NickTheGreek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Εγω παλι χωρις να το ξερω το αντικειμενο ειμαι της αποψης πως τα internet cafe δεν εχουν ευοιονο μελλον.Σε 2-3 χρονακια οι τιμες για μια DSL θα ειναι αρκετα συμφερουσες και τα περισσοτερα pcs θα διαθετουν και DSL.Οποτε ενα σημαντικο μερος της πελατειας των internet cafe λογικα θα χαθει.Λογικο μου φαινεται αν και για να "προβλεψεις" το μελλον μιας τετοιας επενδυσης καλο θα ειναι να κοιταξεις τι γινεται σε "προηγμενες" χωρες με φθηνη προσβαση στο internet και κατα ποσο ευδοκιμει το ειδος εκει.
Shinta Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Loipon, ego den exw net cafe alla douleuw kai eimai taktikos pelatis.Efoson lipon sxedon oloi exoun DSL kai ego fisika, paw se net kafe gia tous ekseis logous. 1.Asfalia mias Leased.Epidi me tin DSL kai ton ote pote den ksereis,an kaneis kati sovaro pas se net. 2.Mikrotero lag.Otan thelw tin kaliteri aprokrisi 3.Perivalon.Mborw na kapnizw opou sto spiti den mborw. 4.Thamones.Kala palikaria pou tous kserw kai xronia kai euxaristieme na vriskomaste. 5.Lan.Gia kana CS lanaki na perasi i ora. 6.Na allaksw katastaseis.Mesa sto spiti exw varethei. Sto net pou douleuw, kapote gemize asfiktika kai ekane me 50 pc tamio 600e to 8oro.Ta althei pou akolouthisan to kanan tora kai exei 20-30 pelates stin kaliteri ora.1.Allaksane apo leased se Adsl (2mbit kai auti) alla to mesimeri logo simforisis enas pelatis den mborouse na peksei kala(edo einai kai ligo to dslam galatsiou vevaia) i pstn mou epeze kalitera.Oi texnikoi ksinane ta @@ tous kai ta misa pc sxedon den litourgousan, apo Mouse kai keyboard mexri kai kamenoi skliroi kai diaforetika ghost sto kathena.Den edine kali eikona.Eftase na kanei 50e to 8oro.Tora kai afou ta misa lithikan ftasame sta 120-200e to 8oro.Pigeno se alla magazia gia na katevasw terastia arxia epidi exoun leased kai mborw na paizw sixronos,kai na min mou pei kaneis tpta pou katevazw.Poloi pelates figan apo auto to magazi gia na pane se alla m kaliteri grammi. O antagonismos einai skliros kai an kaneis ipoxoriseis kai simvivazese,den mboreis na perimeneis esoda. Antitheta, imoun se ena magazaki pou anoikse sto peristeri me 20 ipologistes.Oxi polla frou frou kai me grammi 1Mbit sdsl.kathos oi pelates arxisan na erxontai auksane sinexos tin grami tou me telos ta 4 mbit pou exei tora nomizw.Oi idioktites tou einai kai tamies, kai otan ena pc pathene kati to allazane kateuthian.Ola ta games updated ktl.Tora den vriskeis na katseis kai autoi prospathoun na paroun to dipla xoro na epektathoun. Stin agora perneis ta l7 sou me sintelesti.An doseis psila, tha pareis psila,an kaneis lathi, tha mbeneis mesa.
damn3 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 egw den exw internet cafe kai oute tha apoktisw, toulaxiston den tha eimai ypeuthinos gia ta paidia pou xaramizoun thn zwi tous.
xristos alexis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Kane Mia Episkepsi Openmind.gr!pare Thl Zita Nektario Kai Tha Se Katatopisei Pliros!poly Kala Kai Ftina Pistepse Me!exei Stisei Pola Internet Kafe Se Oli Thn Ellada!
petrosgrath Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Χαιρετώ τους φίλους του φόρουμ. Λόγω του ότι ετοιμάζω ένα ιντερνετ καφέ 60 Η/Υ (είμαστε στο στάδιο δομημένης καλωδίωσης) θα με ενδιέφερε να μάθω τι είδους γραμμή - γραμμές να προτιμήσω. Διάβασα τα όσα λέγονται εδώ, αλλά ομολογώ ότι με μπέρδεψαν λίγο. Σχετικά με τον εξοπλισμό routers/switches είμαι σύμφωνος [καθώς στο σπίτι έχω soho - κανένα άλλο router από όσα δοκίμασα (τουλάχιστον 6 διαφορετικά) δεν μου κρατούσε την γραμμή σταθερα, έβαλα το soho και ησύχασα!] . Cisco & πάλι cisco Έχω την εντύπωση πως κάποια από τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων χρησιμοποιούν 4MB (δεν ξέρω εάν είναι SDSL ή leased) πάντως δεν είναι adsl σίγουρα. Βασιζόμενος στο ότι μια εταιρεία franchise αν μη τι άλλο θα έχει μελετήσει τις απαιτήσεις τουλάχιστον επάνω στην γραμμή που είναι ένα απο τα βασικότερα στοιχεία ενος ιντερνετ καφε (αν οχι το βασικοτερο) πιστεύω ότι η λύση μιας πανομοιότυπης γραμμής (sdsl/leased) είναι μονόδρομος για ένα ιντερνετ καφέ το οποιο εχει σας στοχο να ανταγωνιστεί τις αλυσίδες. - Προσωπική άποψη. Κάποιος μου είπες πως μπορείς να χρησιμοποιησεις πολλές adsl (μία adsl ανά πέντε υπολογιστες) Δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι είναι ιδανικό απο πλευράς λειτουργικότητας και ευκολίας διαχείρησης. Ποια η άποψή σας; Το θέμα είναι ότι οι 60 υπολογιστές είναι πολύ για να δουλέψουν με adsl. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας και ειδικότερα τις απόψεις αυτών που τα έχουν δει στην πράξη γιατί καμια φορά η θεωρία διαφέρει αρκετα! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
skyhawk Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Πάλι out of order. Και μια γραμμή ADSL ανά 2 PC να είχες, ( εξαιρόντας τους λίγους να μην πω ελάχιστους ελληνικούς game servers ) 2+ PC online gaming από την ίδια DSL δεν παίζει. Εκτός και αν τους πείς να παίζουν με 500ms ping fps @ UK / Italy / France servers... Τι ειπες τωρα ρε συ. Lan σπιτι σου με κανα κολλητο με αλλο pc or laptop στιν ιδια γραμμη εχεις δοκιμασει? Ta online fps games θέλουν 20k dl kai 3-5k upload και εισαι καρα-κομπλε. Μη λεμε κι οτι θέλουμε. Με 1mbit adsl μπορουν ανετα να παιξουν 2-3pc. Και στιν τελικη 20pc ειπε τηα βαλει ο ανθρωπος οχι 100. Ας παρει 2χ 24αρες να κανει τι δουλεια του ανετα και φτηνα. Μισθωμενη θα του παει ο κουκος αιδονι. Σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη σε upload και σταθερωτητα και σε χαμηλωτερα φυσικα mbit, για πολλα παραπανω χρηματα ομως. Μη ξεχνατε οτι μιλαμε για 20-25pc.... Μη κ
XLV Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Τι ειπες τωρα ρε συ. Lan σπιτι σου με κανα κολλητο με αλλο pc or laptop στιν ιδια γραμμη εχεις δοκιμασει? Ta online fps games θέλουν 20k dl kai 3-5k upload και εισαι καρα-κομπλε. Μη λεμε κι οτι θέλουμε. Με 1mbit adsl μπορουν ανετα να παιξουν 2-3pc. Και στιν τελικη 20pc ειπε τηα βαλει ο ανθρωπος οχι 100. Ας παρει 2χ 24αρες να κανει τι δουλεια του ανετα και φτηνα. Μισθωμενη θα του παει ο κουκος αιδονι. Σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη σε upload και σταθερωτητα και σε χαμηλωτερα φυσικα mbit, για πολλα παραπανω χρηματα ομως. Μη ξεχνατε οτι μιλαμε για 20-25pc.... Μη κ Δεν είνα θέμα bandwidth για download/upload, αλλά χαμηλά pings.. Και πάνω σ'αυτο παίζουν πολλοί παράγοντες, από την ποιότητα του router σου, μέχρι και την διάταξη που έχει ο ISP σου, και εγώ πιστεύω οτι 2 pcs μπορούν να εξυπηρετηθούν για online gaming από μία ADSL, 25 όμως όχι.. και κυρίως δεν έχεις και καμία διασφάλιση, που χρειάζεται σε επαγγελματικές καταστάσεις..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Ναι παιδια οκ, αλλα ο bill εχει γινει ban απο προπερσυ ε... Δειτε λιγο ημερομηνιες και οποιος ξερει ας βοηθησει το παλικαρι που ρωτησε
petrosgrath Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Τι ειπες τωρα ρε συ. Lan σπιτι σου με κανα κολλητο με αλλο pc or laptop στιν ιδια γραμμη εχεις δοκιμασει? Ta online fps games θέλουν 20k dl kai 3-5k upload και εισαι καρα-κομπλε. Μη λεμε κι οτι θέλουμε. Με 1mbit adsl μπορουν ανετα να παιξουν 2-3pc. Και στιν τελικη 20pc ειπε τηα βαλει ο ανθρωπος οχι 100. Ας παρει 2χ 24αρες να κανει τι δουλεια του ανετα και φτηνα. Μισθωμενη θα του παει ο κουκος αιδονι. Σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη σε upload και σταθερωτητα και σε χαμηλωτερα φυσικα mbit, για πολλα παραπανω χρηματα ομως. Μη ξεχνατε οτι μιλαμε για 20-25pc.... Μη κ εάν κάθε client θέλει 20kb/down τότε γιατί πα'ιζουν μονο 2-3 pc με 1MB adsl? δηλαδή με 4mb leased πόσα pc παιζουν άνετα ταυτόχρονα;
tmjuju Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις που θέτουν οι αλυσίδες café… ούτε τις δικτυακές απαιτήσεις των παιχνιδιών κ.ο.κ. Στην ερώτηση σου για πολλά DSL έχω να σου πώ τα πρακάτω: Είναι υλοποιήσιμη Μιας και έχεις ιδέα από cisco θα βρεις κατάλληλα μοντέλα που μπορούν να έχουν πάνω τους πάνω από μια γραμμή dsl (modular) Εάν προχωρήσεις καλό θα ήταν να σκεφτείς και ISP redundancy (οτε/φορθ/χολ) Σίγουρα είναι οικονομική λύση. Δυο πιθανές αρχιτεκτονικές: A] may ISPS <- modular cisco router <- backbone Gbit switch <- any more switches? <- pcs B] routerA ....pcs with gateway routerA <tab> backbone sw routerB .... pcs with GW routerB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.