Προς το περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ για ασύρματο router

SpirosSt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Εδώ και λίγο καιρό έχω βάλει στο μάτι ένα ασύρματο router US Robotics Superconnect 9108. Παραθέτω link http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.533068

Σκοπός μου είναι να διαμοιράσω την dsl σε δύο υπολογιστές μέσα στο σπίτι. Η ερωτησή μου είναι πρώτον τι εμβέλεια έχει ένα τέτοιο router και δεύτερον αν μπορεί να λειτουργήσει πίσω από τοίχους και άλλα εμπόδια. Συγκεκριμένα, εγώ μένω σε μονοκατοικία. Θα λειτουργήσει από το υπόγειο στον πρώτο όροφο (2 πατώματα πιο πάνω...)?

Δημοσ.

Πολύ δύσκολα...

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι (αν η επιλογή για καλώδιο δεν είναι εφικτή) είναι να βάλεις το router (καλή η επιλογή του 9108 ) στο ισόγειο μόνο του, και σε κάθε pc μια wireless card οπότε θα "μοιράζεται" η απόσταση. Φυσικά η ταχύτητα του δικτύου σου θα είναι αισθητά πιο αργή από ethernet, αλλά υπεραρκετή για Internet. Ενδεικτικά εγώ που έχω κάνει κάτι αντίστοιχο, μεταξύ των δυο υπολογιστών έχω ταχύτητα 35Mbit περίπου.Σημείωση βέβαια εγώ έχω τον έναν υπολογιστή με ethernet πάνω στο router στον όροφο, και έναν όροφο πιο κάτω το άλλο pc με κάρτα. Πιθανότατα στην περίπτωσή σου οι ταχύτητες θα είναι μικρότερες...

Δημοσ.

lipon file to sigekrimeno router-modem ine apo ta kalitera omos apokliete na piani apo to ipogio sto 2

akoma kai sto isogio omos an to balis opos sou pe o filos , an ine megalo to spiti

tha piani mono sto apo kato kai sto apo pano dwmatio :(

dld stis akres tou spitiou diskola

ara apomeni mono kamia patenta

bebea isos tha prepen askeftis kai afta ta mixanimata kataskeuis diktiou meso tou ilektrikou reumatos ta lefta tha ne pano kato ta idia

##gia ta sigkekrimena mixanimata isos tha tan kalitera na milisi kanas allos epidi ego den ta exo xrisimopiisi akoma

Δημοσ.

egw eimai sxedon sigouros oti tha pianei ... ante to poly poly na valeis mia ligo kalyteri keraioula... kalo tha ienai na to valeis kapoy poy na min exei polla empodia. Egw poy menw ston pempto otan paw se ena filo moy ston trito paizei kanonikotata....

Δημοσ.

kitso :):) (loool kala tromero nick)

stis megales apostasis ine risko gia to an piani i oxi kai pezoun arketi paragontes rolo (p.x. ilika -paxos tixou)

etsi an pari 120 to usr9108 kai 50-60 euros ga 2 kales kartes diktiou kontepse ta 200 kai mpori telika na bgi patata me auta pou mpenoun sti mpiza ta idia lefta tha dwsi...

Δημοσ.

Thanks gia tis apantiseis!Mallon de 8a to riskarw gia to asirmato! Afta ta mixanimata kataskevis diktyou mesw ilektrikou revmatos pou leei o filos xalara87 ti einai re paidia?Prwti fora ta akouw! Mporei na dwsei kapoios kanena site na enimerw8w? Iparxoun stin elliniki agora?

Δημοσ.

Μια ερωτηση.Αυτο που θελει να κανει ο Φιλος πανω μπορω να το κανω εγω μεσα στο σπιτι (διαμερισμα)χωρις να εχω κανενα προβλημα??2 pc δηλαδη σε διαφορετικα δωματια.

Δημοσ.

Αυτό είναι το πρόβλημα φίλε crach13, στα wireless δίκτυα δεν υπάρχει ουσιαστικά αξιόπιστη εμβέλεια στις προδιαγραφές ενός router ή μιας wi-fi κάρτας. Από τη στιγμή που παρεμβάλλονται εμπόδια (πόσο μάλλον τοίχοι), το σήμα μειώνεται και δεν είναι δυνατόν να είσαι σίγουρος αν τελικά θα υπάρχει (αξιόπιστο) δίκτυο. Πόσο μακριά είναι τα δωμάτια στο διαμέρισμα? Πόσοι τοίχοι παρεμβάλλονται? Πάντως αφού είναι στον ίδιο όροφο οι πιθανότητες είναι καλύτερες από το να βρίσκονταν σε διαφορετικούς τα δωμάτια, αφού το πάχος των διαχωριστικών τοίχων είναι σαφώς μικρότερο από αυτό στα πατώματα!

Δημοσ.
Μια ερωτηση.Αυτο που θελει να κανει ο Φιλος πανω μπορω να το κανω εγω μεσα στο σπιτι (διαμερισμα)χωρις να εχω κανενα προβλημα??2 pc δηλαδη σε διαφορετικα δωματια.

Αν τα δωμάτια είναι κοντά πιστεύω ότι θα παίξει κανονικά, άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις το σήμα διαδίδεται μέσω ανακλάσεων.

Δημοσ.
bebea iparxoun edo kai ligo kairo...:)

kai onomazonte home plug des edo http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=11081080&Catalog_Id=1

http://www.devolo.gr/devolo/

ena apo ta periodika pou asxolounte me texnologia ixe olokliro afieroma sauta opote an thes bres to kai diavase leptomeries

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

Αυτό μάλλον με σώνει (παρόμοια περίπτωση και εγώ' date=' με ένα πάτωμα ενδιάμεσα αλλά τα δωμάτια είναι στις δύο άκρες του σπιτιού).

Καταρχήν μήπως ξέρεις πιο ακριβώς περιοδικό ήταν?

Επίσης, είναι αξιόπιστα? Το ακούω πρώτη φορά και όπως και να είναι έχω κάποιες αναστολές.

Είναι κάποιος εδώ να το έχει να μας πει εμπειρίες?

Τέλος έψαξα μέσω Skroutz, και βρήκα ποικιλία τιμών.

Συγκεκριμένα στο link που έδωσες για το Πλαίσιο κάνει 190? ενώ οι τιμές είδα και ξεκινάνε από 40? (Δεν ξέρω βέβαια αν πουλιέται ως σετ, αλλά ακόμα και ξευγάρι να μην πηγαίνε, έχουμε διαφορά 110 ?!). Τι ακριβώς παίζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...