MasterX Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Αφού βρήκα το πακέτο DSL που θα αγοράσω (ONDSL Kit over ISDN) πρέπει να καταλήξω και σε Wireless ADSL router.. Είμαι μεταξύ U.S.Robotics 9108 και ZyXEL Prestige 660 HW. Με ενδιαφέρουν τα εξής: - Επειδή θα μοιράσω ασύρματα το Ιντερνετ στο desktop PC μου και στο φορητό του θείου μου, με ενδιαφέρει η εμβέλεια των κεραιών τους. Το laptop του θείου θα βρίσκεται περίπου 6 μέτρα σε ευθεία γραμμή μακριά από το ρούτερ στον από κάτω όροφο με παρεμβολή 2 τοίχων και το δικό μου γύρω στα 7 μέτρα σε ευθεία πάλι με 2 τοίχους ενδιάμεσα. Η ταχύτητα μετάδοσης από το ρούτερ στις ασύρματες κάρτες δεν με νοιάζει πάνω από το bandwith μιας 512 γραμμής, δεν πρόκειται να κάνω μεταφορά αρχείων από το ένα στο άλλο μηχανάκι. - Με ενδιαφέρει ενώ κατεβάζω κάτι από p2p ή απλώς ενα αρχείο από κάποια σελίδα, αν πάω να σερφάρω ταυτόχρονα να δίνει προτεραιότητα στο surfing ρίχνοντας την ταχύτητα των downloads μόνο τις στιγμές που θα ανοίγει σελίδες. Δηλαδή ανενόχλητο surfing με maximum ταχύτητα χωρίς να διακόπτω manual τα downloads μου. Αν έχω καταλάβει σωστά μιλάω για το QoS.. Για το 9108 έχω ακούσει κάποια προβλήματα σε αυτό και ότι αναμένονται firmware. Προτείνετε μου και τι ασύρματες κάρτες να πάρω, μια PCI και μια για Laptop. Έχω δει να κυμαίνονται οι απλές από 30-60 ευρώ. Παίζει κάποια διαφορά ή και αυτές των 30 με καλύπτουν; Ποιες θα ταίριαζαν καλύτερα με τα παραπάνω Wireless routers;
gogosst Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 U.S.Robotics 9108 to kalitero!auto tha pao na paro k ego...
MasterX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 U.S.Robotics 9108 to kalitero!auto tha pao na paro k ego... ναι αλλά ακούω προβλήματα στο firmware..
xalara87 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 xalarwse den ine kati toso sovaroego to xo 3-4 mines kai olla ine ok!
MasterX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 όσον αφορά αυτά που γράφω ότι θέλω να κάνω; στα 2 σημεία που εστιάζω, θα με καλύψει;
spirosta Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Κοιτα να δεις αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από την εμβέλεια με 10-15Ε μπορείς να πάρεις μια καλύτερη κεραιούλα που θα έχει περίπου +5db gain και θα είσαι μια χαρα.
MasterX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 ναι αυτό το έχω στα υπόψιν... αλλά πιστεύω ότι όσο και μειωμένη ταχύτητα να έχει στη μετάδοση ανδεν έχω καλό σήμα, τουλάχιστον το bandwith μιας 512 θα το μεταφέρει άνετα, οπότε δεν έχω πρόβλημα....
Gabriel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Έχω το 9108,δε μπορω να πώ πως είμαι και ενθουσιασμένος... Προτιμώ Zyxel.
newlynx Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Και εγώ είμαι ανάμεσα στα δύο για αγορά. Και τα δύο είναι καλά και υποστηρίζουν qos. Με ενδιαφέρει κυρίως να δω ποιο είναι καλύτερο στο bandwidth management γιατί προκειται να συνδέσω 3 PC. Οι γνώμες είναι καλές και για τα δυο οπότε και δεν μπορω να αποφασίσω
looperx Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Κοιτα να δεις αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από την εμβέλεια με 10-15Ε μπορείς να πάρεις μια καλύτερη κεραιούλα που θα έχει περίπου +5db gain και θα είσαι μια χαρα.Μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να πάρω τέτοια κεραία? Δεν είμαι ικανοποιημένος πό την υπάρχουσα του 9108
FELIX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 http://linkshop.gr/eshop/view_product.php?productid=966&idcat=31&idsubcat=190&idsubsubcat=82
MasterX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να πάρω τέτοια κεραία? Δεν είμαι ικανοποιημένος πό την υπάρχουσα του 9108 Σε τι απόσταση έχεις πρόβλημα φίλε;
Sta Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Το QOS πρέπει να το υποστηρίζει και ο ISP ή μόνο το router; Το λέω διότι με otenet είχα καλύτερα αποτελέσματα από ότι τώρα με τη hol.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.