Προς το περιεχόμενο

Warcraftholic

PUPPY DOGG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

χειρότερο είναι αν προχωρήσει πάρα πολύ. Προς το παρόν θα είχες χάσει πολλούς περισσότερους φίλους αν το χες ρίξει στα ναρκωτικά.

Συμβουλή χμμμμ κάνε συνέχεια τα ίδια πράματα να βαρεθείς λολ.

Δημοσ.

Πέρνα μια βολτα απο το topic που έχουμε και διάβασε κάποια απο αυτά που γράφω σχετικά με το πώς μας αντιμετωπίζει η Blizzard (και η κάθε blizzard).

Και πέρνα και απτο topic με τα online games & εθισμός.

Όταν αυτά που λέω "ταράζουν" πολλούς και βλέπεις να αντιδράνε, μάλλον καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι ο μόνος. 1 φορά το παράτησα εν ψυχρώ για 1.5 μήνα, δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μετά ξαναρχισα χαλαρά, και τώρα έχω πάλι 2 βδομάδες που δεν έχω παίξει (παρα μόνο ενα log in να στείλω κάτι χρωστούμενα σε φίλο).

Όλα ειναι στο μυαλό σου.

Κάτσε σκέψου για ποιον λόγο παίζεις. Αν παίζεις για τα items, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεκόψεις. Γιατί? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τέλος.

Παίζεις για τους online φίλους? 13 in game mails έστειλα με το email μου οταν έφυγα, και δεν μου έγραψε ΚΑΝΕΙΣ. Είσαι φίλος με κάποιον που έχεις κάτι να μοιραστείς. Όταν φύγεις απτο παιχνίδι, τους "φίλους" θα τους χάσεις. Και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν, ο ένας πήγε λέει Σουηδία και έπινε μπύρες με τον ένα, ο αλλος πήγε Βέλγιο για τον άλλο. Μαλακίες. Στο λέω στεγνά, και άκουμε γιατί έχω κανει σεμινάριο 2 μέρες από 6 ώρες η κάθε μέρα σχετικά με το online gaming στο Amsterdam. Δεν στο λέω για να το παίξω "εμπειρος" αυτό, τα λεω γιατί ΞΕΡΩ πώς τα βλέπουν οι εταιρίες. Θέλουν να μας κάνουν εξαρτιμένους, γιατί πέφτει το 13€ κάθε μήνα. Λογικό ειναι, και εγω το ίδιο θα έκανα, και μπράβο στα κεφάλια της Blizzard, μακάρι να είχα μετοχές στην εταιρία!! :) Τα έχω ακούσει απτην πλευρά του business & της ψυχολογίας, οι εταιρίες έχουν ειδικούς ψυχολόγους που τους πληρώνουν χρυσάφι για να τους συμβουλεύουν τί να κάνουν και πώς να σε κρατάνε μέσα. Ημουν εκει και τα άκουγα οταν ήμουν ακόμα μες την κ@υλα του παιχνιδιού και έλεγα "πόσο δίκιο έχουν". Kαλό για εμας τους gamer ειναι αυτο, γιατί κρατάνε το ενδιαφέρον, αλλά ειναι καλό οταν είσαι υγιής παίκτης. Εγω δεν ημουν γιατί και εγω δεν μπορούσα να σταματήσω. Οπότε για μένα αυτό ηταν περισσότερο σαν μια παγίδα για να παίζω συνεχώς παρά σαν "πω πω, τί χαρά, περισσότερο content!!".

Τώρα θες να τα ακούσεις, δεν θέλεις, αυτό ειναι δική σου επιλογή. Πάλι εδώ θα μου την πέσουν άτομα και θα μου λένε τα δικά τους. Και όχι και δεν ειναι ετσι, και μα και μου. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'εξω, και εγω θύμα είμαι. Δεν σου λέω σταμάτα το, όπως δεν λέω σταμάτα το σε κανέναν. Οτι θέλεις κάνε. Δεν ειναι ναρκωτικά ή ποτό η τζόγος να σου πει κάποιος "καταστρέφεις τη ζωή σου". Θεμα χρόνου ειναι να ξεκόψεις, είτε τώρα είτε σε 1 χρόνο.

Γι'αυτο σου λέω κατσε σκέψου γιατί παίζεις, εγω την πρώτη φορά που σταμάτησα το έκανα γιατί έπαιζα για τα items, μέχρι που ένα σαββατοκύριακο μου έπεσαν 4 που τα έψαχνα σαν τρελος (non-MC items λέω). Και καθόμουν Ironforge και σκεφτόμουν, ωραία τα πήρα, και τώρα τί? Έγινα καλύτερος παίκτης? Είχα χαρά, αλλά η χαρά μου ήταν εφήμερη, κράτησε 5-10 λεπτά.

Τώρα εδω και 2 βδομάδες βαριέμαι να ασχοληθώ, όσο βαριέμαι δεν ειναι πλέον παιχνίδι. Είχα ένα φίλο πριν που ήταν 56, οταν μπηκα τον έκανα λίγο power level και τώρα μερικές φορές περνάω σπίτι του, και ή τον βλέπω να παίζει και κάθομαι λίγο και φεύγω, ή αν δεν έχει guild raid φεύγουμε αμέσως για μπύρες ή με τις φίλες μας (εντάξει εγώ εχω χωρίσει πρόσφατα αλλά φέρνω μια φίλη μου) ή τους υπόλοιπους και βλέπουμε κανα ματσάκι.

Αλλά αυτός είναι και ο μόνος φίλος γιατί είμασταν κολητοι απο πριν. Αν μένεις για τους φίλους, εγώ λέω κανόνισε να τους δεις ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ για καφέ οι δυο σας και δες αν θα καταφέρετε να κάνετε το χρόνο να περάσει χωρίς να μιλάτε συνεχώς για το παιχνίδι. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα? Σου ταιριάζει σαν άνθρωπος για παρέα? Ενα καφεδάκι μωρε ίσα ίσα να γνωριστείτε, παίξτε κανα μπιλιάρδο, ταβλάκι, κάτι. Αν όμως πάτε και μιλάτε 2 ώρες για το warcraft, εκεί θα καταλάβεις αν όντως είναι φίλος σου ή όχι.

Aν τώρα παίζεις γιατί έχεις αληθινά προβλήματα (στο σπιτι, στο σχολίο/πανεπηστίμιο, στη δουλεια, κάποια σχέση δεν πήγε όπως θα ήθελες κλπ), τότε ειναι λιγο πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί παίζεις για να ξεχαστείς. Όλοι το κάνουμε, και εγω οταν χώρισα έπαιζα 2 24ωρα σερί σχεδον, μέχρι που πήγα και ντυθηκα και βγήκα έξω να δω λίγο κόσμο να συνέλθω. Δουλεια, WoW, 2 ωρες υπνος, δουλειά, Wow, 2 ώρες ύπνος, δουλεια και 5 ωρες υπνο (παρασκευη) το απόγευμα και μετά clubbing το βράδυ! :) :) :)

Το οτι έχεις αρχίσει να χάνεις γνωστούς και φίλους ειναι ανησυχητικό. Ή τουλάχιστον θα πρέπει λίγο να σε ταρακουνήσει. Δες τα λίγο ψύχραιμα και σκέψου πως πέρναγες ΠΡΙΝ αρχίσεις το παιχνίδι. Θα δεις ότι και τότε μια χαρά περνούσες, όποτε και (λογικά) θα σου δωσει ενα παραπάνω κουράγιο για να το ελατώσεις. Δεν σου λέω να το κόψεις, δεν έιναι κακό αν παιζεις για να ΠΑΙΖΕΙΣ, και όχι να είσαι εξαρτημενος.

Sorry που σου έγραψα τόσα πολλά, ελπίζω κάπως να σε βοηθησα... ;)

(περιμένω πάλι την αντίδραση ορισμένων που και καλά δεν είναι εξαρτημένοι, αλλα κατα τ'άλλα έχουν όλα τα συμπτώματα) :)

Δημοσ.

Polaki, κοίτα και κανά pm ρααααααααα! :mrgreen:

Για να μην είμαι εντελώς απροκάλυπτα εκτός θέματος, θα πω το εξής: μου κάνει εντύπωση που βάζεις τον εαυτό σου κάτω και από ναρκομανείς!Αυτοεκτίμηση στο έπακρο! :mrgreen:

Η συμβουλή μου είναι, αν δε μπορείς με τίποτα να βάλεις μόνος σου εύλογους περιορισμούς, να προσπαθείς να κάνεις όσο γίνεται συχνότερα το πράγμα που σε γεμίζει όσο τίποτε άλλο, πέραν του γουόου!Νομίζω πως αν είχες κάτι πριν που πραγματικά γούσταρες να κάνεις μπορείς να παρατήσεις και το wow για χάρη του.

Polaki, εσύ αφού δεν παίζεις τι κάθεσαι και τους πλερώνεις;Φοβάσαι να μην κλείσει η bliz και μείνουν στο δρόμο τόσοι εργαζόμενοι;Δεν το λέω με τάση αμφισβήτησης αυτό, αλλά με έκπληξη...

Δημοσ.

Ναι ρε φιλε σορρυ το ξεχασα τελειως το ΡΜ!!! σου απαντάω μετα!!!!

Εγω μπηκα παλι ενα μηνα αρχες ιανουαρίου, επαιξα αρκετά και τώρα έχω ψιλοσταματήσει, δεν έχω χρόνο.. Πήγα MC, πήγα (λίγο) BWL, αλλά ξανά τα ίδια, απλα τον λίγο χρόνο που έχω ελεύθερο προτημάω αυτη την περίοδο να βγω εξω ή να δω καμια ταινία. Οι καρτούλες είναι έτσι κ αλλιώς δίμηνες, αλλά (χωρίς να το παίξω υπεράνω χρημάτων) το ποσό ανα μήνα το θεωρώ πολύ μικρό, κι αυτό γιατί αν δεν έπαιζα τις ώρες αυτές, θα έβγαινα έξω οπότε στις 2 φορές που θα έβγαινα αμέσως πάει το κόστος του μήνα! ;)

Αλλά ασε με εμενα και γενικά τα περισσότερα παιδιά εδώ, γιατί εγω θα μπω και 1 ωρα και θα βγω, με την ίδια ευκολια που μπορεί να κάτσω και 5ωρο. Και πιστεύω οι περισσότεροι. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να βγουν, δηλαδή κατα κάποιο τρόπο ζουν την κάθε στιγμή του παιχνιδιού σα να είναι πραγματική. Και μόνο που γράφουν εδω συμαίνει οτι υπάρχει και κάτι αλλο πέρα απτο παιχνίδι. Πιστεύω έχουμε όλοι δει σκηνικά με παιδιά κυριολεκτικά να μην έχουν κάποιο αλλο ενδιαφέρον πέρα απτο παιχνιδι και αυτό οντως μπορεί να τους κανει κακό στις φιλικές τους σχέσεις.

Δημοσ.

Πέστα μεγάλε! Και εγώ μαζί σου είμαι. Δεν έχω παίξει ούτε λεπτό WoW άπλα και μόνο γιατί δεν μου έκανε από την αρχή αυτό το κλικ ώστε να εθιστώ όπως έγινε με σχεδόν όλους τους φίλους μου! Φαντάσου ότι από μια παρέα 10 ατόμων μόνο εγώ και άλλα 2 παιδιά δεν παίζουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και τις λίγες φορές που βρισκόμαστε όλοι μαζί οι 7 να λένε ιστορίες για το WoW και εμείς οι άλλοι 3 να είμαστε εκτός. Δεν λέω καλό το on-line gaming καλή και η όλη φάση με τα level και τις μάχες (σόρυ αν δεν λέω τπτ σωστά αλλά όπως έχω πει και πιο πάνω δεν έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι) αλλά ως ένα σημείο. Αυτά που ειπώθηκαν πάντως από τον polaki με κάλυψαν πλήρως. Ίσως είναι και δική μας υποχρέωση να ξεκολλήσουμε τους φίλους μας και όχι μόνο να τους κατηγορούμε καθώς πιστεύω ότι από αντίδραση και μόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη και έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Φιλικά!

Δημοσ.

Ξέρω ρε 'σεις απ' το ΤΕΙ ένα παιδί που παίζει τόσο που έχει βγάλει κάλους στον καρπό και το έχει δέσει και συνεχίζει να παίζει. Είναι συνέχεια online.

Τον βλέπω στο MSN, κοιτάω τα logs και δεν είναι ποτέ Away, Busy, Idle, τώρα που γράφω το MSN μου λέει ότι τον βλέπει 78 ώρες online. Ακόμα και 2 ώρες την ημέρα (αθροιστικά -όχι μαζεμένες) που σηκώνεται στο WoW αφήνει το χαρακτήρα logged-in.

Πήγε και τα 'σκασε για δεύτερο pc και δεύτερη DSL για να μη χρειάζεται να βγαίνει από το WoW για να μιλάει στο MSN ή να κατεβάζει torrent. Έδωσε 680€ για UPS για να μην τον πιάνουν οι διακοπές ρεύματος...

ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ!!!

Δημοσ.

Ego den ksero kan pos einai to WoW kia to lineage.Exo paiksei kai ego online,porothika, alla tora exo alla pragmata sto mialo mou, pou nomizo einai pio simantika(etsi nomizo [programatismos] ). Ego satamatisa gia ti ta torrents me empodisan, kai den me afinan na kano log-in (oxi oti epeza me tis meres alla kapios ores mono ta sabata).

Den ksero an kserete to programa Xfire (metraei tis ores pou pezeis paixnidia) ta matia mou den mporoun na sinelthoun akoma, milame gia poles ores

Ego me ola auta ta post pou exete dimosieusei (online games & εθισμός) me exoun fobisei.Gia auto den paizo multiplayer games alla adventure games(douleuei ligo to mialo sou )

Δημοσ.

Magkes thx gia tis sumboules tha prospathisw na to kopsw... :-/ an kai exw ftasei se simio na lene "ELEOS BGIKE O PUPPY???? pou pige mipws epathe tpt??? " den paleuete oso me tous filous... oloi paizoun wow kai etsi tha eimai o monos stin parea pou dn tha paizei tha einai polu diskolo...POLAKI euxaristw pou simetexeis sta topics mou :) kai as grafeis polla... oso pio polla toso analitikotera...

Δημοσ.

Ασχετό! με ρώτησε φιλαράκι αν μπορεί να πάιζει WoW από φοιτικές εστίες που λειτουργεί μόνο η Port 80 στο ίντερνετ υπάρχει τέτοια περίπτωση?Φίλε Puppy σου έυχομαι καλό ξεκόλλημα.Πάν μέτρο άριστο.Έχω κι εγώ φίλους που τους βλέπω σπάνια απο τότε που άρχισαν το WoW!Τους ξεκόλλησα παίζωντας κι εγώ WoW και μόλις τελειώναμε κάτι τους δέσμευα για να βγούμε για καφέ ή βόλτες και φτάσαν στο σημείο να βαριούνται από μόνοι τους το WOW και τώρα βγαίνουν όλο και πιο συχνά έξω!Από εκει που παίζαν 12 ώρες σερί τώρα υπάρχει περίπτωση να μην μπούν και καθόλου για 1-2 μέρες!Καλή επιτυχία

Superdog Undead Warlock 28 LVL <REQUIEM> Zenedar Realm

Δημοσ.
Ασχετό! με ρώτησε φιλαράκι αν μπορεί να πάιζει WoW από φοιτικές εστίες που λειτουργεί μόνο η Port 80 στο ίντερνετ υπάρχει τέτοια περίπτωση?Φίλε Puppy σου έυχομαι καλό ξεκόλλημα.Πάν μέτρο άριστο.Έχω κι εγώ φίλους που τους βλέπω σπάνια απο τότε που άρχισαν το WoW!Τους ξεκόλλησα παίζωντας κι εγώ WoW και μόλις τελειώναμε κάτι τους δέσμευα για να βγούμε για καφέ ή βόλτες και φτάσαν στο σημείο να βαριούνται από μόνοι τους το WOW και τώρα βγαίνουν όλο και πιο συχνά έξω!Από εκει που παίζαν 12 ώρες σερί τώρα υπάρχει περίπτωση να μην μπούν και καθόλου για 1-2 μέρες!Καλή επιτυχία

Superdog Undead Warlock 28 LVL <REQUIEM> Zenedar Realm

makari na mporousa na to kanw ki egw... :-/:oops:
Δημοσ.

Κατ' αρχήν Polaki ανέφερες πολλές φορές ότι θα σε επικρίνουν και θα σου την λένε όλοι μαζι κλπ. Όπως βλέπεις όλοι συμφωνούν μαζί σου και σε ευχαριστούν γιατί αυτά που λες είναι σωστά και σοφά!

Overclocker το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με την παρέα μου, όταν βγαίνουμε μιλάνε συνέχεια γι'αυτό. Μόνο που μετά από τόσα που έχω ακούσει για το wow τα έχω μάθει όλα κι ας μην παίζω.

Λέτε ότι πρέπει οι εθισμένοι να βγαίνουν να πηγαίνουν και για κάνα καφέ. Αν όμως το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι το wow το κοινωνικό όφελος είναι μηδαμηνό.

edit: Οσοι διαβάζουν αυτό το φόρουμ έχουν ελπίδες και δεν είναι πολύ καμένοι. Οι πραγματικά καμένοι δεν κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους.

Δημοσ.

Nαι αυτο πιστεύω και εγώ, ότι και μονο που συμμετέχεις σε ενα φορουμ σημαίνει πώς έχεις και άλλα ενδιαφέροντα. Εκτός αν έχεις 100 posts και όλα ειναι στην ενότητα του World of Warcraft :D :D :D

Ειπα οτι θα μου την πέσουν γιατι σε ενα προηγούμενο παρόμοιο topic υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, αλλά σε κυριλέ φάση, το ακραίο είχε γίνει σε ενα ξένο forum σχετικό που ο κάθε καμμένος Σουηδός είχε βγει να πει τα δικά του! :D

Παντως παιδιά όσοι δεν ασχολείστε και ξέρετε τους εαυτούς σας ότι είστε λίγο επιρρεπείς στα κολληματα, καλύτερα μην ασχοληθείτε! Εγω εβλεπα τέτοια πορωση και λεω αποκλείεται να κολλήσω, Μαιος ήταν και εβγαινα συνεχώς έξω με φιλους και την τοτε κοπελα μου, και λεω αντε να παιξω τον 1 μηνα που σου δίνει μολις το παρεις και μετά τελος. Κιομως κολλάς και ναι μεν δεν έκοψα της βόλτες, αλλά πχ γύρναγα στις 11 το βράδυ και έπαιζα μεχρι τις 3 το ξημέρωμα και μετά ξυπνημα στις 7! Καθε μέρα αυτό για ενα διάστημα! Αφού σε κάποια φάση η δικιά μου αναρωτιώταν μήπως όταν την άφηνα σπίτι συνέχιζα να βγαίνω έξω!!!!! (δουλεύουμε στο ίδιο γραφείο και με έβλεπε κάθε μέρα κομμάτια!!!LOL!!!!!!!!!!!)

Δημοσ.
Ασχετό! με ρώτησε φιλαράκι αν μπορεί να πάιζει WoW από φοιτικές εστίες που λειτουργεί μόνο η Port 80 στο ίντερνετ υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Σιγουρα δεν θα μπορεί να κανει τα updates, αλλά για το παιχνίδι σαν παιχνίδι δεν ξέρω. Καπου στο site γράφει ποια ports χρησιμοποιεί. Οσο για τα updates, θα περιμένει να τα βρει κάπου online σε καποιο site οπότε δεν ειναι πρόβλημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...