@, εγω ειμαι! παπανδρεου: α, κυριε προεδρε, σε τι οφειλεται το τηλεφωνημα σας? καραμανλης: δε με λες ρε Αντρεα, μηπως σε διεκοψα απο τιποτε? παπανδρεου: οχι κυριε προεδρε. καραμανλης: α, ετσι, δεν σε διεκοψα απο τιποτα. Και, δε με λες ρε αντρεα, η μιμη που βοσκει? παπανδρεου: εδω ειναι κυριε προεδρε. καραμανλης: δε με λες ρε ανδρεα, λαχανιασμενο σε ακουω. ... Αλλη σκηνη που και καλα οι υπουργοι μονολογουσαν οτι 'αν δεν ηταν ο ανδρέας, δεν θα μας ηξερε ουτε ο θυρωρος της πολυκατοικιας'. Αν ειναι δυνατον, που τα σκεφτονταν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.