Προς το περιεχόμενο

boot cd ->bios update

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

προσφατα αγορασα ενα μεταχειρισμενο υπολογιστη και τον εβαλα σε λειτουργια. πηγα σε ολα τα sites του internet για να βρω τους τελετυαιους drivers για ολες τις συσκευες του εν λογω υπολογιστη.

ενα απο τα αναγκαια updates ειναι το bios update. κατεβασα την νεα εκδοση που γραφεται σε μια δισκεττα με την οποια το συστημα ξεκιναει κ αλλαζει την εκδοση του bios. Το προβλημα μου ειναι οτι ο συγκεκριμενος υπολογιστης φαινεται να εχει καποιο προβλημα με την επικοινωνια με τη δισκεττα...νομιζα πως ηταν προβλημα του φλοπυ και πηγα κ αγορασα καινουργιο αλλα τιποτα....ουτε καν το αναγνωριζει η μητρικη....οταν ανοιγω τον υπολογιστη, το φωτακι του αναβει κ δεν ξανασβηνει μεχρι να τον κλεισω παλι...και προφανως ειναι καθ'ολα μη προσπελασιμο.

ετσι σκεφτηκα να φτιαξω ενα bootable cd με τα αρχεια της δισκεττας ετσι ωστε να μπουταρω απο cd και να γινει κανονικα η αναβαθμιση. τα αρχεια της δισκεττας τα εχω αλλα οταν τα γραφω ξερα στο cd μου λεει οτι το cd ειναι απλο cd δεδομενων και οχι bootable....ΠΩΣ επιτυγχανω λοιπον κατι τετοιο????

υ.γ. δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τμημα του φορουμ αλλα μου φανηκε ως το πιο συγγενες με το προβλημα μου

Δημοσ.
Φιλε εβαλες αναποδα την καλωδιοταινια.Βγαλτην και βαλτην αναποδα.Τουμπα δηλαδη.Το ειχα παθει και εγω.

οταν λες αναποδα???

το βισμα της μητρικης στη δισκετα και το βισμα της δισκεττας στη μητρικη???

η το βισμα της δισκετας (που δεν εχει οδηγο κλασσικο ide αλλα μονο πινακια) αναποδα (το πανω-κατω)???

Δημοσ.
an exei mpei lathos h kalodiotainia mporeis na diavaseis ta dedomena ths disketas?

δεν μπορει ουτε καν το συστημα να "δει" τη δισκεττα. σκεψου οτι παω στο boot sequence και δεν εχει καν floppy σαν επιλογη!!!

θα δοκιμασω ολους του πιθανους συνδιασμους συνδεσης κ θα σας πω. το σωστο ομως δεν ειναι με το βισμα που εχει την αντιστροφη καποιων καλωδιων να μπαινει στη δισκετα??(ετσι το ειχα βαλει αρχικα)

Δημοσ.

Aυτο που λεει ο jimn.Εκει θα ειναι το προβλημα σου.Στην ακρη της η ταινια ειναι κοκκινη.Το κοκκινο να ειναι απο την μερια που το βλεπεις.Giannnni οχι.Δεν δουλευει το φλοπυ.Εχει το λαμπακι μονιμα αναμενο.Σε εμενα τουλαχιστον ετσι εκανε.

Δημοσ.
Το κοκκινο να ειναι απο την μερια που το βλεπεις.

φιλε, τι εννοεις???

εγω καποτε ηξερα οτι το κοκκινο πρεπει να ειναι προς τη μερια που ειναι το βισμα ρευματος της συσκευης.

Δημοσ.
Oυπς ναι δικιο εχεις αυτο ηθελα να πω.Ετσι το εχεις?

.......ετσι το εχω......αναθεμα τις δισκεττες...τι τις θελουνε ακομα....

τελος παντων θα ελεγξω ολους τους πιθανους τροπους κ θα σας πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...