Christophe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Γεια σας. Είμαι αυτός ο αντιπαθητικός τύπος που κάθε μήνα κτυπάει την πόρτα των συνενοίκων του για να ζητήσει τα κοινόχρηστα. Εδώ και 8 χρόνια υπολογίζω τα κοινόχρηστα στο χέρι (με κομπιουτεράκι) και τα καταγράφω σε μία χειρόγραφη λίστα. Αφού λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μάθω excel αποφάσισα να στήσω την κατάσταση κοινοχρήστων σ' αυτό το πρόγραμμα. Έστησα λοιπόν τον πίνακα διπλής εισόδου (ένοικοι/κατηγορία εξόδων) και καταχώρησα τις συναρτήσεις με τα ποσοστά. Όλα καλά ως εδώ. Το πρόβλημα εμφανίζεται από τη στιγμή που δίνω την εντολή να γίνεται στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σ΄αυτή την περίπτωση το άθροισμα των επιμέρους στρογγυλοποιημένων ποσών δεν συμφωνεί με το τελικό ποσό. Παρατήρησα ότι αυτό συμβαίνει όταν πρέπει να στρογγυλοποιηθούν ποσά όπως 8,135. Αν π.χ. μου τύχουν έξι τέτοια νούμερα το άθροισμά τους είναι 3 λεπτά μεγαλύτερο από το συνολικό ποσό. Το ερώτημα είναι λοιπόν πώς μπορώ να προεπιλέξω ποια cells δεν θα παίρνουν την προσαύξηση του 0,05.
gv Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 anevase ton pinaka gia na katalavoume ti 9es na peis ... ps mallon 0.005 i9eles na grapseis ...
alkisg Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δεν είναι κακό αυτό, αντίθετα έτσι πρέπει να γίνει. Π.χ. το Α διαμέρισμα πληρώνει 100,006 ευρώ Το Β διαμέρισμα πληρώνει 100,006 ευρώ Άρα στρογγυλεύοντας θα πρέπει να πάρεις από κάθε διαμέρισμα 100 ευρώ και 1 λεπτό. Φυσικά έτσι θα πάρεις 200,02 ευρώ αντί για 200,012 που θα έπρεπε (το οποίο στρογγυλεύεται σε 200,01 και σου φαίνεται λάθος). Αναμενόμενο είναι, δε φωνάζει κανένας για 0,005 πάνω/κάτω...
lela Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δοκιμασε τις εντολες roundup & rounddown αν παλι δεν εισαι σιγουρος ανεβασε τον πινακα ειναι πανευκολο το προβλημα για να λυθει
Christophe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δοκιμασε τις εντολες roundup & rounddown αν παλι δεν εισαι σιγουρος ανεβασε τον πινακα ειναι πανευκολο το προβλημα για να λυθει Καθοδηγείστε με αν γίνεται να ανεβάσω τον πίνακα.
SeKoS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Αμα κατάλαβα καλά ... Θα μπορούσες να κάνεις όλες τις πράξεις σου έχοντας 3-4 δεκαδικά ψηφία (όλα δλδ) και να κάνεις μία στρογγυλοποίηση στα 2 δεκαδικά στο τέλος. Διαλέγεις όλα τα κελιά κάνεις την μορφοποίηση στα 3 δεκαδικά και (μορφοποιηση - γενικά - αριθμος - δεκαδικα ψηφία 3) Διαλέγεις το τελευταίο και ξανακάνεις στο 2 η 1 δεκαδικό. Αν και νομίζω οτι η πληροφορία όταν μειώνεις τα δεκαδικά δεν χάνεται. Τεσπα... δοκίμασε απλα να κάνεις την στρογγυλοποίηση στο τελευταίο υπολογισμό.
Christophe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Κάποια πληροφορία χάνεται όταν μειωθούν τα δεκαδικά, ωστόσο με τον τρόπο που μου πρότεινες το ποσοστό λάθους στα τελικά αποτελέσματα εκμηδενίστηκε. Νομίζω πως έγινε η δουλειά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο που διαθέσατε και για τη βοήθεια.
anthigr1976 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 gia na to anevaseis edo tha prepei na patiseis sto "post reply" kai oxi "grigori apantisi" apo ekei kai meta exei ntamaki pou leei Πρόσθετες Επιλογές Προσθήκη αρχείων Έγκυροι τύποι αρχείων: bmp doc gif jpe jpeg jpg pdf png psd txt zip Διαχείριση Συνημμένων Αρχείων Παρακολούθηση θέματος Τύπος Ειδοποίησης: fantazomai apo kei kai pera tha katalaveis pou prepei na pas gia na baleis sinimmeno ena arxeio. kalitera prota na to exeis kanei zip.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.