Προς το περιεχόμενο

Firefox Myths

EKTELESTES

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@EKTELESTES:

Προσωπικά χρησιμοποιώ maxthon εδώ και 2-3 χρόνια. Εγκατεστημένους αυτή τη στιγμή έχω (πέρα του ΙΕ) Netscape, Opera, Mozzila και Firefox (ψιλοασχολούμαι με web developing και θέλω να βλέπω αν όλα δουλεύουν ΟΚ σε όλους τους δημοφιλείς browsers).

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας πιστεύω ότι αν ξέρεις 5 πράγματα είσαι ασφαλής (πιθανότατα όχι απόλυτα) σε ό,τι browser και να δουλεύεις. Εννοώ αν έχεις εγκατεστημένο ένα antivirus της προκοπής και ίσως ένα firewall. Αν δεν κάνεις click σε ό,τι βλέπεις μπροστά σου χωρίς να διαβάσεις τι είναι αυτό και εγκαθιστάς κάθε activeX που σου πετιέται πας γυρεύοντας. Τα λέω αυτά γιατί σαν χρήστης του Maxhon ουσιαστικά χρησιμοποιώ τον ΙΕ με πιο όμορφο Interface και καν 2-3 plugins που μου κάνουν το σερφάρισμα ευκολότερο και ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αν και έχω περάσει αρκετές φορές από ύποπτα sites. Δεν εννοώ ούτε πιστεύω ότι έχω την κορυφαία ασφάλεια αλλά για την χρήση που κάνω ό,τι μου προσφέρει είναι αρκετό για εμένα.

Δεν έχω κάποια άλλα επιχειρήματα να παραθέσω στο ζήτημα που έθεσες απλά αναφέρω μια άποψη ακόμα.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να παραθέσω κάτι από προσωπική εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα το έχουν παρατηρήσει και άλλοι... Αμφιβάλλω αν κανένας από τους browser είναι 100% compliant με τους κανόνες του W3C. Δεν παίρνω το μέρος κανενός υποστηρικτή browser... δουλεύω firefox, IE, opera και πράγματα τα οποία φτιάχνεις σύμφωνα με το standard του w3c σε κάποιον από τους 3 δεν θα δουλεύει...

Just my 2 cents...

Δημοσ.

Thelw na pw kati pou mallon den exei katalavei polys kosmos diavazontas to paron kai to site pou parathetei o Ektelestes:

1. DEN prospathei na eksigisei oti o Opera einai kaliteros apo ton Firefox

2. exei varethei na akouei pragmata pou den isxioun... ( tha mou tin espage na akousw px oti ta nissan einai pio aksiopista kai grigora apo tis porche) ayto DEN simenei oti ta Nissan den einai kala, alla einai epiikws avasimos isxyrismos...

3. Etsi loipon egw ektimaw ton Firefox san para poly kalo Browser. Prosopiki epikogi mou einai o Opera. Eksisou kalos...

4. exw varethei na akouw oti o Firefox einai o kalyteros browser, kai na sygrinetai sxedwn apo tin pleiopsifia apokleistika kai mono me IE... Den einai o monos Browser ektws Firefox...

5. mallon exei varethei na akouei, opws kai egw, "i kyriarxia tou Firefox" "Firefox vs IE" "ma poios einai epitelous aytos o Mozilla firefox;" "10000000 downloads tou firefox" kai i lista paei kai paei...

6. Den nomizw oti ekane kati tragika protoporiako kai prototypo pou den ypirxe prin ektws twn Extention, TABBED BROWSING ypirxe edw kai xronia ston Opera, kai ayto pou exw varethei kai ege na akouw, einai opws eipe kai ena palikaraki stin deyteri selida i prwti nomizw, to fovero systima TABS tou FF, kai oti o IE leei to eklepse apo ton FF... O IE DEN to eklepse apo ton IE giati me tin idia logiki kai o FF ton eklepse apo ton Opera, pragma pou den isxyei... texnologia einai, apaitisi tis epoxis kai volikotita pou to kathistoun sxedon APARAITITO se kathe browser pou saivetai ton eayto tou.

telos, apla nomizw oti o EKTELESTES opws kai egw aloste, sevomai apolyta to epixeirima tou kathe xristi pou exei antikimeniki kai emperistatomeni apopsi...

Ayto pou DEN mporw na sevastw kai mou tin spaei, einai i apopseis tou styl "me ton IE eixa ayto kai to allo kai evala FF kai isixasa, ara o FF einai kalyteros apo olous se kathe apopsi..." einai san na lew oti to colt cz3 einai to kalytero aytokinito pou paizei, aki exw odigisei mono ayto to nissan tis manas mou kai to toyota tou patera mou, apla DEN mporei na thewrithei antikimeniki kai aksia sevasmou apopsi...

synepws o ektelestes den milaei gia kanenan pou exei APOPSI me oli tin simasia tis leksis, milaei gia ekeinous pou exoun "odigisei to COLTaki" lao vgalane symperasma gia tin aytokinisi...

sorry an kourasa, apla vlepw antidraseis xwris na vlepoun ton ousiastiko logo yparksis aytou tou post

Δημοσ.

Να' ταν και στα ελληνικά κι όχι στα καταραμένα greeklish (που κι εγώ ακόμα ξεχνιέμαι και τα χρησιμοποιώ κάπου κάπου) θα ήταν ακόμα καλύτερα!

Είμαι 100% με την άποψη Νο3 (αν και όλο το ποστ είναι σωστό και ψύχραιμο :))

Δημοσ.

Εντάξει ρε Ekteltestes, παίζει να σε παρεξηγήσαμε λιγάκι. Πες μου όμως σε παρακαλώ, το βρίσκεις υγιής συμπεριφορά να πηγαίνει ο άλλος και να φτιάχνει για ιστοσελίδα μόνο και μόνο για να κοινοποιήσει τους "μύθους" του FF; Δεν είναι λίγο ανωμαλία, ιδίως όταν εισπράτει και χρήματα από διαφημήσεις;

Δημοσ.

Ο τίτλος του post είναι Firefox Myths και όχι η γνώμη του ektelestes για το αν έχουμε τεκμηριωμένη γνώμη εμείς.

Και στο κάτω - κάτω ο καθένας πιστεύει ότι γουστάρει. Και το seat ibiza είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, είτε γιατί αυτό μόνο μπορώ να αγοράσω, είτε γιατί αυτό μ' αρέσει είτε γιατί έτσι - γιουβέτσι. Αν φτιάξω ένα site με αυτές τις απόψεις θα το δεχτείτε???

Αν εμένα με ικανοποιεί ο opera ή ο firefox γιατί θα πρέπει να πείσω και εσάς?

Και γιατί θα πρέπει να ικανοποιεί και εσάς?

Ο καθένας δοκιμάζει (τζάμπα είναι σε αντίθεση με τα τουτού) και διαλέγει.

Και δεν χρωστάει και εξηγήσεις σε κανένα.

Δημοσ.

Χωρίς να επιθυμώ να προσβάλλω τον EKTELESTES, συνεχίζω να πιστεύω πως έχει ευθύνες για την τροπή που πήρε συνολικά το thread, ανεξάρτητα τις αρχικές διευκρινήσεις. Όταν ανοίγουμε ένα θέμα που διακατέχεται από εριστικότητα στο ύφος και προκλητικές (έστω και δικαιολογημένες) αντιδράσεις, το πιθανότερο είναι να αποπροσανατολίσουμε τους πολλούς από το περιεχόμενο του μηνύματος (κι αν αληθεύει ή όχι) και να επικεντρώσουμε την προσοχή τους στα "firefools" και "nvidiots". Ήταν νομοτελειακό πως θα "κλωτσούσαν" ακόμα κι οι απλοί χρήστες του Firefox, ως μια συναισθηματική αντίδραση απέναντι σε ένα πρόγραμμα που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Αντανακλαστικά και μόνο.

Αν αντίθετα το ζήτημα δεν είχε τεθεί σε μια τέτοια βάση, αλλά σε επίπεδο εποικοδομητικής αντιπαράθεσης απόψεων, χωρίς υστερίες, χωρίς πρότερους χαρακτηρισμούς, το πιθανότερο θα ήταν να τσεκάρουν πολλοί περισσότερο με αντικειμενικότητα και ψυχραιμία το κείμενο των "μύθων" και να γίνει μια συζήτηση δίχως ένθεν κακείθεν επιθετικότητα και flaming. Άλλωστε ακόμα κι η λέξη "οπαδός" δεν επαρκεί πάντα για να περιγράψει μια ομάδα με απτά χαρακτηριστικά. Τα όρια κάποιες φορές είναι δυσδιάκριτα.

Έχω γράψει προηγουμένως ποιο browser χρησιμοποιώ και για ποιους λόγους. Όπως επίσης έχω αναφέρει τις αμφιβολίες μου σχετικά με την εγγυρότητα του test ταχύτητας των διαφόρων browser (ακόμα κι αν βγάζει πρώτο τον Opera). 17 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ο Firefox απλώς δεν είναι ρεαλιστικό.

Και να προσθέσω και κάποια ανησυχητικά φαινόμενα, ενδεικτικά της κατάντιας των χρηστών...μπαίνω χθες στο Betanews και βλέπω καινούρια beta του Opera. Διαβάζω λοιπόν τυχαία το κάτωθι review (βαθμολογία 3/5):

Sorry for the low rating, but it's the only way to get people to read this. I think Opera is the best web browser, and that Firefox is the most customizable.

Unfortunately, I see completely clueless Opera fanboys slamming Firefox with 1 and 2 ratings, and ruining all its reviews while quoting 100% false sources.

I don't think either browser deserves such low ratings, but Opera fanboys are really agressive vs Firefox, and Firefox fanboys are really aggressive vs IE, which is really creating a lot of crappy reviews like this one that really say nothing true about the actual product.

The next person to quote something from FirefoxMyths and use it as justification to give Firefox a 1 will in turn giving Opera a 1. That site is full of nothing but s*** for people to throw back and forth at eachother. Form your own opinions and post them. Don't quote 100% false sources, as it makes you look like fools and makes lots of angry Firefox users retaliate.

On a side-note....Seamonkey starts in 4 seconds on a 333mhz IBM Thinkpad 390e!

Edit: @makisathanos

Κοίταξε...δεν είναι κακό να υφίστανται site που μέσα από συγκριτικά τεστ, αντικειμενικά κι αμερόληπτα φυσικά, θα επιδιώκουν να εξετάσουν που υπερέχει και που όχι το εκάστοτε πρόγραμμα. Για να κάνω την αναγωγή με το mp3 encoding, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και SoundJam για να κάνει τη δουλειά του και να μην δώσει κι αναφορά και σε κανέναν. Θα είναι αστείο όμως να υποστηρίξει πως πρόκειται για τον καλύτερο mp3 encoder που υφίσταται, από τη στιγμή που δεκάδες listening test έχουν αποδείξει πως υπολείπεται κατά πολύ από την πλειονότητα των υπόλοιπων encoders. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να του αφαιρέσει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί ή κι ακόμα να τον θεωρεί τον καλύτερο encoder επί Γης, αλλά η δεύτερη δήλωση μάλλον θα προκαλέσει θυμηδία.

Δημοσ.

Μικρή παρένθεση: άμα κάποιος browser είναι τόσο καλός, γιατί χρειάζεται να υποστηρίζεται από ιστοσελίδες (μηδενικού κύρους) οι οποίες προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να θάψουν τους άλλους browsers; Δεν υποστηρίζω ότι ο FF είναι καλύτερος έναντι του Opera ή οποιουδήποτε άλλου browser (ο ΙΕ για μένα δεν θεωρείται ως τέτοιος για λόγους που έχω αναφέρει σε προηγούμενα posts). Πάντως βλέπω πως δεν χρειάζεται κάποια ιστοσελίδα με δήθεν επιχειρήματα και ψευτιές (στατιστικές) για να με πείσει ότι είναι ο καλύτερος για τη δουλειά που τον θέλω. Πιθανόν σε 2 μήνες να αναθεωρήσω τις απόψεις μου (μια και πιθανόν να έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις μου από έναν browser) και να αρχίσω να χρησιμοποιώ τον Opera (ή κάποιον άλλο που μπορεί να έχει βγει μέχρι τότε). Δεν θα επηρρεαστώ όμως από τις μαλ... που αναφέρονται σε ιστοσελίδες σαν αυτή που ανέφερε ο φίλτατος Ektelestes που προφανώς απευθύνονται σε μαζάνθρωπους (σαν αυτούς που χρησιμοποιούν ό,τι τους πλασάρει η MS σαν browser).

ΥΓ - Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ektelestes ή οποιουδήποτε άλλου insomniac σ' αυτό το thread ή σε οποιοδήποτε άλλο

Δημοσ.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο Diomedes να αναφέρεις συγκεκριμένα που λανθάνει και που όχι η σελίδα, γιατί με γενικόλογες αναφορές και με ισοπεδωτική απαξίωση, ίσως να χάνεις και το δίκιο που έχεις. Προσωπικά με ενδιαφέρει να γνωρίζω τι έχει διαστρεβλώσει και τι όχι, από κάποιον που διαθέτει Firefox (κι όχι μόνο) και μπορεί να αποδείξει έμπρακτα πως πρόκειται για επιπόλαιο, στρεβλό και τελικώς ασήμαντο test.

Μπορεί να καταδείξουμε την ανεπάρκεια ενός ισχυρισμού, μονάχα μέσα από επιχειρήματα και ντοκουμέντα, αλλιώς δε διαφέρει το σκεπτικό μας από όσα καταδικάζουμε.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι προκειμένου να καταγράψει κανείς τα λάθη της σελίδας αυτής θα χρειαστεί τόσο χώρο (και χρόνο) όσο οι πιο πολλοί από εμάς δεν είναι σε θέση να διαθέσουν. Αλλά ακόμα κι αν είχα την πολυτέλεια να το κάνω, πόσοι θα ήταν διατεθιμένοι να κάτσουν να τα διαβάσουν απ' την αρχή μέχρι το τέλος;

Αλλά ας μου πει κάποιος, άμα ήταν καμιά σοβαρή ιστοσελίδα (ο Θεός να την κάνει ιστοσελίδα), απευθυνόμενους σε σοβαρούς ανθρώπους, θα είχε τόση ανάγκη από αναφορές σ' αυτήν (καλά, ο τυπάς μέχρι και τον κώδικα HTML για τα links σου παρέχει, πράγμα που υποδεικνύει σε τι άσχετους απευθύνεται); Μήπως, λέω μήπως, δεν είναι τίποτα άλλο από μια αρπαχτή (με όλη τη σημασία της λέξης) για να κονομίσει ο τύπος κάποια εύκολα χρήματα από διαφημίσεις και να ανέβει στα αποτελέσματα του Google; (να προκύπτει δηλ η σελίδα του απ' τις πρώτες στην αναζήτηση για FF)

Δεν ξέρω για σας, πάντως εμένα μου θυμίζει κάτι ατάλαντους δημοσιογράφους που ψάχνουν την εύκολη είδηση, αυτή που θα προκαλέσει τον περισσότερο σάλο (καίγοντας κάποιους) με τον λιγότερο κόπο, για τους ιδιοτελείς σκοπούς τους.

Επειδή όμως εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος και επιπλέον σέβομαι την κρίση των όσων διαβάζουν αυτό το thread, θα ήταν προσβλητικό να αναλωνόμουν σε ντοκουμέντα και αποδείξεις για κάτι που είναι ηλίου φαηνότερο. Εξάλλου, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής. Αν λοιπόν ο FF έχει αντέξει ως τώρα τη δοκιμασία του χρόνου και προτιμάται από τόσους (όχι άσχετους) χρήστες, αυτό πιστεύω λέει πιο πολλά απ' όλες τις στατιστικές και ψευδοτέστ της οποιαδήποτε ιστοσελίδας. Αυτά τα λέω χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι ο καλύτερος browser (μπορεί για κάποιους σαν εμένα να είναι, χωρίς όμως να θέλω να το γενικεύσω). Έχει κι αυτός τα λαθάκια του (bugs) και τους φανατικούς χρήστες του (όπως όλα τα λογισμικά), αυτό όμως δεν τον κάνει άξιο συκοφαντικής δυσφήμισης.

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις δίκιο...απλώς θα προτιμούσα να μη βασιζόμαστε στις αισθήσεις, στα "μήπως" και στα "μπορεί", αλλά να μιλούσαμε ευθέως και με αποδείξεις για κάθε μία θέση που στηρίζει, ώστε να τις αντικρούσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Υποστηρίζει κάποιες απόψεις...ή αποδεικνύουμε πως πρόκειται για λαμόγιο, άρα χτυπάμε στην αξιοπιστία του με βάση παρελθοντικές καταθέσεις ή εξετάζουμε κατά περίπτωση κάθε θέση και τη βγάζουμε σκάρτη με αντικειμενικά κριτήρια (γιατί μερικά πράγματα είναι μετρήσιμα).

Συκοφαντική δυσφήμηση θα είχαμε στην περίπτωση εκείνη που τα συμπεράσματά του είναι αναληθή και ψευδή...πως όμως το προδικάζουμε, όταν δεν μπαίνουμε ποτέ στη διαδικασία να τα εξετάσουμε εις βάθος?

Επαναλαμβάνω πως ενδέχεται και να έχεις δίκιο...με ενδείξεις όμως μόνο δε ρίχνουμε ποτέ και κανέναν στην πυρά.

Δημοσ.

Αν το θέμα ήταν δυνατόν να μοντελοποιηθεί με εξολοκλήρου ποσοτικά (μετρήσιμα) χαρακτηριστικά, θα το απέδειχνα με μαθηματική ακρίβεια. Έλα όμως που έχει και ποιοτικά τα οποία ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει ορθή απάντηση (π.χ. ότι ο FF είναι ok). Απλά ότι δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με απόλυτο (ντετερμινιστικό τρόπο - δες το έργο του Ντεκάρτ "Περί Μεθόδου" για περισσότερα).

Όσο για το τελευταίο, δεν προσπαθεί κανείς να ρίξει κάποιο στην πυρά. Η ιστοσελίδα αυτή πιστεύω το καταφέρνει από μόνη της. Εξάλλου αυτό που μου τη σπάει δεν είναι ούτε ο Ektelestes ούτε η σελίδα αυτή καθαυτή (αν μπορούμε να τη θεωρήσουμε ως τέτοια). Αυτό που μου τη δίνει είναι η μαλ.. κατινίστικη νοοτροπίου του "θάβε ό,τι δεν καταλαβαίνεις και μη ερεύνα!" που ακολουθεί η ιστοσελίδα αυτή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...